Skocz do zawartości

EWS , Akumulator (?) Rozrusznik brak rekacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka mam problem z odpaleniem po rozladownym aku , po przekręceniu na zapłon rozrusznik nie chce kręcić, zna kros rozwiązanie rest ews w inpie nie pomaga akumulator ładowany prostownikiem cały dzień

Błędy:

W sterowniku silnika :

128 Interface DME EWS

W EWS :

66 key number 4 not vaild because of wrong changeing code

Dodam że w kluczyku padł ten akumulatorek i otwierałem przez centralkę ale samochod normalnie odpalał, ostatnio robiłem w samochodzie wiązkę klapy , akumulator się rozładował a po naładowania nie chce odpalić, wszystkie bezpieczniki okej (w bagażniku , w schowku i koło sterownika) po przekręceniu na pozycję 3 lampy nawet nie przygasają jakby prąd wgl nie do dochodził do rozrusznika

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odpal Inpę, wejdź w sterownik silnika i zrób synchronizację EWS. Chociaż nie wiem czy pomoże jak ews nie rozpoznaje kluczyka.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Odpal Inpę, wejdź w sterownik silnika i zrób synchronizację EWS. Chociaż nie wiem czy pomoże jak ews nie rozpoznaje kluczyka.

Robilem restart i synchronizacje pokazuje że niby się powiodło ale dalej siedze w tym samym miejscu :mad2: :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To szukaj wsadu do sterownika silnika bez EWS.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie, kabelkiem od inpy odczytasz wsad sterownika, wyłączysz EWS, wygrasz spowrotem i sprawa załatwiona.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano

Dokładnie, kabelkiem od inpy odczytasz wsad sterownika, wyłączysz EWS, wygrasz spowrotem i sprawa załatwiona.

Pytanie tylko jak to zrobić jest jakiś poradnik na forum tutaj czy gdzieś :|