Skocz do zawartości

Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów jestem nowy i mam problem z Bunia 523i 98r a mianowicie po podłączeniu kompa wyskakują błędy ca cb bank 1,2 .Sondy przepływała ok,lewe powietrze było psikane plakiem i niby ok ale w kolektorze głośno szumi a spalanie rośnie.Jakies pomysły macie bo brak siły na mechaników a jest LPG i odma,przewody nowe i pokrywa zaworów
Opublikowano

1. czym skanowany silnik? INPA?

2. odlacz gaz, skasuj bledy i pojezdzij na benzynie. Sprawdz czy bledy powrocily

3. Pisz bardziej "opisowo", bo trzeba si domyslac o co chodzi....

Opublikowano
  • Autor
Polatalem trochę na czystej benzie i część błędów zniknęły ale skąd na mieszanym paliwo(pb,LPG) takie błędy wychodzą jak banki 1,2 i ca i cb
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

A co to jest ca i cb?

Czym to odczytujesz?

Jak na paliwie nie ma błędów sond to LPG do regulacji, regeneracji lub wymiany wtrysków i reduktora LPG

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
  • Autor
Odczytałem z kompa Delphi i Lunch bo Inpy nie mam a co do benzy to powiedz czemu wali paliwem na zimnym silniku
Opublikowano
  • Autor
Może ktoś powie powód po wrzuceniu 3 biegu chcąc np.wyprzedzic auto zamiast przyspieszać to delikatnie szarpie silnikiem na benzie
Opublikowano
Może ktoś powie powód po wrzuceniu 3 biegu chcąc np.wyprzedzic auto zamiast przyspieszać to delikatnie szarpie silnikiem na benzie

podstawa: likwidacja bledow w silniku. Interesuje Cie na razie tylko benzyna. Jak na benzynie nie bedzie bledow - a beda na gazie - to gaz jak napisano wyzej do regulacji lub wymiany czesci.

Opublikowano
  • Autor
Ok, tylko może ktoś miał taki problem jak pisałem że na 3 biegu przyspieszasz to delikatnie szarpie,a podpinasz kompa i jest ok(nie Inpa) bo nikt nie ma.Czy ktoś coś wymienił i problem rozwiązany bez zbędnych wizyt u znawców BMW
Opublikowano
  • Moderatorzy

Jak nie masz podstawowego oprogramowania to chyba wizyta u jasnowdza zostaje ;-)

Inpę zainstalujes na każdym laptopie, kabel na usb też drogi nie jest.

Szczelność możesz organoleptycznie sprawdzić, szczególnie za kolektorem zaślepki w tym wieku już parcieją i się rozpadają, może w dolocie przy krokowcu być nieszczelność.

Może też coś z przepływką, odłącz i zobacz czy poprawa jest.

No i wszystkie błędy diagnozujesz na benzynie, bo jak masz gaz zwalony, czy to złą mieszanką, parownikiem, czy wtryskami, to w strowniku silnika nie pokaże.

Opublikowano
  • Autor
Tak jak wyżej pisałem przepływka, sondy ok lewe powietrze niby ok a co do jasnowidza to jeden stwierdził przyczyną jest brak katalizatora, dwóch podpinali kompy i psikali plakiem i nic nie znaleźli.Pisales o zaslepkach w którym dokładnie miejscu się znajdują i czy można je wymienić bez wyjmowania kolektora
Opublikowano
  • Autor
Panowie ktoś wyjaśni o co chodzi z tymi błędami CA Tlen- limit czujnika kontrolujący,cylindry 1-3, Z3 i 323i US tylko : ta błąd dotyka cylindrów 1-6 i CB limit kontrolny czujnika 02, cyl.4-6
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
To pytania na forum delfi..tu specjalistów od tak wyrafinowanego sprzętu brak. Tytuł tematu kwalifikuje na zamknięcie go, parę osób podpowiada, próbuje pomóc i jak do ściany. Na co liczysz? Że ktoś przyjedzie i naprawi auto?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie otóż mam pytanie czy ktoś orientuje się jakie wtryskiwacze pasują do buni bo znachor podpowiedział by je podmienić
Opublikowano
Witam ponownie otóż mam pytanie czy ktoś orientuje się jakie wtryskiwacze pasują do buni bo znachor podpowiedział by je podmienić

a powiedzial,dlaczego wymienic?

I jak do tego doszedl?

Opublikowano
  • Autor
Według jego nie zaszkodzi sprawdzić ponieważ któryś z nich może padnięty być i pokazywać bogatą mieszankę
Opublikowano
  • Moderatorzy
I znowu kombinujesz zbut mocno. Kolejny krok tego mechaniora to może być wymiana silnika, typ nie ma pojęcia i wymyśla na poczekaniu, a w temacie już masz napisane co robić.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To znachor nie wie? Realoem i niech dobiera po vin.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie co do wtrysków to sprawdziłem i ok dla pewności oringi wymienione ale czy czteromiesięczna odma z przewodami była zatkana to normalne czy źle dobrane części bo nie jeżdżę wolno i małe pytanko jak mam na liczniku 371tys.km a real około 500tys. to jaki olej lać bo opinii dużo a mam zalany 5W40 nazwy nieznam co polecacie przy takim przebiegu
Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie co do wtrysków to sprawdziłem i ok dla pewności oringi wymienione ale czy czteromiesięczna odma z przewodami była zatkana to normalne czy źle dobrane części bo nie jeżdżę wolno i małe pytanko jak mam na liczniku 371tys.km a real około 500tys. to jaki olej lać bo opinii dużo a mam zalany 5W40 nazwy nieznam co polecacie przy takim przebiegu
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
5w40.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
  • Autor
Panowie podpowiedzcie czemu wywala kod błędu bank 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Witam ponownie,czy ktoś podpowie powód zapachu benzyny w środku auta przy cofaniu
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.