Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z ukladem chłodzenia . przecieka mi chlodnica. już ja kleiłem ale nic nie dało, kupiłem proszek uszczelniający, też nic nie dało. woda cały czas mi się zagotowuje(wskazówka na polu czerwonym,) ciśnienie wyrzuca wodę. przez jakiś czas w chłodnicy miałem wodę. Miałem na zimę zmienić na płyn chłodzący ale teraz to narazie lipa...

Czy to możliwe,że powód grzania może być inny niż chłodnica?

jestem zalamany. proszę pomóżcie... :cry:

Opublikowano
wykrec chlodnice ,zawiez do goscia ktory je regeneruje, on ci ladnie ten wyciek zalutuje i obserwuj dalej. Taki objaw pojawia sie rowniez przy wydmuchanej uszczelce pod glowica co nie twierdze ze to sie dzieje u ciebie
Opublikowano

Tuś się zapomniał. :naughty: :D

Po kliknięciu w ten link forumowicze-nieklubowicze zobaczą tylko "Nie masz uprawnień do tej strony" lub coś w tę broszkę.

Przy padniętym wisko samochód ma tendencje do przegrzewania w ruchu miejskim, ale na trasie działa bez zarzutu.

BTW, czas przestać pudrować gangrenę. :naughty: :naughty: :naughty:

Odraczanie naprawy półśrodkami, to jest krzywdzenie samochodu.

Może w konsekwencji kosztować dużo drożej, niż naprawa zrobiona niezwłocznie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
zawiez do goscia ktory je regeneruje, on ci ladnie ten wyciek zalutuje i obserwuj dalej. Taki objaw pojawia sie rowniez przy wydmuchanej uszczelce pod glowica co nie twierdze ze to sie dzieje u ciebie

Nie zawsze da sie polutowac, gdy mu cieknie z laczenia plastiku z aluminium to [BAD] zimna, chlodnica do wymiany! Co do drugiej czesci to tez mysle, ze uszczelka piardla. Jak kolega ma gejzery to chyba powinno to byc to...niestety :mad2:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Tak jak pisali powyżej, jesli grzeje Ci się w trakcie jazdy to napewno termostat, jesli w czasie postoju to wisko. Jeśli ucieka Ci woda to przy zagrzanym silniku chłodnica sie zapowietrza jak go zgasisz - sprawdź jaki masz stan wody - moze wcale tak mocno nie cieknie, tylko jak Ci wyrzuciło wodę to masz zapowietrzony układ i będzie się grzał jak cholera - ja też tak kiedyś miałem.
Opublikowano
ja też uważam , że powinieneś kupić nową chłodnicę i sprawdzić wisko, jeśli nigdy nie było wymieniane, to również je zmień, zima przed Tobą ( i Nami) więc lepiej dmuchać na zimne, niż potem mieć nieprzewidziane problemy