Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej. Czy w każdej G20/G21 jest czujnik płynu spryskiwacza ?
Opublikowano

Tak jest czujnik.

Co więcej, ostatnio kilka osób mówi o tym, że wyskakuje im niski poziom płynu do spryskiwaczy, gdzie jest go jeszcze dużo, wynika to ze składu płynu który się zmienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zapytałem bo u mnie leci takim słabiutkimi strużkami jakby właśnie płyn się kończył i przelewał na nierównościach tylko a komunikat nie wyświetla się. No nic w poniedziałek bede w ASO to to zgłoszę.
Opublikowano

To coś nie tak z tym czujnikiem.

Jeśli chodzi o jakość płynu, to potwierdzam. Kupiony w Biedrze jeszcze do starego auta był niekompatybilny z czujnikiem. Sonax działa idealnie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy dolać szklankę kranówki i już mamy przewodzenie dla czujnika.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem raczej głębszy , bo z tyłu leci jak należy.
Opublikowano
U mnie po po mniejwiecej roku przestal pokazywac sie komunikat o braku plynu w spryskiwaczu i dolewalem gdy wycieraczki zaczynaly chodzic "na sucho". W ASO nie bawili sie w szukanie przyczyny tylko wymienili caly zbiorniczek i ... problem zniknal - nie wazne czy wleje plyn z Lidla czy Leroy Merlin gdy plyn sie konczy na ekranie dostaje taka informacje. Oryginalnie zbiorniczek byl koloru bialego, a po wymianie jest czarny. Dlatego wiem ze wymienili :):):)
  • Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)
Co prawda w f31 ale tez zauważyłem, że nie każdy zimowy płyn się lubi z tymi czujnikami. Najczęściej kupuję shella lub sonaxa, nawet k2. Ostatnio kupiłem kilka butelek plaka i czujnik nie widział płynu. Na szczęście koledzy odkupili. Edytowane przez Kuj0n

spacer.png

Opublikowano
U mnie po po mniejwiecej roku przestal pokazywac sie komunikat o braku plynu w spryskiwaczu i dolewalem gdy wycieraczki zaczynaly chodzic "na sucho". W ASO nie bawili sie w szukanie przyczyny tylko wymienili caly zbiorniczek i ... problem zniknal - nie wazne czy wleje plyn z Lidla czy Leroy Merlin gdy plyn sie konczy na ekranie dostaje taka informacje. Oryginalnie zbiorniczek byl koloru bialego, a po wymianie jest czarny. Dlatego wiem ze wymienili :):):)

U mnie jest to samo, tez nie pokazuje. Zalewam tylko Sonaxa od nowosci i każde ASO w Warszawie sugeruje, ze używam złego plynu do spryskiwacza. Nikt się nie garnie do wymiany...

Opublikowano
Dziwne. U mnie Sonax z czujnikiem sie dogaduje.

U mnie też sie dogadywał przez poprzedni rok, teraz odmówił współpracy a plyn jest ten sam ;) Dla mnie te czujniki elektromagnetyczne to jest niepoważne. Zwykły pławik załatwiłby sprawę i byłby bezproblemowy.