Skocz do zawartości

M3 COMPETITION 2023 M DRIVE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wiem że kolejne auto to już nie na to forum ale jak się pojawi to wyślij kilka zdjęć swojego prosiaczka ;)

IMG_9513.jpg

• Odpowiedzi 144
  • Wyświetleń 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• typowe parkowanie kierowcy BMW 😂

• Nie zwalniaj @wehyr koniecznie musisz jeszcze zaliczyć 911

• No nic , w końcu była chwila , weszły małe mody :  1. wydech środkowy i końcowy od mg motorsport , wyszło około 530 ps 670nm  2. box dte dostosowany do możliwości auta , bez maksów , bezpiec

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
57 minut temu, adiki napisał(a):

Wiem że kolejne auto to już nie na to forum ale jak się pojawi to wyślij kilka zdjęć swojego prosiaczka ;)

jak będzie innej marki to tutaj nie wrzucam , żadnego nie tej marki tu nie wrzucałem :D nie ma po co :) , m3comp polecam idę umyć Żony ;p

male-bmw-2.png
Opublikowano
3 godziny temu, wehyr napisał(a):

jak będzie innej marki to tutaj nie wrzucam , żadnego nie tej marki tu nie wrzucałem :D nie ma po co :) , m3comp polecam idę umyć Żony ;p

3 godziny temu, wehyr napisał(a):

Ciekawe kiedy ferrarka będzie P

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ładnego prosiaczka nigdy za dużo 😀

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jak wrócę z eventu to dam Ci znać który najlepszy ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
19 godzin temu, adiki napisał(a):

Jak wrócę z eventu to dam Ci znać który najlepszy ;)

ale ja jeździłem naprawdę nie jednym ;p na torze to wiadomo że gt z przodu i rwd :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

I do tego wolnossące ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, wehyr napisał(a):

ale ja jeździłem naprawdę nie jednym ;p na torze to wiadomo że gt z przodu i rwd :)

To które zamówiłeś? Turbo S?

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
1 godzinę temu, adiki napisał(a):

To które zamówiłeś? Turbo S?

Żeby było odczuwalnie szybciej to jak są środki i do jazdy codziennej to lepszego chyba nie ma 😀

GTx do cywilnych jazd raczej słabo... oczywiście lew na bulwary jak najbardziej ale komfortu zero. Toż to zwierze torowe nawet bez RS...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Jest jeszcze GTS

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze

ale ciekawa dyskusja :p hahahaha

zamówiłem Passata biturbo diesla w wersji highline ;p i z pakietem r line ;p a co !!

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
4 godziny temu, wehyr napisał(a):

zamówiłem Passata biturbo diesla w wersji highline ;p i z pakietem r line ;p a co !!

W kuluarach też tak obstawiliśmy 😀 Szacun. Paseratti królem polskich szos.

Opublikowano
22 godziny temu, wehyr napisał(a):

Z tego co pisałeś to dużo jeździsz tras to taki samochód nie męczący jest bardzo dobrym rozwiązaniem (hałas, zawias). Wtedy ta M3 weekendami bardziej cieszy :P

P.S. Biturbo już nie produkują haha

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Wracam właśnie Szymonie z PTE Precision i ciekaw jestem co tam sobie zamówiłeś. Z moich wrażeń na świeżo to GT3 zdecydowanie najlepsza zabawka na tor natomiast na daily wydaje mi się że najlepiej by się sprawdził Turbo S i tutaj zupełnie nie chodzi o osiągi a oto jak to auto jest komfortowe. Także najlepiej mieć te dwa auta w garażu. A jak trzeba wybrać jedno no to GTS stara się połączyć oba te światy w jednym aucie ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Meeeeeega. Czy rzeczywiście GT3 jest tak odżywki jeżeli chodzi o reakcje. Wolnossak kręcący się do 9krpm musi być niesamowity. Do tego zawiecha i jak się słucha kierowcy.

Jechałeś może z licencjonowanym kierowcą okrążenie? Ponoć to zawsze robi największe wrażenie. Kolega jak zobaczył co z tego auta można jeszcze wycisnąć miał niedosyt... życie. Ponoć auto przesuwa marginesy w kosmos.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Nie, tutaj instruktorzy nadawali tempo. Na koniec było taxi ale w Taycan i Cayenne Turbo. To Cayenne to jest niezły wariat 1156KM i 1500Nm 2.5s do 100 i waga 2645kg, robiliśmy nim procedurę startu i wytłumaczył nam instruktor jak działa tam napęd na płycie poślizgowej i jak dystrybuuje moc między przednią a tylną osią w poślizgu w zależności jak skręcone są koła. Niezła technologia ;)

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
13 godzin temu, adiki napisał(a):

Wracam właśnie Szymonie z PTE Precision i ciekaw jestem co tam sobie zamówiłeś. Z moich wrażeń na świeżo to GT3 zdecydowanie najlepsza zabawka na tor natomiast na daily wydaje mi się że najlepiej by się sprawdził Turbo S i tutaj zupełnie nie chodzi o osiągi a oto jak to auto jest komfortowe. Także najlepiej mieć te dwa auta w garażu. A jak trzeba wybrać jedno no to GTS stara się połączyć oba te światy w jednym aucie ;)

no takie samo zdanie mam :) Turbo S wymiata na daily :) gt3 na tor !! :) Ja jak pisałem passat TDI ( przynajmniej mało pali ) może w sierpniu odbiorę :) duży bagażnik , wygoda, komfort , czego chcieć więcej :D

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Świetny wybór traskę do Chorwacji zrobisz od strzała bez tankowania i zatrzymywania się :) nie to co w tych elektrykach.

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Screenshot 2026-05-29 at 09.41.59.png

Czy to znak z niebios? 😅

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
46 minut temu, adiki napisał(a):

Screenshot 2026-05-29 at 09.41.59.png

Czy to znak z niebios? 😅

nie korci teraz żeby zmienić na jakieś 911 nawet w podstawowej wersji ? fajne autko na daily przecież :)

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
41 minut temu, wehyr napisał(a):

nie korci teraz żeby zmienić na jakieś 911 nawet w podstawowej wersji ? fajne autko na daily przecież :)

Paradoksalnie po tym dniu na torze stwierdziłem że nie potrzebuje takiego auta. Wolę być niż mieć. Te auta oddychają dopiero na torze więc wolę wydać te kilkanaście/kilkadzieści tysięcy za taki event i mieć wspomnienia do końca życia i opowiadać to kiedyś wnukom. Na pewno się wybiorę na kolejny etap Performance i na ICE Experience. Jestem bardzo zadowolony z tego mam jedynie co w swojej bym chciał mieć to odłączany przód analogicznie do M3 no a że M3 nie ma haka to jednak wolę swoją. Zobaczymy co przyniesie kolejna generacja.

Edytowane przez adiki

IMG_9513.jpg

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
18 minut temu, adiki napisał(a):

Paradoksalnie po tym dniu na torze stwierdziłem że nie potrzebuje takiego auta. Wolę być niż mieć. Te auta oddychają dopiero na torze więc wolę wydać te kilkanaście/kilkadzieści tysięcy za taki event i mieć wspomnienia do końca życia i opowiadać to kiedyś wnukom. Na pewno się wybiorę na kolejny etap Performance i na ICE Experience. Jestem bardzo zadowolony z tego mam jedynie co w swojej bym chciał mieć to odłączany przód analogicznie do M3 no a że M3 nie ma haka to jednak wolę swoją. Zobaczymy co przyniesie kolejna generacja.

każde takie super auto czy jak zwał tak zwał fajnie jak jest 3-4-10 w rodzinie i kogoś na to stać :D ale jak pisaliśmy za ostatnią kasę kupować 911 lub brać leasing i połowę dochodu oddawać to dla mnie głupota :D Pamiętaj zawsze możesz zmienić na passata , miałem kiedyś b6 pierwszego w ZS na trasy sobie kupiłem bo jeździłem wtedy więcej , zrobiony na 180ps , manual i zrobiłem nic 150 tysi :D wygodne , duże , i mało palące ( na rasie nawet 6 ) autko

male-bmw-2.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam podobne zdanie w tym temacie że zakup takiego auta jest mało rozsądny jeśli masz na nie przeznaczyć większość swoich oszczędności ;)

Edytowane przez adiki

IMG_9513.jpg