Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja dostałem propozycję 18% przy zakupie nowego auta, podobno nie dało się nic więcej, ostatecznie auto zamówione gdzie indziej.

Więc nie wiem jak na same koła można było dostać 30%, może mniej typowe?ja pytałem o 20''

Ja kupowałem we wrześniu i to mniej typowe bo do M-ki i też dostałem około 25% rabatu. Najlepiej kupować jak pisał Arturo w czerwcu zeszłoroczne, a później sierpień/wrzesień jak kompletują zamówienia.

Opublikowano

Z kolei do innej X5, kupiłem niezależnie w innym ASO 19"" z rabatem 43%.

Dot 19, ale w zasadzie poza uszczerbkiem psychicznym, że nie są dot 21, to właściwości na leżakowaniu podobno nie tracą.

Więc kła do jednej X5 mam, ale jeszcze żadnego auta nie dostałem ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz w bmw sikora mikolow, czy jakos tak. Niecale 2 tyg kupilem u nich komplet kol zimowych 748m z pirelli za 15,4k, czyli jakies 30% off od katalogu. Nie negocjowalem, po prostu taka mieli oferte. Kola 2021

Ja kupiłem takie same 748M z Pirelli w czerwcu 2019 za 13500zl. Byly to opony rok produkcji 2018 a wiec wiekszy rabat był zwiazany z wyprzedaża tego co zostało z poprzedniego sezonu.

Opublikowano
Działa tak, że w 1 roku użytkowania przy uszkodzeniu masz wymianę na nowe za 0 zł , w drugim roku udział własny jakoś 10%, w trzecim roku jakoś 20% . Kilka razy z tego w firmie już korzystałem. POLECAM !

Tylko pewnie 1 opony. Co oznacza ze mając xdrive w przypadku większego zużycia bieżnika, musisz pozostałe 3 opony nowe kupić z własnej kieszeni żeby nie było dużych różnic w średnicy koła.

Drugi komplet kupuje „od zawsze” i to najwygodniejsze i najbezpieczniejsze, a np teraz są fajne oferty typu -25% czy nawet -30% na nowy komplet kół i zawsze przy sprzedaży minimalnie wyższa cenę można uzyskać.

Dali mi marne 12% od kompletu zimowego, dużo brakuje do tych -25%. :lol:

Na olx jest oferta z inchcape na 748m 20% off. Jest tez oferta 30% off z fv ale nie od dilera

Opublikowano
Ja ostatnio, czyli tydzień temu kupiłem od Sikory 740M za 16 550. Katalogowo podobno 23 280 . Opony jeżeli dobrze pamiętam produkcja 25 tydzień tego roku.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jako ciekawostkę dodam tylko, że bardzo ciekawa jest konfiguracja ori kół zimowych do X5MC : felga przód ma 10,5x21 , felga tył 11x21 , za to wszystkie opony są równe 295/35R21 .

Ot , taka ciekawostka ! :D

Dziwna sprawa niby xdrive taki czuły na odchylenia średnicy a tu sami zalecają tak zakładać z lekką różnicą.

Ciekawe jest też że do M50D mam przód 275 a tył 315 przy zimowych 21" a X5M ma wszystkie jednakowe opony.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
748m za ok 15,5k brutto, rocznik bieżący, właśnie kupiłem. Trzeba pytać o rabat flotowy, można trafić we wszystkich warszawskich salonach.