Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.01.2025 o 16:53, Katelo napisał(a):

Mialem Thule Wingbar Edge i mocowanie pozostawia slady, ale sa one do zmycia. Nie byly to rysy.
Troche minusem dla mnie bylo, ze te belki byly bardzo daleko od dachu (nie mialem szyberdachu).
Ogolnie samych belek nie sluchac do okolo 100 km/h, ogolnie do 130 jest bardzo OK.
Inna sprawa z boxem. Thule L 450l jest optymalny, ale od 120km/h halas jest uciazliwy...
Nie zauwazylem, zadnych uszkodzen przy predkosci przelotowej 140-150km/h.

Tak to wygladalo:
image.thumb.png.968a69e2fc5f853836de3a104151d332.png

Cześć,

czy to jest box dachowy Thule Motion XT L? Zastanawiam się właśnie nad zakupem tego boxa wraz z belką dachową Thule WingBar Edge.

Czy zauważyliście jakieś problemy albo czy polecilibyście coś bardziej optymalnego? Mam G21.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zgadza się, to dokladnie ten model.
Móglby być bardziej cichy, bo jest slyszalny od 100 km/h, a powyzej 130km/h jest juz uciązliwy.

Same belki, sa bardzo ciche, zaczynaja byc slyszalne od 120 km/h, ale nie są uciążliwe.

Opublikowano (edytowane)

Fajne, wygląda jak lewitujaca mini przyczepka 😁 Ja kiedyś używałem baxa od thule, który był bardzo płaski. Nie pomiętam teraz nazwy bo był pożyczony od sasiada, ale był dużo niższy od tego motion na zdjęciu powyżej. Polecam go bo był dużo bardziej cichy od innych. A był też pojemny przy tym. 

Edytowane przez Lutek T
Opublikowano

Może to był Thule Dynamic. Ja mam wersję M, 800. Płaski, ale dość pakowny. Stary model, ale jeszcze można znaleźć w sklepach on line.

image.jpeg.e1fa64c845164f508bb41eaaa81406d1.jpeg