Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dziekuje w wolnej chwili sprawdzę te modele i dam znać jak coś wybiorę.

Spoko, daj znać jak masz jakieś pytania w temacie fotelików :cool2:

A możesz polecić jakieś podkładki zamiast fotelika???

Wiem że nie jest to super rozwiązanie ale chciałbym awaryjnie coś takiego kupić do auta którym bardzo rzadko jeździ dziecko i tylko po mieście żeby nie przekładać całego fotelika a z drugiej strony żeby znowu nie tłukł się tam na stałe fotelik.

Myślałem o kidwell z isfoix.

Musi byc od 15kg (dziecko waży 18kg).

Chyba że jest jakiś taki prosty fotelik nie zajmujący dużo miejsca który można wrzucić do bagażnika a mimo wszystko bezpieczny?

Opublikowano

Podjedź do najlbiższego salonu foteliki Osiem Gwiazdek (lepije isę umówić przez telefon, jeśli w sobotę).

Mega dobrze doradzają i dobierają.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przy takim wzroście najlepsze modele to: Maxi Cosi Core, Maxi Cosi Core Pro, Cybex Solution S2 i-Fix, Cybex Solution Z i-Fix.

Jeśli będziesz zainteresowany zakupem to pisz na priv - forumowicze mają specjalne ceny :).

Spodziewam się swojego pierwszego dziecka w czerwcu i zacząłem rozglądać się za pierwszym fotelikiem.

Szukam dobrego, solidnego, bezpiecznego i dobrze dopasowanego do samochodu fotelika z bazą, który na codzień będzie instalowany w F20 (BMW 1 5-drzwi) a na dłuższą podróż w G20 sedan.

Póki co, zainteresowałem się Cybexem Z2 cloud z bazą obrotową, Maxi Cosi Pebble 360 i Britax Römer BABY-SAFE 5Z.

Co polecasz ze swojego doświadczenia? Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje :)

Chciałbym aby fotelik był łatwo integrowalny z wózkiem (nie zagłębiałem się jeszcze w ten temat) oraz z przyszłościową bazą.

Czy baza obrotowa to faktycznie wygoda, czy raczej chwyt marketingowy i nie zwracać zbytnio na tę cechę uwagi?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Polecam Ci Doona+ z bazą Isofix.

Boże jaki to był wspaniały fotelik... można go też instalować z przodu na pas (po wyłączeniu poduszki pasażera oczywiście).

Wysiadasz, wyjmujesz kółeczka i jedziesz. Turbo wygodny szczególnie dla kobiety.

Opublikowano

Przy takim wzroście najlepsze modele to: Maxi Cosi Core, Maxi Cosi Core Pro, Cybex Solution S2 i-Fix, Cybex Solution Z i-Fix.

Jeśli będziesz zainteresowany zakupem to pisz na priv - forumowicze mają specjalne ceny :).

Spodziewam się swojego pierwszego dziecka w czerwcu i zacząłem rozglądać się za pierwszym fotelikiem.

Szukam dobrego, solidnego, bezpiecznego i dobrze dopasowanego do samochodu fotelika z bazą, który na codzień będzie instalowany w F20 (BMW 1 5-drzwi) a na dłuższą podróż w G20 sedan.

Póki co, zainteresowałem się Cybexem Z2 cloud z bazą obrotową, Maxi Cosi Pebble 360 i Britax Römer BABY-SAFE 5Z.

Co polecasz ze swojego doświadczenia? Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje :)

Chciałbym aby fotelik był łatwo integrowalny z wózkiem (nie zagłębiałem się jeszcze w ten temat) oraz z przyszłościową bazą.

Czy baza obrotowa to faktycznie wygoda, czy raczej chwyt marketingowy i nie zwracać zbytnio na tę cechę uwagi?

Pozdrawiam!

Wszystkie wymienione modele są godne polecenia - najwyższa półka. Inną kwestią jest dopasowanie do kanapy auta, tutaj już różnie z tym bywa. W G20 najlepiej będzie pasować Britax(posiada regulację kąta), na drugim miejscu Cybex, z Maxi Cosi może być problem z opadającą głową dziecka.

Większość fotelików jest kompatybilna z wózkami po zakupie odpowiednich adapterów. Bywają wyjątki, trzeba sprawdzić w sklepie na miejscu lub zapytać się mnie.

Baza obrotowa jest wygodna w obsłudze, zdecydowanie polecam. Bazy wymienione tutaj są przyszłościowe, następne fotele „od 76cm” Maxi Cosi Pearl 360, Britax DualFix 3 i Cybex Sirona Z2 są bardzo dobre (chyba najlepsze).

Opublikowano

Mam Cybex'a Cloud Z2 na obrotowej bazie w G20 sedan (dodatkowo niższej niż seria :lol: ) i nie wyobrażam sobie nie mieć obracanej bazy. Można się upierać, że fotelik jest dość ciężki, ale tak naprawdę, jeśli chcesz mieć obracaną bazę, to wybór jest ograniczony, a Cybex wypada bardzo dobrze w testach. Dodatkowo ma też regulację kąta. Z wózkiem Priam tworzy to naprawdę spoko zestaw, a tak jak było napisane wcześniej, baza będzie również pasować do kolejnego fotelika (Sirona). Krótko mówiąc, polecam :)

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 5.10.2021 o 20:46, KrolikPaw napisał(a):

Hej mam szybkie pytanie, jakie foteliki 15-36kg polecacie na tylna kanapę do G20? Wstępnie myślałem o Recaro Monza Nova 2 ale finalnie na stronie Recaro-kids nie rekomendują tego modelu do G20. Jakie macie doświadczenia?

Pozdro!

Gdzie masz takiego linka, że jest brak rekomendacji? Googlowałem, ale się nie natknąłem.

Opublikowano
23 godziny temu, Crysis napisał(a):

Gdzie masz takiego linka, że jest brak rekomendacji? Googlowałem, ale się nie natknąłem.

Dobra lamer ze mnie. Znalazłem🙄 Pomroczność jakaś:)

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Britax Romer Kidfix i-Size czy Cybex Solution G i-Fix dla dużej 4 latki? 

Mam dylemat między tymi dwoma chyba że jest coś jeszcze lepszego niż te dwa wyszukane przeze mnie. 

• 5 tygodni później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 7.02.2023 o 13:05, narciarzSL napisał(a):

Wszystkie wymienione modele są godne polecenia - najwyższa półka. Inną kwestią jest dopasowanie do kanapy auta, tutaj już różnie z tym bywa. W G20 najlepiej będzie pasować Britax(posiada regulację kąta), na drugim miejscu Cybex, z Maxi Cosi może być problem z opadającą głową dziecka.

Większość fotelików jest kompatybilna z wózkami po zakupie odpowiednich adapterów. Bywają wyjątki, trzeba sprawdzić w sklepie na miejscu lub zapytać się mnie.

Baza obrotowa jest wygodna w obsłudze, zdecydowanie polecam. Bazy wymienione tutaj są przyszłościowe, następne fotele „od 76cm” Maxi Cosi Pearl 360, Britax DualFix 3 i Cybex Sirona Z2 są bardzo dobre (chyba najlepsze).

Witam, widzę, że kolega G21 i w temacie fotelików biegły wiec pozwolę sobie podpytać 🙂

Samochód G21 2024

2 dzieciaków (wysoka rodzina :)):

- 3,5 latek - siedzi w Britax Romer z przodu (taki nam polecono pod poprzedni samochód - tam miałem isofix przód) w G21 mam wrażenie, że przydałoby się trochę więcej miejsca

- 1 roczek - siedzi z tyłu w maxi cosi Pearl z żoną z bazą Family Fix 3

Pytanie czy jest jakiś fotelik (z isofix bo docelowo do tyłu obydwoje), który da trochę więcej miejsca na nogi dzieciakom i nadawał się aby na teraz zastąpić tego britaxa młodemu (żeby trochę więcej przestrzeni było)? Chodzi generalnie o to aby zmaksymalizować miejsce na nogi w samochodzie by zachowaniu bezpieczeństwa 🙂

Dziękuję z góry za odpowiedź!