Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MAM PROBLEM Z MOJĄ BMW.W CZASIE JAZDY GDY PRĘDKOŚĆ SPADNIE PONIŻEJ 35km/h TO KOPIE W PEDAŁ TAK JAKBY AUTO WPADŁO W POŚLIZG W TYM CZASIE ŻADNA KONTROLKA OD ABS SIĘ NIE ZAPALA.PRZY CHAMOWANIU Z DUŻYCH PRĘDKOŚCI TEGO NIEMA TYLKO PRZY TEJ MAŁEJ PRĘDKOŚCI.NAWET JAK AUTO PUŚCI SIĘ NA LUZ TO KIEDY PRĘDKOŚĆ SPADA PONIŻEJ 35km/h TO MOŻNA USŁYSZEĆ JAK WŁĄCZA SIĘ POMPA ABS.CZY KTOS MIAŁ KIEDYŚ TAKI PROBLEM????????? :mad2:
Opublikowano
też mam taką sytuację, u mnie dzieje się to najczęściej przy małej predkości i na nierównej drodze np. płyty, kostka brukowa itp. ale nie mam pojącia co to może być
Opublikowano
byłem na sprawdzeniu amortyzatorów i wszystkie mają 75% żywotnośći,problem pojawił się potym jak łożysko wymieniałem w tylnym kole,chyba że to zbieg okoliczniści. :?:
Opublikowano

Ja mam takie same objawy. Tyle że u mnie wyraźnie słychać że odbija mi pedal tylko w jednym położeniu tylnego koła. Wydało mi się to podejrzane. Wjechałem na kanał i zauważyłem że zembatka na piascie tylnego koła jest dość mocno skorodowana no i ma nieregularne kształty. Tak więc ABS działa, tyle że ubytki w zę batce symulują blokade koła w danym położeniu no i hebel odbija. W tej chwili wyciągnałem bezpiecznik od ABSu i brykam bez (niedługo będę się tym musiał zająć).

Co do twojego przypadku - to możliwe że podczas wymiany łożyska uszkodziłeś sobie któryś z zębów.

Jak się myle to mnie poprawcie.

----=== 0o=[][]==o0 ===----

Better than a straight six are two straight sixes

Opublikowano
jakby niemogli zrobić tej zębatki z alu,umie też było skorodowane tyle że zęby były całe są,zauważyłem też że w tylnym kole hamulec piszczy mimo że wszystkie tarcze i klocki założyłem nowe. :roll:
Opublikowano
jakby niemogli zrobić tej zębatki z alu,umie też było skorodowane tyle że zęby były całe są,zauważyłem też że w tylnym kole hamulec piszczy mimo że wszystkie tarcze i klocki założyłem nowe. :roll:

prawdopodobnie zle zalozone.

Tzn.zle ustawiony tloczek na zacisku.

pozdrawiam