Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy sa tu osoby  ktore bawia sie w  kodowanie przez aplikacje bimmercode??

Jakie najlepsze mody udalo sie wam zakodowac ??

Ja zacząłem ostatnio  przygodę  z bimmercode i z ciekawszych rzeczy które udało mi się   zakodowac  to :

- Wylaczenie start stop

- temperatura opon

- odblokowanie  odtwarzania filmow podczas jazdy 

- zegary Alpiny 

- czerwony kolor ambient light 

Screenshot_20230928_224150_Messenger.jpg

20230926_210430.jpg

20230926_212343.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Mam aplikację BimmerCode i pierwsze 3 pozycje zakodowałem od razu po otrzymaniu auta. Chętnie też dowiem się czy coś jeszcze przydatnego można tam zmienić. 

Dodatkowo mam pytanie do ograniczeń regionalnych, tzn. mam asystenta drogowego professional i będąc za granicą auto rozpoznawało znaki stop, sygnalizację świetlna. W Polsce te funkcje są wyłączone. Czy jest w ogóle możliwe by uruchomić / odblokować te funkcje.

Opublikowano

A da się odblokować miracast? Bo u mnie tego nie ma, a to fajna opcja która była wcześniej: rzutowanie ekranu telefonu na wyświetlacz auta.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak, jestem tu! W ostatnim czasie zająłem się kodowaniem za pomocą aplikacji BimmerCode i udało mi się osiągnąć kilka interesujących modyfikacji. Oto niektóre z najlepszych rzeczy, które mi się udało zakodować: Drift Hunters

• Wyłączenie funkcji start-stop
  • Wyświetlanie temperatury opon
  • Odblokowanie odtwarzania filmów podczas jazdy
  • Zmiana wyglądu zegarów na styl Alpiny
  • Ustawienie czerwonego koloru oświetlenia ambient 

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 16.04.2024 o 10:14, helgaella99 napisał(a):

Tak, jestem tu! W ostatnim czasie zająłem się kodowaniem za pomocą aplikacji BimmerCode i udało mi się osiągnąć kilka interesujących modyfikacji. Oto niektóre z najlepszych rzeczy, które mi się udało zakodować: Drift Hunters

Ostatnio jeszcze odkodowalem  Assited driving view.  Fajna sprawa polecam .

https://youtu.be/ECHZsA1nVxw?si=ivjA16g1lUW0yi5u

Opublikowano
W dniu 16.04.2024 o 11:14, helgaella99 napisał(a):

Zakładam, że takie zmiany jak wyłączenie funkcji start-stop może spowodować utratę gwarancji jeśli serwis sprawdzi czy nic nie było zmieniane, i lepiej takie zmiany robić po gwarancji?

Opublikowano
3 godziny temu, malysmok napisał(a):

Zakładam, że takie zmiany jak wyłączenie funkcji start-stop może spowodować utratę gwarancji jeśli serwis sprawdzi czy nic nie było zmieniane, i lepiej takie zmiany robić po gwarancji?

Takie jest oficjalne stanowisko większości ASO.

• Lubię to 1

IMG_6104.PNG.8fd0433272655eff0993e663d10ad490.PNG 

Opublikowano
4 godziny temu, adiki napisał(a):

Takie jest oficjalne stanowisko większości ASO.

Pytanie tylko czy jak wlaczysz to ustrojstwo  z powrotem to jakos do tego dojda ze bylo wczesniej  wylaczone ??? 

Opublikowano
W dniu 29.09.2023 o 15:36, Kingu napisał(a):

A da się odblokować miracast? Bo u mnie tego nie ma, a to fajna opcja która była wcześniej: rzutowanie ekranu telefonu na wyświetlacz auta.

ja to mam w standardzie w G05, 

Opublikowano
W dniu 18.04.2024 o 23:19, Krzyś111685053072 napisał(a):

Logi zostaną ale jeśli oprogramowanie diagnostyczne w serwisie tego nie pokaże to wątpię żeby serwisant sie do tego sam dokopał

W serwisie korzystają z isty a ista nie pokazuje zmian w kodowaniu , jak byś wykupił dodatkowe funkcje w serwisie  za grubą kasę to by to zrobili esysem i było by ok. a ty pozbędziesz się kasy