Skocz do zawartości

E39 3.0D Ściągacz do przegubów kulistych (sworzni)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem w postaci zapieczonych sworzni w zwrotnicy. Jakiś czas temu męczyłem się również z końcówką drążka, musiałem wtedy kupić używane tulejki do zwrotnicy, stare nie chciały się poddać. Poszukuję dobrego, pasującego ściągacza do sworzni wahacza. Czy może mi ktoś coś polecić? Nie za miliony :mrgreen:

Ma ktoś doświadczenie z wahaczami master-sport? Jak wygląda trwałość?

• Moderatorzy
Opublikowano

Mechanik po tym jak połamał tulejki wyciskając na prasie uznał, że musi w widelec udarowy zainwestować :mrgreen:

A master-sport dobry na kilka tysięcy km z tego co ludzie pisali.

Tu masz wersję budżetową pewnie - zwykły widelec i młotek:

• Moderatorzy
Opublikowano

Ma ktoś doświadczenie z wahaczami master-sport? Jak wygląda trwałość?

Założyłem na tył komplet MS i jak na razie jestem bardzo zadowolony choć dopiero kilka tysięcy przejechane. Bardzo dobry stosunek cena/jakość. Auto bardzo się poprawiło w prowadzeniu. Zdecydowałem się po tym filmie

Jakbym to wcześniej obejrzał to przód bym też robił na MS choć dla poprawy sztywności można byłoby jeszcze wymienić tuleje w bananach na Meyle HD. Podobna jakość MS i SKV.

Kiedyś ktoś na forum polecał jakiś ściągacz. Wydaje mi się, że ten https://allegro.pl/oferta/sciagacz-do-przegubow-kulowych-zestaw-bmw-10437912746