Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Od kilku miesiecy mam "problem" ze sprzegłem w swojej E32 '90r silnik 3.0 M30 306KA.Tzn objawia sie to w nastepujacy sposob: czasami jak wciskam sprzeglo ,pedal wpada lekko jakby bylo zapowietrzone i lapie przy samym koncu ,tak ze ledwo wysprzegla.Jak go puszcze i wcisne nastepny raz juz jest ok dzieje sie tak z czestotliwoscia okolo 1 raz na ok 100 wcisniec sprzegla.Tym bardziej dziwi mnie fakt ze ani silownik nie cieknie ,ani pompa, nie ma zadnych ubytkow plynu czyli uklad jest na 100% szczelny, odpowietrzalem go juz chyba z 15 razy i dalej to samo.Do tej pory wychodzilem z zalozenia ze wstrzymam sie z jakakolwiek naprawa az "to cos" padnie calkiem wtedy bede wiedzial na pewno co uleglo uszkodzeniu.Ale pisze, bo temat jest juz dla mnie dosc irytujacy, moze ktos z was mial podobna historie...Wtedy bede mogl uniknac niepotrzebnych kosztow bo mozliwosci jest kilka :worried: .

Z gory dzieki pozdrawiam !

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
3 dni temu to samo co u ciebie odpowietrzyłem i sprzegło nowka 100 kilometrow i wpadło do posadzki pompa pusciła wymiana na nowa i smiga tak ze hej
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W akcie szału ,wymontowalem silownik sprzegla jak i pompke.W skelpie motoryzacyjnym nabyłem reperaturki obu urządzen, po czym dokonałem wymiany niezbednych uszczelek ,pomimo braku wyraznych sladow zuzycia elementow gumowych na tloczkach.O dziwo wszystko jest OK od jakiegos tys km...

Nie wiem o co tu chodzi ,ale znam nazwe tej przypadłości : "Złośliwość rzeczy martwych" lub "prawo Murphiego" :lol: :lol:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Walcze z problemem sprzegla od jakiegos czasu ale ciagle nie dziala jest zapewne zapowietrzone . moze ktos napisze jak prawidlowo tego dokonac bo juz nie ma mojecia jak sie za to wziasc. z gogy dziekuje bo meczy mnie to juz
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam może mnie ktoś wyśmieje ale też miałem problemy ze sprzęgłem nie mogłem rano zmieniać biegów -odpowietrzałem i nic . Al e w końcu kolega mi go posprawdzał i okazało się że przewód od hamulców miał małą dziurkę i po wymianie wszystko ok.Pozdrawiam aha płynu o dziwne mi nie ubywało!!!