Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na weekend przysiądę do tego bardziej konkretnie, żeby rozwiązać problem tej komunikacji (mam tylko nadzieję, że nie będzie to szukanie igły w stogu siana). Korci szybciej ale niestety praca nie pozwala, a do tego auta niestety pracę trzeba mieć :D ale może przy okazji jakieś podpowiedzi na forum znajdę i lepiej się przygotuje do tego zabiegu
Opublikowano (edytowane)

Znalazłem w mojej okolicy magika od BMW.

Dosyć dużo ludzi go chwali więc stwierdziłem, że zajadę i podpytam co i jak. Werdykt - sprzęgło hydrokinetyczne :o

A konkretniej lock-up nie do końca spina.

Stwierdziłem, że zaryzykuję i wymienię, umówiłem się na 24-go lutego, jeśli to będzie trafne - będę bardzo zadowolony. Jeśli będzie mylne to będę jeździł aż w końcu wyrzuci jakiś konkretny błąd :roll:

Jedyny minus to, że chłopak nie ma możliwości ściągnięcia u siebie sprzęgła i to muszę znaleźć sam, więc pewnie padnie na zakup z alledrogo bo nigdzie indziej nie ma :?

https://allegro.pl/oferta/sprzeglo-hydrokinetyczne-konwerter-bmw-e65-e66-735-9977055427

Niby ma pasować, ale czy na pewno?

Edytowane przez Duży sp. z o.o.
Opublikowano
Słaba sprawa, najlepiej swoje regenerować. Nie pamiętam gdzie moje było regenerowane, ale normalnie leciał demontaż skrzyni i sprzęgło było wysyłane do regeneracji. Może poszukaj tutaj na forum? To sprzęgło z linku to niby do 6HP19, u Ciebie na bank siedzi 6HP26.
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzeje kotleta.

Mam identyczny objaw w mojej 735i , tyle że u mnie ustępują całkowicie po nagrzaniu samochodu.

Tylko u mnie pokazują się dwa błędy od disa 2820 i 2821.

Parametry silnika mam niemal identyczne jak Ty, ciekawi mnie tylko dlaczego mamy tak wysokie napięcie disa.

Ja myślę, że problemem jest wirnik w kolektorze lub mechanizm nim sterujący, oczywiście pierwsze co, to myslalem, że konwerter, ale po kontakcie z fachowcem od tych skrzyń usłyszałem, że jeżeli objaw ustepuje na gorącym silniku, to winowajcą nie jest skrzynia a silnik.

Ale czekam jak u Ciebie rozwiąże się problem, ja będę w weekend targał kolektor i oglądnę tam wszystko.