Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem ponieważ nie chcą mi zrobić przeglądu z powodu "słabo widocznej naklejki na słupku" tej od strony pasażera. Moim zdaniem widać na niej wszystko, jak twierdzi diagnosta brakuje informacji. Czy jest w stanie mi ktoś przesłać zdjęcie jak powinna wyglądać?

Samochód BMW F25 FL 2015r 2.0 XDrive 190km 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 12.09.2023 o 08:39, Kondziu16 napisał(a):

Witam, mam problem ponieważ nie chcą mi zrobić przeglądu z powodu "słabo widocznej naklejki na słupku" tej od strony pasażera. Moim zdaniem widać na niej wszystko, jak twierdzi diagnosta brakuje informacji. Czy jest w stanie mi ktoś przesłać zdjęcie jak powinna wyglądać?

Samochód BMW F25 FL 2015r 2.0 XDrive 190km 

Zamow nowa w ASO i z glowy. To kosztuje jakies grosze.

Opublikowano
23 godziny temu, PITMAR napisał(a):

Czy o tą naklejkę ci chodzi ? Ten sam rok i silnik.

IMG_20230702_163203.jpg

Tak dokładnie. Dziękuję Ci bardzo za pomoc 🙂

Opublikowano
3 godziny temu, mmw napisał(a):

Zamow nowa w ASO i z glowy. To kosztuje jakies grosze.

200 zł naklejka + 50 zł naklejenie ponieważ do ręki klientowi nie mogą dać. Termin oczekiwania 2 tygodnie 🫡

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

No to nie sa wielkie pieniadze jak na tego typu rzecz. W rzeczywistoci wydaje mi sie, ze przyjdzie to szybciej. Kiedys to zamawialem i cos kojarze, ze bylo dosc sprawnie.

Problem z diagnosta jest taki, ze nie jest pewny co tam jest napisane, czy wymaga aby bylo widoczne?

Edytowane przez mmw
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie. Po co mu naklejka??? Numer vin, jak chce sprawdzić, ma w komorze silnika przecież. Coś za dużo diagnosta kombinuje 🤣

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano (edytowane)

Na tej naklejce na fotkach powyżej nie ma pełnego nr VIN (to na boku po prawej to chyba część nr VIN - 7 ostatnich cyfr).
W zasadzie są tam tylko ciśnienia w oponach.
Być może naklejka, ale z dedykowanym dla danego auta nr VIN może kosztować tak dużo w ASO - muszą taką naklejkę wyprodukować specjalnie dla konkretnego egzemplarza pojazdu - na zamówienie.

Edytowane przez kriu
Opublikowano

Zamawiałem naklejkę z danymi auta (nie tą z ciśnieniami bo ona nie jest konieczna jak się zniszczy) w ASO BMW Szczecin (zniszczyła się i była niewidoczna)- koszt około 200 zł. Z racji, że auto było nabyte u dealera ze Szczecina wydrukowali kartę charakterystyki pojazdu i zamówili w Niemczech kopię naklejki. Po 4 dniach miałem - podczas naklejania zniszczyłem i musiałem zamówić drugą! Podczas naklejania niefortunnie zawiał wiatr i mi krzywo złapała 😞 Nie wiedziałem, że nie wolno jej korygować/odlepiać - JEST PONACINANA I CELOWO PODCZAS PRÓBY ODKLEJENIA SIĘ NISZCZY! Przed naklejeniem zróbcie na sucho próbę jak i gdzie  ma być przylepiona. KONIECZNA JEST PRZY PRZEGLĄDZIE - CO ROK MI SPRAWDZAJĄ CZY JEST NA SWOIM MIEJSCU!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja te z VIN zamawialem kilka razy, bo czasami auto sprowadzone, uszkodzone dostalo strzala w to miejsce gdzie jest naklejka. Tez pamietam, ze to szybka akcja byla i w sumie nie taka droga jak na taka rzecz. Mysle, ze w Audi albo Mercu kosztuje to x 3.

Jako ciekawostke, to kiedys zamawialem fartuch z VINem nabijanym. To to sa dopiero jaja, bo przychodzi to nabite recznie, a nie maszynowo jak oryginal. Wyglada to strasznie. To chyba juz lepiej zamowic czysty element i nabic to u polskich "niezaleznych" specjalistow, bo robia jak oryginal, czyli nabijaja iglowo. Co z tego ze na ten element z ASO ma sie fakture, skoro kazdy kto na to spojrzy bedzie myslal, ze to jakas rzezba a auto kradzione. 🙂