Skocz do zawartości

Tarcze Zimmermann ATE czy ORYGINALY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem wymiany wszystkich tarcz hamulcowych w moim 530d. tarcze maja juz dosc wyrazny rant wiec chyba najwyzsza czas je zmienic.

Przeczytalem duzo postow z archiwum ale ciezko znalezc jakies informacje na temat tarcz Zimmermann ktore mozna kupic na allegro. Jednak niska cena wydaje sie troche podejzana chociaz z drugiej strony wiele sklepow narzuca zlodziejskie marze (szczegolnie aso).

http://www.allegro.pl/item135333956_zimmermann_sport_bmw_tarcze_bmw_e36_e46_z3.html

napisalem do nich maila z prosba o podanie cen tarcz do e39 w odpowiedzi dostalem :

Witam, podaje ceny dla Pańskiego modelu :

tarcze przednie :

ZIMMERMANN : 160zł sztuka

ZIMMERMANN SPORT : 280 sztuka

tarcze tylnie :

ZIMMERMANN : 140zł sztuka

ZIMMERMANN SPORT : 270zł sztuka

W razie zainteresowania tarczami dobierzemy klocki,

Pozdrawiam,

Michał

Petro Tech PHU

Czy nie wydaje wam sie ze ceny sa podejrzanie niskie?? czy to mozliwe ze te tarcze to podrobki?? ta tansza wersja jest nawet tansza niz ATE :/ . co o tym myslicie?? prosze pomozcie bo juz sam nie wiem na jakie tarcze sie zdecydowac :(

Dla porownania podam ze ceny w aso za oryginalne tarcze na przod to 340zl sztuka!

pzdr

Opublikowano
Witam. Lepiej nie kupuj "tego czegos" z allegro. Nie wiadomo jak to sie zachowuje. A z zamiennikow lepiej bierz ATE a jak chcesz tarcze nacinane to ATE POWERDISC. Pozdrawiam.
Opublikowano
Mi założyli w ASO oryginały ,które po 20 000 km zwichrowały się . Pytanie dlaczego się zwichrowały ? W moim poprzednik samochodzie nigdy czegoś takiego nie miałem ,ale też nie serwisowałem poprzedniego w ASO . Czy zwichrowane tarcze podlegają gwarancji ? Mi powiedzieli ,żebym sobie je przetoczył .
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Ceny które podałeś to za sztukę czy komplet ?

Ja do E 34 kiedyś założyłem Zimmermany - zapłaciłem po cenie hurtowej ok 600 zł za komplet na przód i mimo ostrej jazdy chodziły jak złoto .

Pozdro

MarioBigRed

Opublikowano

Witam

Też mam 530d niedawno wymieniałem tarcze i klocki wziołem zamienniki tarcze ATE koszt 240zł szt i klocki trw lukas koło 180zł zrobiłem 10000tys i jak narazie jest ok hamuje z dużych prędkości i jak narazie tarcze sa proste. miałem kiedyś nowe zimmermany w 3l omedze po 7000tys sie zwichrowały

Jeżeli masz 530d po 2000r to tarcze będą droższe tak jak u mnie bo są 320mm a z przed 2000r mają 296mm i te zazwyczaj podawane są na allegro

POZDRO

Opublikowano
Z tego co wiem to ATE to oryginały - ponoć tą markę montuje BMW na pierwszy rzut.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
witam . ja też mam takie wieści ,że ATE jest na pierwszym montażu- taki też jest cały układ hamulcowy firmowany w BMW przez ATE , więc są one jak najbardziej "fabryczne"...
dav 4 u
Opublikowano

ja kupiłem ate power disc i klocki ate i kappa

przeb 3tys km i trzeba kupic nowe tarcze.wali

a tarcze brembo co o nich myslicie??

Opublikowano
mimo wszystko jestem za orginalami. :!: .Brembo..tez jestem ciekawy jak sie spisuja..moze ktos sie wypowiedziec..? :?:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano

Ja wymieniałem tarcze u "bauera" w zielonce. Za oryginal zapłacisz 170 /sztukę + mozna się lekko potargować ;)

Do tego klocki chyba 60 pln, założenie chwila moment i jeszcze mi hamulce odpowietrzyli