Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

pacjent to F11 530dx z 2011 roku, VIN: DV02861.

Niestety nigdzie nie mogę znaleźć numeru części przednich sprężyn zawieszenia.

Czy jest ktoś w stanie podesłać mi nr części oraz długość w mm?

Dzięki!

Opublikowano
Cześć,

Dzięki!

sprężyn szukasz na stronie sacha, musisz rozkodować vin. będziesz wiedział jakie masz zawieszenie i dobierzesz bez problemu.

852c2d3fdc685c61m.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

https://bimmercat.com/bmw/pl/search/vin_search/DV02861

Opcje

01CB Zakres CO2

0223 EDC

0229 Dynamic Drive

0230 Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

0255 Kierownica sportowa ze skóry z poduszką

0258 Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

02VA Adaptive Drive

https://bimmercat.com/bmw/pl/search/selectCar/F11/Tou/BMW+530dX/ECE/31_0987

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cześć,

Dzięki!

Nr części: 31336794639

Opublikowano

Po tym numerze czesci nic nie znajduje, jakies strony zagraniczne.

Niestety na stronie Sachsa nie ma miejsca na wpisanie VINu :) a sprezyny wyrzuca od 340 -382 mm.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety na stronie Sachsa nie ma miejsca na wpisanie VINu :) a sprezyny wyrzuca od 340 -382 mm.

31336794638 ten numer powinien być ok też. Tu już każdy sklep Ci pokaże pełny wybór. Jeżeli będzie róznica w stosunku do tamtej części, to minimalna. Końcówkę 8 podał katalog części offline, ale tam trzeba zaznaczać ręcznie wyposażenie. Niby wbiłem wszystko co trzeba. Końcówkę 9 podaje katalog części ale w systemie online BMW, więc już konkretnie dobiera pod VIN i wyposażenie. Skąd różnica, ciężko powiedzieć. Prawdopodobnie jest to jakiś stopień sztywności, bo jest ich kilkanaście pewnie, zależnie od wyposażenia samochodu, co przekłada się na wagę. Jeżeli wymieniasz obie sprężyny, to w ogóle się nie przejmuj i szukaj na podstawie tego numeru z końcówką 8.

Pzdr

Opublikowano
mmw podał Ci numer części (sprężyny).

https://www.schmiedmann.com/en/product/e71338-new?product=31-33-6-794-639

Show details

Weight: 2.42 KG

Dim. (LxHxW): 42.1x16.5x16.5 cm

To też znalazłem ale dalej mi to nic nie mówi, ponieważ nie znam długości sprężyny... po nr cześci pokazuje się kilka różnych wysokości od 340 do 382.

42.1x16.5x16.5 cm - to zapewne pudełko w jakie to pakują :D nie ma tak krótkich sprężyn.

Dlatego pytam tutaj bo nie uśmiecha mi się płacić za ten sam produkt ponad 700 zł brutto w aso za sztukę. Dobrze wiemy, że dla nich też ktoś robi części i za to samo bez znaczka BMW płaci się o połowę mniej...

31336794638 ten numer powinien być ok też. Tu już każdy sklep Ci pokaże pełny wybór. Jeżeli będzie róznica w stosunku do tamtej części, to minimalna. Końcówkę 8 podał katalog części offline, ale tam trzeba zaznaczać ręcznie wyposażenie. Niby wbiłem wszystko co trzeba. Końcówkę 9 podaje katalog części ale w systemie online BMW, więc już konkretnie dobiera pod VIN i wyposażenie. Skąd różnica, ciężko powiedzieć. Prawdopodobnie jest to jakiś stopień sztywności, bo jest ich kilkanaście pewnie, zależnie od wyposażenia samochodu, co przekłada się na wagę. Jeżeli wymieniasz obie sprężyny, to w ogóle się nie przejmuj i szukaj na podstawie tego numeru z końcówką 8.

Pzdr

Inna wymiana jak 2 w ogóle nie przychodzi mi do głowy :) zamówię te najwyższe bo tak sobie na chłopski rozum tłumaczę, że mam wersję z adaptive a do tego 3.0 diesel, który jest pewnie najcięższą jednostką więc te długie mogą być do niego. Jak wyjmę stare, które są ori to przyrównam najwyżej i będę się zastanawiał :)

Dzięki za pomoc panowie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamów te, które mają końcówkę 8. Nie oceniaj sam długości. W mojej ocenie, długość sprężyny, to tylko kwestia typu zawieszenia, w sensie normalne, sportowe, M sport. Od masy samochodu zależy sztywność sprężyny, a nie jej długość.