Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ktos mial albo ma problem z aktualizacja mapy 22-4 w M340d tudziez innym? Ja mam problem od kilku dni z zaistalowaniem na dysk usb. Wyswietla sie komunikat ze dysk usb jest sformatowany w niewlasciwym formacie: OTHER, natomiast dysk jest sformatowany prawidlowo w systemie FAT32 lub EXFAT. Probowalem na kilku dyskach aby wyeliminowac blad dysku. Jesli ktos z Was poradzil sobie z tym problemem to prosze o rade

Pozdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmień system plików na NTFS .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem ten sam błąd jak chciałem to zrobić na macOS. (ventura), jak zrobiłem to na komputerze z windows to poszło bez problemów.

Czyżby nie kompatybilność z nowszej wersji macOS?

Opublikowano

I tu kolega prawdopodobnie znalazl przyczyne :) kwestia macOS ventura jest winowajca hehe. Dzieki bardzo, co za akcja.

Pozdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Mam problem z aktualizacja Road_Map_EUROPE_Live_2023-1 w G21.Dysk sformatowany za pierwszym razem NTFS tak jak zalecali.

Auto po włożeniu USB nie reaguje. Plik ściągnięty nie jest spakowany i tak skopiowany.

Co może być przyczyna?

Opublikowano
Mape można siagnac tez za pomocą Managera BMW. On rozpakowuje plik na pendrive który gotowy jest do instalacji w samochodzie. Tak to zawsze u mnie działało.
Opublikowano

Aktualnie mam Road Map Europe Live 2020-4 101032026.301,J18_21w31.5-1 DE,2022-4

Możliwe ze jest to nowa wersja?

Na stronie : Ręczna aktualizacja map Dostępna jest nowa wersja. Road Map EUROPE Live 2023-1

Mape można siagnac tez za pomocą Managera BMW. On rozpakowuje plik na pendrive który gotowy jest do instalacji w samochodzie. Tak to zawsze u mnie działało.

Tak. Ściągam tez za pomocą Managera BMW.

Opublikowano

Czy komus jeszcze aktualizacja mapy zrobila sie sama? Juz mialem sie za pendrive zabierac a tu w aucie powiadomienie ze nastapila aktualizacja map. Jakie jest oznaczenie tych najnowszych?

edit: juz wiem o co kaman. Niektore regiony aktualizują sie automatycznie (Polska, Czechy, Słowacja - zgodnie z ustawieniami w myBMW na stronie) a pozostałe mapy na całą europe trzeba zrobić ręcznie.

Opublikowano
Czy komus jeszcze aktualizacja mapy zrobila sie sama? Juz mialem sie za pendrive zabierac a tu w aucie powiadomienie ze nastapila aktualizacja map. Jakie jest oznaczenie tych najnowszych?

edit: juz wiem o co kaman. Niektore regiony aktualizują sie automatycznie (Polska, Czechy, Słowacja - zgodnie z ustawieniami w myBMW na stronie) a pozostałe mapy na całą europe trzeba zrobić ręcznie.

a gdzie to ustawienie na stronie jest? Bo ja mam konto na niemieckim bmw.de a elegancko Polska mi sie sama zaktualizowala... Wiem bo raptem nawigacja zobaczyla nowo otwarte drogi, których jeszcze w listpoadzie nie bylo. A nic na stronie nie zmienialem... Wiec nie wiem czy to na pewno to...

Opublikowano

a gdzie to ustawienie na stronie jest? Bo ja mam konto na niemieckim bmw.de a elegancko Polska mi sie sama zaktualizowala... Wiem bo raptem nawigacja zobaczyla nowo otwarte drogi, których jeszcze w listpoadzie nie bylo. A nic na stronie nie zmienialem... Wiec nie wiem czy to na pewno to...

Ja sie zalogowalem na stronie bmw. Wbilem w moje pojazdy i wybralem sekcje Aktualizacje Map czy jakos tak. No i tam masz ustawienia ktore regiony maja sie aktualizowac automatycznie oraz nizej sekcje poswiecona aktualizacjom recznym

Opublikowano

Ja sie zalogowalem na stronie bmw. Wbilem w moje pojazdy i wybralem sekcje Aktualizacje Map czy jakos tak. No i tam masz ustawienia ktore regiony maja sie aktualizowac automatycznie oraz nizej sekcje poswiecona aktualizacjom recznym

No to wychodzi na to ze niemce to prosty narod i niczego takiego nie ma :)

780dafd54faa9758med.jpg