Skocz do zawartości

440ix Mperformance

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oto moja sztuka. 440ix z pewnymi modami, które sprawiły, że za każdym razem gdy na Nią patrzę i do Niej wsiadam banan z gęby nie schodzi :D

w7Bfp0k.jpg

TjR00eq.jpg

aFpmgwG.jpg

UO1VGBW.jpg

uyKcjrr.jpg

MtysBRJ.jpg

Opublikowano
  • Autor
Wizualnie jak najbardziej by pasowała ale wole praktyczniejsze rozwiązanie. Osobiście wystarczy mi przeszycie M.
Opublikowano
Możesz napisać gdzie kupiłeś ten znaczek m440i?, bo szukam takiego.Auto przepiękne!!!
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Piękne auto ze słusznym silnikiem.

Dołożyłbym jeszcze listewki progów M performance do kompletu, bo chyba ich nie ma.

Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
  • Autor

Nakladki progowe mi nie pasuja wiec zostanie tak jak jest.

Emblematy ebay

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcia już są więc poniżej znajduje się opis:

SILNIK:

DownPipe Wagner cat 200CPSI

ChargePipe VRSF

HPFP od Supry

Cat Back Mperformance Power & Sound z carbonowymi końcówkami

ZAWIESZENIE:

Felgi "20 M624 w indywidualnym malowaniu

EIBACH Pro-Kit

Dystanse 15mm Eibach na tylnej osi

ZEWNĄTRZ:

LIP Mperformance

Spoiler na klapę Mperformance

Dyfuzor Mperformance

Obudowy lusterek M

Czarny grill M

Czarne emblematy

WNĘTRZE:

Listwy i dotatki Mperformance carbon

Kierownica + łopatki M4

Shift Light

Pasy z przeszyciem M

Mapa w zależności od paliwa +/- 500KM/720Nm, odblokowany V-max i odblokowane zegary 6WB, Xdelete, xHp, drobne kodowania.

Na chwilę obecną tak to wygląda ale jest jeszcze kilka rzeczy do "ulepszenia" w niedługim czasie.

Opublikowano
Piękne auto :) Możesz wyjaśnić o co chodzi z tym shift light i pokazać jak to wygląda?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Shift light u mnie wygląda tak:

mKunLwn.png

OQA3f8t.png

W tym przypadku masz dwie diody (jedna pomarańczowa, druga czerwona) i dwa potencjometry. Ustawiasz przy jakich obrotach silnika ma się zapalić pierwsza i druga dioda.

Osobiście nie jestem do końca zadowolony z tego S.L. ale potrzebowałem coś na szybko.

Opublikowano
  • Autor
I tak i nie. Shift light na tej kierownicy dziala tak samo jak ten na zegarach 6WB i nie jest konfigurowalny. Poza tym kreci sie z kierownica wiec lipa bo musisz za nim podążać wzrokiem, a nie o to tutaj chodzi.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Zmiana stokowych Pirelli P-Zero ROF na Michelin PS4S. Poprawa w każdym aspekcie - komfort, przyczepność, głośność. Zupełnie inny samochód.

vDMNqIa.jpg

4bAeSCR.jpg

ZGoAG3f.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Piękna maszyna! Gratulacje
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Fajna sztuka. Pomyśl że masz ten sam silnik co teraz +120KM i - 200kg jak to jezdzi na stg3 ;)

Jaką masz mape / tunera ? Miałem stg2+ z hpfp z supry to max było 480KM na shell100. Na 500 to trzeba podlać paliwem rakietowym ,wtedy cos kolo 510KM na stock turbo ale trudno tak jezdzic na codzień

Opublikowano
  • Autor

Stroilem w TC i wyszlo tak:

PB98 - 485

PB100 - 500

PB98 + etanol - 535

200kg zdjete z masy zrobiloby duza robote ale i tak jest piekielnie szybkie :wink:

Opublikowano

Nie chcę Cię martwić ale z tych wyników co podałeś mozesz odjąć spokojnie 20KM ... robiłem kiedyś 340i rwd na stg2 od tc 450KM 9,2 100-200 a potem wgrałem gotowca ale sprawdzonego na całym świecie mg flasher i urwałem pół sekundy... Robiłeś jakieś pomiary 0-100 100-200 dragim lub RL ?

Zrobili Ci 3 mapy i masz je zmienialne z kierownicy czy jeździsz na którejś z tych 3 map?

Opublikowano
  • Autor
Nie jestem fanem gotowcow. 0,5s mogles urwac na czyms innym, nie koniecznie na mapie. Warunki, setup i "stan" auta byly identyczne? U mnie na 20cali Pirelli ROF 0-100 to powtarzalne 3,8 (best 3,7), 0-200 8,5 (best 8,2) mierzone RL.
Opublikowano
Moja obecnie 670KM 5,7 100-200 i 2,9 do 100 mierzone dragy/rl