Skocz do zawartości

nie działa komputer pokładowy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem czemu nie działa BC, nic sie nie dzieje jak przełaczam, ciagle swieci sie temp. na zewnatrz,jaka moze byc przyczyna???

Prosze o pomoc

Opublikowano
A nie wiesz jak sie sprawdza przebieg w E-39 czy jest autentyczny???NIe moge tego znalezc na forum,z góry dzięki
Opublikowano
weście jakoś dokładnie to opiszcie, co znaczy nie działa, czym go właczacie, jaki macie ten komp tylko w liczniku czy w navi z TV bo napewno będzie lepiej pomóc jak sie wie na czym stoi
BMW sie nie psuje
Opublikowano
U mnie tak samo jak u Faster'a,przełączam funkcje i nic sie nie dzieje, cały czas pokazuje temperature
Opublikowano

Bystry jesteś !!

Gdybym nie miał borrda to bym nie pytał cvzemu nie działa,skoro jest przełącznik funkcji borda to nie dla picu

Opublikowano
widze że nikt nie czyta tego forum,żeby się tu coś dowiedzieć trzeba poczekać kilka miesiecy
Opublikowano
chodzi mi o to ze kupilem sobie ostatnio E-39m 523 i nie działa mi komputer pokładowy czyli pokazuje tylko temperature i jak naciskam przycisk do zmiany funkcji to nic sie nie dzieje i szukam odpowiedzi dlaczego nie pokazuje średniego spalania itd itp,jesli ktos mial taki problem i go rozwiazal to prosiłbym go pomoc
Opublikowano
LUDZIE POMOŻCIE MI NAPRAWIĆ TEN KOMPUTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

ogólnie widzę że na tym forum ludziom nie bardzo chce się pisać na nowe posty,ciągle tylko poszukaj na forum,to już było i tak dalej,wczesniej miałem calibre i na ich forum wszystko było git.Pisało się post i w ciągu 2 dni było 25 odpowiedzi.

Nie wierze że tylko nam dwóm to się przydarzyło,pozdrawiam

• 4 lata później...
Opublikowano
Tak se czytam i szukam, a problem mam ten sam co wy nie stety do dzis jeszcze go nie usunalem bo nie wiem jak. A nie zgubiliscie moze czujnika temp zew? bo ja go szukam i znalezc nie moge moze to jest przyczyna?
Opublikowano

jezeli kiedykolwiek działał to pewnie taśma padla od kierownicy

był problem pare tygodni temu gosciowi nie działo bc bo było przebicie na lini tempomatu w taśmie

jezeli tyle co kupilisicie samochod to mozliwosci jest duzo

wymieniona manetka bo stara sie złamała zle podpieta taśma itd ..............

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano
Witam. Ja spotkałem kilka przyczyn takiego problemu: taśma kierownicy,kabel w manetce,bezpieczniki,podmiany liczników i manetek,zła poduszka powietrzna w kierownicy.A więc panowie piszcie dokładnie opisy!Nie tylko problem ale dokładnie jakie auto,z którego roku.A nie sapiecie,bo ktoś pisze,że nie macie tego czy tamtego bo różnie bywa.Zapraszam na realoem posprawdzajcie co powinniście mieć w swoich autach,a co macie.Potem przeczytajcie regulamin i DOKŁADNIE opisujcie temat.Po za tym nikt nie siedzi 24h na forum i na odpowiedzi trzeba czasem poczekać.Pozdrawiam.