Skocz do zawartości

Dlaczego fani BMW przesiadają się na Porsche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trudno się nie zgodzić.

Z politowaniem czytam o kupowaniu auta pod kocyk i zarabianiu na tym. Lepiej mieć mniej fajnych zabawek i korzystać, niż mieć dużo i nie mieć czasu na ich wykorzystanie.

Żaden ze mnie kolekcjoner, ale też miałem już dość prostowników, opon, przeglądów, akumulatorów, robota dla roboty.

Mniej znaczy lepiej👍

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 3.09.2023 o 23:19, Slawomir napisał(a):

Bardzo ciekawy wywiad dwóch miłośników BMW. Oczywiście koniec końców, jak to każdy miłośnik BMW, skończyli na Porsche XD No i jednak szkoda kasy na nowe BMW...

No i warto dodac ze obaj jezdza tez elektrykami i je sobie chwala ^^

I ze nie tesknia za warkotem silnika benzynowego na codzien. I ze ich w praktyce nie serwisuja 😆

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Porsdhe nadal nie ma dobrefo odpowiednika BMW M3 czy M5 jak by zrobili auto 4 drzwiowe na benzynę mniejsze od panamery było by idealnie 🙂

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cześć Panowie (i Panie?…)

Przyznam, że przeczytałem ten wątek wiedziony bardziej złośliwością i zainteresowaniem kibica obserwującego zmagania paraolimpijczyków, niż czystością i dobrocią serca. Przyznaję, moje intencje były nieszczególnie szlachetne. Ale, cóż dowiedziałem się tego i owego, i w ogólnym rozrachunku, fajnie się to czyta

Mam taką refleksję, że w obecnym kształcie ten wątek wydaje się skazany na błądzenie i próbę udowodnienia wyższości jednych świąt nad drugimi. Dlatego przedstawię taką (w zamiarze konstruktywną) propozycję: usystematyzujcie trochę tor dyskusji oraz jej wątki bo zrobił się bigos. Mieszają się bardzo liczne aspekty porównania i trudno się zorientować, czy mowa o tradycji Motorsportu, konsekwentnym dążeniu do oferowania stale (i obiektywnie coraz) lepszych samochodów, czy zejściu na psy w kwestii designu (i zabieganiu o portfel ruskich i chińskich dresów). Pogadajcie / -my o wszystkim, ale w lepszej strukturze, która być może pomoże usystematyzować argumenty i ułatwi porównanie. Inaczej każdy zostanie w swoim przekonaniu

Mnie niestety nie stać ani na „prawdziwe M”, ani tym bardziej na jakiekolwiek Porsche (a o wymienianych w tym wątku bardziej egzotycznych autach to już w ogóle nie śmiem wspominać). Natomiast z zainteresowaniem śledzę Wasze rozważania i naprawdę fajnie byłoby poczytać o rzeczowych porównaniach tego co lepsze u jednych, co u drugich i może czasem jakąś przychylną opinię o BMW zobaczyć. To mógłbym dzięki temu w tym moim tkwieniu przy BMW trochę humor sobie poprawić i przy okazji czegoś mądrego/ciekawego o Porsche się dowiedzieć 

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Mam znajomego co przesiadł się na Porsche, a po części jeździ do Skody bo najtańsze 🙂

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

I fajnie 🙂 

Czyli przesiadka z BMW na Porsche podyktowana jest min. tańszą eksploatacją 😉 

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Raczej drogą eksploatacją Porsche 🙂

Polak jak to Polak, zastaw się, a postaw się 😉