Skocz do zawartości

felgi od jakiego innego modelu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od jakiego modelu BMW beda pasowaly felgi do E34 ? Bo od E36 nie pasuja- nie to ET i ocieraja o amortyzator .

Czy od E39 lub E46 beda pasowaly , bo wg ETK do mojej beci to stalowki maja ET 20 lub 22 \, ale moglem sie walnac przy ogladaniu bo nie znam angielskiego.

Czy jak ET jest wieksze to felga jest bardziej przesadzona na zewnatrz , czy odwrotnie , bo juz sie pogubilem.

Idzie zima wiec trzeba zrobic zimowki :D

Pozdrawiam

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano
komplet dystansow 2 cm + sruby to 300 zl, wiec wole sprzedac te felgi co mam i kupic inne. I nie jestem pewien ze te 2 cm wystarcza.
Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano

zadnych dystansow!!!l bedziesz mial bicia na kierownicy itp..pamietaj ,ze sa to duze sily wiec dystanse jak juz to oryginalne H&R przykrecane!!

ale ja radzilbym ci kupi felgi od e34,e32,e38 bo maja wystarczajace ET i srednice otworu centralnego 72,5..a jesli chodzi o pytanie jakie et i wogole to jest tak jak bedziesz mial ET 13 to bedzie felga szla na zewnatrz jak np 36 to bedzie bardziej schowana, mysle ze powinienes szukac et od ET 10 do ET25..pamietaj o srednicy bo e39 ma ja wieksza i wtedy bedzie luz i bedzie bic kierka i wogole do dupy..mozesz kupic pierscienie centrujace ale najliepiej miec orginaly.. :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

... z rozmiaru widzę że to alu z dużym rantem - wejdą bez kombinowania ...

9 to szerokość feli od kołnierza do kołnierza , 16 - wiadomo a 10 to ET - jest wysunięta na zewnątrz / zwiąkrzy Ci się roztaw ... :wink: w oznaczeniu pomiędzy 9a16 jest jeszcze J albo JJ - ale to promień rantu kołnierza / H i H2 CH - ilość " fałd" na rancie feli 5x120 to rostaw i ilośc otworów montarzowych , ważny jest otwór na piastę i ... to już chyba wszystkie oznaczenia .....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

CZesc. Ja mam w swojej E34 alufelgi założone z E39 i pasują bez problemu - mają jedynie większy otwór na piaste. Jeśli i te co masz mają większy otwór, koniecznie musisz kupić sobie pierścienie centrujące felgi, bo bez nich nie pojedziesz.

Miałem ostatnio taki przypadek, jak mi opony zmieniali na nowe, i powyrzucali pierścienie. Samochód przy 90 km/h tak drgał, a kiera szarpała, że nie dało sie jechać. Dopiero po dłuższym czasie, kiedy wywarzałem jeszcze raz koła, byłem na diagnostyce sprawdzić zawieszenie, i nic nie pomagało, zauważyłem ze nie ma pierścieni. Jak kupiłem i założyłem, wszystkie usterki zniknęły. Pierścienie są niezbędne!!!