Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Mam takie pytanko: gdzie ewentualnie i w ogóle czy mozna zaktualizować mapy w idravie? Posiadam bmw f31 z 2018 roku a w mojej miejscowości powstała nowa obwodnica i trochę mnie irytuje jak nawigacja szaleje i jedzie po trawie bo nie widzi nowej trasy:) z góry dziękuję i czekam na propozycje. Pozdrawiam
Opublikowano
Potrzebujesz mapy i kodu FSC przy aktualizacji mapy. Wszystko idzie dostać na free. Na pewnym zagranicznym forum chłopaki generują ten kod za free, na allegro kosztuje on ~90 PLN. Odezwij sie na PW to dam Ci znać co i jak :)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Potrzebujesz mapy i kodu FSC przy aktualizacji mapy. Wszystko idzie dostać na free. Na pewnym zagranicznym forum chłopaki generują ten kod za free, na allegro kosztuje on ~90 PLN. Odezwij sie na PW to dam Ci znać co i jak :)

A czy nie jest tak, że w NBT2 EVO nie działają zwykłe kody z generatorów?

spacer.png

Opublikowano
Bardziej wolałbym pojechać do jakiegoś warsztatu. Czy do serwisu bmw normalnie mogę się zgłosić?

Aktualizowałem wczoraj mapy, kupiłem bmw Connected Booster L, gdzie w pakiecie masz między innymi aktualizację map, live time trafic, widgety pogodowe. Pakiet masz na rok, do 30 listopada jest promocja z 400 na 280.

Ps. Niektóre firmy, które kodują bmw chciały 300 za aktualizację mapy. :wink:

• Moderatorzy
Opublikowano

Dobra cena według mnie! Dzięki za info.

Ja ostatnio kupiłem do swojego NBT2 EVo fsc lifetime za 190zł i miałem zamiar po prostu dokupić live time trafic (było chyba po 100zł). Miesiąc po zakupie FSC cudaki z BMW zachcieli sobie pozmieniać pakiety usług i zrobili jeden zbiorczy...

spacer.png

Opublikowano
Uslugi Connected drive moja nowe pakiety, ktore sa duzo tansze, a w blackweek byly przecienione jeszcze o 30% zaplacialem ostatnio za pakiet do map biznes ok 250zl za rok w tym traffic aktualizacje map itd.
Opublikowano

Nie wiem jak ten kolega z US to generuje ale FSC na NBT2 EVO też działa.

Opublikowano
Witam, dopiero rozpocząłem przygodę z bmw i chciałbym zaktualizować nawigację. Znalazłem inf. o mojej nawigacgji ROAD MAP EUROPE MOVE 2013-gdzie szukać i jakiej wersji. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Opublikowano
Dziękuje za szybką pomoc i odpowiedz.Mam pytanie z racji tego że jestem laikiem w sprawach plików,linków,torentów i chomików czy każdy z tych linków będzie pasował do mojej nawigacji.Zanim wgram aktualną mapę czy niepotrzebuje jakiejś pośredniej lub krytycznej aktualizacji i czy jest wymagany kod FSC?-pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pobierz odpowiednią mapę , rozpakuj , skopiuj na pendreiva (format FAT32) i do auta , jeśli zawoła FSC to napisz , jest tutaj sporo medyków .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie wiem jak ten kolega z US to generuje ale FSC na NBT2 EVO też działa.

Pisałem tam do tych magików z bimmerpost, itp. i kilka razy dostałem odpowiedź, że w tym NBT jest do wyboru albo zakup oryginalnej licencji albo załadowanie przez Enet nieoryginalnego zestawu kodów FSC aby uzyskać możliwość odblokowania dożywotniego kodu - więc wybrałem tą drugą opcję ale nie za kwotę którą oni proponowali.

spacer.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, szukam nowego softu do mojego bmw 318d N47 143km z 2013r.,oraz kodu FSC do zaktualizowania nawigacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Opublikowano

Na początku chciałbym się przywitać, od niedawna stałem się posiadaczem bmw f11 (520d) w której mam mapy Road Map Europe West Premium 2019-1.

Chciałem zaktualizować mapy do wersji 2022-1 z linków na forum ale prosi mnie o kod fsc, ten próbowałem wygenerować po VIN za pomocą BMW_CIC_FSC Generator (lifetime), ale niestety nawi krzyczy, że jest błędny. Czy może ktoś mi pomóc z uzyskaniem tego kodu?

Jeszcze mam pytanie o wersję EAST i WEST, czy różnią się one jakoś znacząco np. w pokryciu dróg?