Skocz do zawartości

[F10] Włączenie trybu sport bimmercode tryb S1 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam aktywowałem bimmercode tryb skrzyni automatycznej sport , skrzynie mam wersje nie sportową jedynie co zauważyłem to po zmianie na tryb manualny pokazuje mi sie zamiast M1 - S1 ale gdy zmienie bieg na wyższy pokazuje juz z powrotem M2 i tak dalej wracjąc na bieg pierwszy także juz pokazuje M1 o co w tym chodzi co to jest to S1.
Opublikowano

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale to tak właśnie ma pokazywać. Wrzucasz sport i pokazuje "S". Gdy zaczniesz manualnie zmieniać biegi to wtedy pokazuje "M".

Lewarek w lewo sam z siebie nie włącza manuala. Dopiero zmiana biegów przełącza na tryb "M".

ad®ian™
Opublikowano
S1 tryb sportowy bieg 1, M1 tryb manualny bieg1. Jeśli nie zmienisz biegu manualnie tylko pojedziesz w trybie S to pokaże S1, S2, etc. To samo można ustawić dla trybu D, ale nie tą zabawka bimmercode.
peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta aktywacja ma sens tylko w przypadku zmiany kierownicy na taką z łopatkami.
Opublikowano
S1 tryb sportowy bieg 1, M1 tryb manualny bieg1. Jeśli nie zmienisz biegu manualnie tylko pojedziesz w trybie S to pokaże S1, S2, etc. To samo można ustawić dla trybu D, ale nie tą zabawka bimmercode.

w sensie żeby pokazywało D1, D2 etc?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano
Już rozumiem jak nie aktywowany mam ten tryb przez to mam normalnie DS bez pokazywania biegu , w momencie aktywacji programem sport pokazuje mi jak zmienia biegi :) czy od S1 >

Ja mam wgrany xhp i tam pokazuje D1 D2 i tak dalej