Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki masz ostateczny termin na umowie wpisany ? Ja sie nie spodziewam żeby te auta przyszly zdecydowanie wczesniej niz to co mamy na umowach... Też mam HK, ładowarki nie brałem bo działa słabo.

Z innej beczki, w konfiguratorze widzialem pojawiły sie nowe znaczki BMW na 50lecie M departamentu, ciekawe czy nam to wrzucą na auta z defaultu.. No i nowe ceny wjechały z nowym rokiem, mój konfig poszedł w gore 1500zł.

Widzieliście juz jakieś demówki u deleareów ? U mojego w Jankach ma być 220d w thundernight metallic za jakieś 1,5-2 tygodnie

• Odpowiedzi 330
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki masz ostateczny termin na umowie wpisany ?

Z innej beczki, w konfiguratorze widzialem pojawiły sie nowe znaczki BMW na 50lecie M departamentu, ciekawe czy nam to wrzucą na auta z defaultu..

Z innych wątków wynika ze Twój handlowiec powinien Cię o tym poinformować, jeśli będziesz chciał to będziesz musiał podpisać aneks, a jak nie to niby 400 zł taniej.

Opublikowano
A na YouTube jest pierwszy filmik z demonstracji M240xi w końcu w Europie. Jest krótka rekacja z salonu w Szwajcarii. Czyli są szanse ze wkrótce zawitają do nas. A w Bavarii Janki powiedzieli mi dzisiaj se spodziewają się pierwszego demo za miesiąc może ciut wcześniej. Widać więc światełko w tunelu ....
Opublikowano
Jaki masz ostateczny termin na umowie wpisany ? Ja sie nie spodziewam żeby te auta przyszly zdecydowanie wczesniej niz to co mamy na umowach... Też mam HK, ładowarki nie brałem bo działa słabo.

Z innej beczki, w konfiguratorze widzialem pojawiły sie nowe znaczki BMW na 50lecie M departamentu, ciekawe czy nam to wrzucą na auta z defaultu.. No i nowe ceny wjechały z nowym rokiem, mój konfig poszedł w gore 1500zł.

Widzieliście juz jakieś demówki u deleareów ? U mojego w Jankach ma być 220d w thundernight metallic za jakieś 1,5-2 tygodnie

Wydaje mi się, że 31.03.2022, ale pewien nie jestem. Plus obniżka ceny chyba jest dopiero 4 tygodnie po tym terminie. A te znaczki emkowe nie są tylko dla M Model?

edit: aaa, dopiero ogarnąłem, że to niby jest Model M, mimo że nie M2. nadal - trochę dziwne że nie full M może mieć to logo M.

Opublikowano

W poniedziałek zadzwonię do BMW i zapytam, jak z moim terminem i czy też wyleciałem z lutowej produkcji. Liczyłem, że skoro do tej pory przesunięcie nie było spowodowane restrykcjami, to tak zostanie, a tu zonk. Bez HK samochód dużo dla mnie straci, więc pewnie będę czekał na moją konfigurację.

Przy okazji zabawna historia - w maju 2021 zamawiałem Audi. Opóźnień było trochę, ale produkcja miała być na październik. Po kolejnych restrykcjach zrezygnowałem z zakupu. Wczoraj dostałem list od Audi z przeprosinami, że moje auto nie zostało jeszcze wyprodukowane i że mają nadzieję je niedługo dostarczyć....

I albo mają straszny bałagan i wysyłają ten list i upominek do wszystkich albo to "moje" Audi rzeczywiście nadal nie zostało wyprodukowane :)

Opublikowano
ja tez spokojnie czekam, aż będzie dostępne wszystko, co chcę. a co do audi, to koleżanka czeka na zamówione (flotowo) w sierpniu 2021. dostała info od dealera ostatnio, że prawdopodobnie wyprodukuje się w sierpniu (2022), odbiór sierpień / wrzesień. a to dopiero trzecie przesunięcie :)
Opublikowano
Ja zamowilem 2 tyg temu i termin odbioru wrzesien-pazdziernik, ale mi się nie spieszy. Na ten moment wiem, ze jest problem z odcinkiem ledzwiowym, wrzucaja tylko w fotel kierowcy, oraz brak dotykowego pokretla idrive.
Opublikowano
Dostałem dzisiaj info od dealera, produkcja 14 tydzień, obecny status 111. Co do znaczka na 50 lecie- dotyczy tylko produkcji marcowej wiec nie wszyscy dostają, ja sie nie załapałem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

I niestety właśnie dostałem informację, że jest kolejne przesunięcie. Chyba Polska ma bardzo małe limity produkcyjne, bo ktoś zamówił BMW jeszcze przede mną i to jego M240 zostanie wyprodukowane.

Pod koniec lutego będę znał następny przewidywany termin produkcji, prawdopodobnie kwiecień, czyli odbiór w maju.

Opublikowano (edytowane)

W sierpniu (12.08), jak jeszcze dealerzy oficjalnie nie przyjmowali zamówień.

Termin wydania pojazdu miałem na 31 grudnia 2021.

Edytowane przez markos79
Opublikowano
W sierpniu (12.08), jak jeszcze dealerzy oficjalnie nie przyjmowali zamówień.

Termin wydania pojazdu miałem na 31 grudnia 2021.

Opublikowano
Czyli generalnie raczej nikt nic nie wie i pozostaje tylko i włącznie czekać ...poza tym wydaje mi się że odbiorcy indywidualni odebrali te samochody tylko i włącznie w Stanach i w Kanadzie bo w europie są pojedyncze egzemplarze demo w Szwajcarii w Niemczech no i w Polsce w Warszawie chyba jeden, ten co na youtubie testowany był na portalu Caroseria...
Opublikowano
Czyli generalnie raczej nikt nic nie wie i pozostaje tylko i włącznie czekać ...poza tym wydaje mi się że odbiorcy indywidualni odebrali te samochody tylko i włącznie w Stanach i w Kanadzie bo w europie są pojedyncze egzemplarze demo w Szwajcarii w Niemczech no i w Polsce w Warszawie chyba jeden, ten co na youtubie testowany był na portalu Caroseria...

Tak, zgadza się. Nikt nic nie wie. I naprawdę wygląda to na mocne ucięcie limitów produkcyjnych dla Polski. Jest jeden samochód (ten co był w Caroserii) i chyba był jeszcze jeden dealerski, ale czekał na jakieś części - a może to ten sam. Tymczasem czytam na forach amerykańskich, jak ludzie wkurzają się, że muszą 2 miesiące czekać na M240...

Te limity muszą w końcu zdjąć, bo produkcja jednego auta na dwa miesiące wydaje się surrealistyczna.

Opublikowano
Tak szczerze to nie wydaje mi się żeby Polska miała jakieś limity produkcyjne, niby z jakiej okazji? Z tego co mi powiedziano to model nie miał jeszcze oficjalnej premiery w UE. Pierwsze samochody w tym momencie płyną do Niemiec. Z rozmów z kilkoma dealerami (WWA + Kielce) dowiedziałem sie ze pierwsze sztuki maja pojawić w salonach na przełomie lutego/marca.
Opublikowano

Też kontaktowałem się z innym dealerem i potwierdził luty/marzec jako datę kiedy pierwsze sztuki mają się pojawić. Tym bardziej dziwi opóźnienie u mnie. Zwłaszcza biorąc pod uwagę datę zamówienia.

Pewnie nigdy się nie dowiem, jaki jest prawdziwy powód opóźnienia.

W ogóle sprzedawca twierdził że M240 jest produkowane w Niemczech... Ehhh

Opublikowano
do Krakowa przyjechał już w tym czy w tamtym tygodniu 1 egz. zamówiony przez klienta (tak, fizycznie był na parkingu dealera). nie jestem tylko pewien, kiedy będzie wydany. moja przesunięta chyba na kwiecień (pod pretekstem harmana i ładowarki, harmana nie odpuszczę.)
Opublikowano
Zastanów się nad harmannem. Ja mam go tez w zamówieniu ale mówił mi niedawno kolega zajmujący się profesjonalnie nagłośnieniem koncertów ze HK został kupiony przez Samsunga i ze rzekomo jakość spadła. Oby nie... odnośnie Krakowa to to co przyjechało to raczej auto zamówione przez salon jako demo. Zmieniono zreszta teraz czas, w którym dealer musi demo trzymać w salonie z czterech na 11 miesięcy. Reasumujac : cieszmy się ze coś się dzieje i jakieś ruchy odbywają się.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanów się nad harmannem. Ja mam go tez w zamówieniu ale mówił mi niedawno kolega zajmujący się profesjonalnie nagłośnieniem koncertów ze HK został kupiony przez Samsunga i ze rzekomo jakość spadła. Oby nie...

To njus z 2016/2017 roku? a jaki ma lepszy wybór w tym modelu? Nie ma innego.

Opublikowano
Zastanów się nad harmannem. Ja mam go tez w zamówieniu ale mówił mi niedawno kolega zajmujący się profesjonalnie nagłośnieniem koncertów ze HK został kupiony przez Samsunga i ze rzekomo jakość spadła. Oby nie...

To njus z 2016/2017 roku? a jaki ma lepszy wybór w tym modelu? Nie ma innego.

Ja z Harmana też nie mam zamiaru rezygnować. Możliwe, że to własnie HK odpowiada za przesunięcie u mnie, choć dealer mi tego nie potwierdził. Z drugiej strony to dealer, który nadal nie ogarnia, gdzie odbywa się produkcja samochodu.