Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zamówienie 17 marca, termin produkcji 2 tydzień czerwca (status 111 lub 112 już nie pamiętam)

jaka wersja?

40i w sport pakiecie

dzieki.

a od momentu złożenia zamówienia jak dlugo czekałeś na termin produkcji?

ja zamówiłem ok 14.04 ale 50e i jeszcze nie nie mam terminu.

Opublikowano

dzieki.

a od momentu złożenia zamówienia jak dlugo czekałeś na termin produkcji?

ja zamówiłem ok 14.04 ale 50e i jeszcze nie nie mam terminu.

nie wiem kiedy dokładnie wskoczył na ten status ale napisałem maila do dilera 12.04 i wtedy dostałem taką informację

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

X5 LCI 40i (7 miejsc, pneumatyka)
- zamówienie: 10.02
- produkcja: 16.03 
- w Niemczech: 9.05
- odbiór: 30.05 (dzisiaj 🤞)

Opublikowano

u mnie mały update - zamówienie 17 marca i w zeszłym tygodniu dzwonił dealer, że auto ma już VIN, czyli się produkuje (3 tygodnie wcześniej niż miało się produkować). X5 LCI 40i (z pneumatyką)

Opublikowano
7 hours ago, cadzik said:

7 miejsc? nie ma takiej opcji w konfiguracji... przynajmniej nie na PL.

Opublikowano
2 hours ago, bartekbb said:

7 miejsc? nie ma takiej opcji w konfiguracji... przynajmniej nie na PL.

jak ja zamawiałem to na pewno była, co więcej dealer twierdził, że to jedyna opcja gdzie jest gwarancja, że wyprodukuje się z pneumatyką (ja wziąłem bez i produkuje się z pneumatyką)

Opublikowano (edytowane)
13 minutes ago, evol said:

jak ja zamawiałem to na pewno była, co więcej dealer twierdził, że to jedyna opcja gdzie jest gwarancja, że wyprodukuje się z pneumatyką (ja wziąłem bez i produkuje się z pneumatyką)

lol a co to za kocopoły? 😄

ze niby klient zamówił z pneumatyką ale mu się może nie wyprodukować z nia bo nie ma 7 siedzeń? 😄

możesz wrzucić konfigurację? coś mi się nie chce wierzyć w te 7 miejsc. Tzn jestem na 100% przekonany, że nie ma takiej wersji. 

Edytowane przez bartekbb
Opublikowano (edytowane)
22 minutes ago, bartekbb said:

lol a co to za kocopoły? 😄

ze niby klient zamówił z pneumatyką ale mu się może nie wyprodukować z nia bo nie ma 7 siedzeń? 😄

możesz wrzucić konfigurację? coś mi się nie chce wierzyć w te 7 miejsc. Tzn jestem na 100% przekonany, że nie ma takiej wersji. 

ja mam 5 miejsc, pewnie kolega wyżej może wrzucić swój konfig

EDIT: ale przecież nawet teraz w konfiguratorze jest nadal 3 rząd foteli jako opcja

Edytowane przez evol
Opublikowano (edytowane)
15 minutes ago, evol said:

ja mam 5 miejsc, pewnie kolega wyżej może wrzucić swój konfig

EDIT: ale przecież nawet teraz w konfiguratorze jest nadal 3 rząd foteli jako opcja

o kurde rzeczywiście jest. A nie było - na wszelkich prezentacjach mowiono ze nie bedzie tej opcji (bo zmniejszałoby to zainteresowanie X7).

Mój błąd. 

EDIT: ano tak - opcja niedostepna w 50e, stąd moje zaskoczenie. 

Edytowane przez bartekbb
Opublikowano
On 5/30/2023 at 10:30 AM, cadzik said:

odebrałeś?

dawaj foty 🙂

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U Fusa widziałem w piątek Brooklyn grey 40i do odbioru także zaraz będzie na ulicach już widać LCI. 

Opublikowano

Cześć wszystkim, 

Też czekam na G05 LCI 40i, zamówienie złożone w połowie marca.. w umowie termin odbioru 31.07, a dziś dostałem informację od dealera, ze 22'' felgi są na restrykcji i auto na pewno nie wyprodukuje sie w lipcu. Zatem realny odbiór pewnie w październiku.. a wstepnie produkcja miała nastąpić w maju / czerwcu. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
6 minutes ago, nicnasile said:

Cześć wszystkim, 

Też czekam na G05 LCI 40i, zamówienie złożone w połowie marca.. w umowie termin odbioru 31.07, a dziś dostałem informację od dealera, ze 22'' felgi są na restrykcji i auto na pewno nie wyprodukuje sie w lipcu. Zatem realny odbiór pewnie w październiku.. a wstepnie produkcja miała nastąpić w maju / czerwcu. 

Nasze M60i wyprodukowało się na koniec maja. Felgi 22", skrętna oś, pneumatyka więc rzeczy, które tu opisywano jako restrykcja. 

Opublikowano (edytowane)

2 sztuki x5 stoją w Białymstoku ale nie wiem czy dla klienta czy do salonu.

Na te felgi już była restrykcja ale ją zniesiono chwilowo i wskoczyliśmy do produkcji dzięki temu ze swoimi autami. Ponoć tych restrykcji jest teraz jeszcze więcej także lipa, auta w h drogie i nie ma wyposażenia. Masakra

Edytowane przez mariuszcom
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pofatygowałem sie dzisiaj do salonu ocenic ten lifting na żywo. Muszę przyznać że wygląda to bardzo dobrze i o dziwo to nowe wnetrze odbieram rowniez bardzo pozytywnie. Wsiadajac do mojego samochodu czulem sie jak w starym modelu.

Opublikowano
14 hours ago, Michael1916 said:

Pofatygowałem sie dzisiaj do salonu ocenic ten lifting na żywo. Muszę przyznać że wygląda to bardzo dobrze i o dziwo to nowe wnetrze odbieram rowniez bardzo pozytywnie. Wsiadajac do mojego samochodu czulem sie jak w starym modelu.

generalnie wnętrze w tych nowych bmw na zdjęciach wygląda znacznie gorzej niż na żywo. 

Opublikowano
13 minutes ago, bartekbb said:

generalnie wnętrze w tych nowych bmw na zdjęciach wygląda znacznie gorzej niż na żywo. 

o, nie wiedziałem, że już jest w salonach. Macie info, że już powinien być w każdym? pytam konkretnie pod kątem inchape warszawa :)

Opublikowano
1 hour ago, Michelsz said:

o, nie wiedziałem, że już jest w salonach. Macie info, że już powinien być w każdym? pytam konkretnie pod kątem inchape warszawa 🙂

z tego co wiem pierwsze już dojechały do salonów w PL  ale czy konkretnie do inchape warszawa to nie wiem, najlepiej zadzwonić 🙂

Opublikowano

Witam. Czy ktoś miał też taką sytuację, że pojawiła się restrykcja na fotelach. I aby przyspieszyć produkcje musiałem albo zrezygnować z wentylacji albo dodać masaż.