Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim,

Dawno nie odzywałem się na forum, a motoryzacyjnej cały czas coś się u mnie dzieje. Po sprzedaży F32 zdecydowałem się na zakup używanej G30 z silnikiem diesla, uważam ze to genialny samochód, ale jeszcze mam na niego czas- samochód został w rodzinie, odkupił go ode mnie mój tato. Ja zdecydowałem się na zakup pierwszego nowego samochodu - zawsze jeździło mi się dobrze seria 3 (poprzednio E90, F30) i wybór padł na G20 z silnikiem 2.0 benzyna o oznaczeniu 318i w pakiecie M, w kolorystyce Portimao Blue. Samochód wyspecyfikowałem i na linie produkcyjna trafił w lipcu 2021 roku. Jako, że mam doświadczenie z marką BMW, wybrałem opcje z których wiem, że będę w 100% korzystał. Lista wyposażenia poniżej.

Specyfikacja:

792452c8938e1474.jpg

Kilka zdjęć zaraz po przyjeździe samochodu do salonu:

a30e70b58a459633.jpg

773b55c1b2c1b69a.jpg

692ec0cb5f0623ed.jpg

Od razu po odbiorze samochód trafił na ceramikę (3 letnia od firmy Koch Chemie) oraz pokrycie lamp przednich folią PPF, myślałem o zabezpieczeniu przodu folią, ale finalnie stwierdziłem że zbyt często wymieniam samochody, żeby wydawać tyle kasy.

826b39173be3e841.jpg

6af6f1bdb886392c.jpg

Zmieniłem emblematy na błotnikach ma czarne w połysku:

419a895e01620fd2.png

Kilka luźnych fotek:

b9fb296b6ee1f505.jpg

2a6937a07babacf1.png

4d36e10b73a2e75c.jpg

bad5d40df60cca2f.jpg

Temat będę kontynuował na bieżąco :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratuluję , pięknie wygląda :cool2: @Arturo co do lamp może tak jak ja, nie wiedział że rozszerzone świecą aż o 15 m dalej i mocnej niż podstawowe , a nie tylko kwestia skrętności i wyglądu , niestety w takich momentach odróżnia się dobrego od gorszego sprzedawcy ale często wtedy jest za późno

natomiast moja rada jest żeby sprzedał te budżetowe P7 póki świeżutkie - masz rwd i M pakiet- bo ciągle będzie boksował na światłach na mokrym , albo zmuszą Cię do ograniczenia wykorzystania możliwości auta podczas szybszej jazdy na zakrętach na mokrym

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ładnie wygląda :cool2:

masz rwd i M pakiet- bo ciągle będzie boksował na światłach na mokrym , albo zmuszą Cię do ograniczenia wykorzystania możliwości auta podczas szybszej jazdy na zakrętach na mokrym

Błagam, ile to ma - 150 KM? I jakie możliwości, jak to auto miejskie? Ma dobre nowe opony po co palić pieniędzmi w ognisku.

Opublikowano
Co do wyposażenia -nawet lamp nie brałeś, bo nie będziesz korzystać, tak ?

Nie brałem lamp ze względu na brak znaczącej różnicy w świeceniu pomiędzy światłami o rozszerzonym zakresie, jeśli miałbym dorzucać to jedynie lasery (a te przekraczały już założony budżet). Światła testowałem przez dwa lata w samochodach DEMO - stad tez moja decyzja o odrzuceniu świateł o rozszerzonym zakresie.W mojej poprzedniej F32, czy G30 miałem świtała adaptacyjne wiec tylko Laser wchodził w grę by było lepiej ;) Jedyny minus tych lamp, które są w standardzie w G20 to według mnie kontrowersyjny wygląd, dlatego tez od razu zostały pokryte ciemną folia PPF.

Gratuluję , pięknie wygląda :cool2: @Arturo co do lamp może tak jak ja, nie wiedział że rozszerzone świecą aż o 15 m dalej i mocnej niż podstawowe , a nie tylko kwestia skrętności i wyglądu , niestety w takich momentach odróżnia się dobrego od gorszego sprzedawcy ale często wtedy jest za późno

natomiast moja rada jest żeby sprzedał te budżetowe P7 póki świeżutkie - masz rwd i M pakiet- bo ciągle będzie boksował na światłach na mokrym , albo zmuszą Cię do ograniczenia wykorzystania możliwości auta podczas szybszej jazdy na zakrętach na mokrym

Dzięki ;) na te koła będą wrzucone opony zimowe, a na lato wjedzie coś innego. Także opony pojeżdżą do końca sezonu i trafia na sprzedaż.

Ładnie wygląda :cool2:

masz rwd i M pakiet- bo ciągle będzie boksował na światłach na mokrym , albo zmuszą Cię do ograniczenia wykorzystania możliwości auta podczas szybszej jazdy na zakrętach na mokrym

Błagam, ile to ma - 150 KM? I jakie możliwości, jak to auto miejskie? Ma dobre nowe opony po co palić pieniędzmi w ognisku.

Dzięki ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gratulacje nowego samochodu. :cool2:

Ciemne lampy ładnie korespondują z czarną nerką, emblematami, a całość idealnie pasuje do koloru.

Jakie zmiany tuningowe, czy OEM+ planujesz?

Bo pierwsze zmiany już się zaczęły :wink:

Benzyna zamiast krwi...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

rozumiem że jeździłeś kilka tyś km G20 318i z oponami turystycznymi różnymi drogami , i potem założyłeś sportowe/lepsze/ opony i znowu jeździłeś kilka tyś km , i teraz stwierdzasz w niedzielne poranek z kubkiem kawy w ręce , że to nie ma sensu przepłacać ? :wink:

Opublikowano

Piękna sztuka, czekam na 320iX identyczną z zewnątrz za wyjątkiem lamp - zdecydowałem się na Lasery.

W konfiguratorze nie widzę info na temat przyciemniania lamp, czy to efekt użycia przyciemnionej folii PPF czy może osiągnąłeś to w jakiś inny sposób?

Jeżeli chodzi o felgi to chcesz je dać na zimę, a na lato kupić jakieś zamienniki? Jeżeli tak to jakie masz na oku? Moim zdaniem elegancko wygląda samochód na tych seryjnych Msport 18'', też mam je w konfiguratorze, ale zastanawiam się nad dorzuceniem jakichś czarnych felg w tym samym rozmiarze, na 19 jednak na zawiasie M samochód dobija i tłucze w studzienki i dziury, a to nie na moje nerwy.

Ja osobiście raczej położę na swoją bikini PPF, a na resztę budy jakiś trwalszy wosk. Pozdro i szerokości, świetnie wygląda ten samochód, jaram się jak nie wiem bo sam mam odbiór w ciągu miesiąca :twisted:

Opublikowano
Gratulacje nowego samochodu. :cool2:

Ciemne lampy ładnie korespondują z czarną nerką, emblematami, a całość idealnie pasuje do koloru.

Jakie zmiany tuningowe, czy OEM+ planujesz?

Bo pierwsze zmiany już się zaczęły :wink:

Zmiany standardowo jak przy każdym moim samochodzie, wjedzie pakiet M-Performance z elementami z carbonu. Do tego oryginalne koła M-Performance 20”. Czyli w skrócie OEM+.

Bardzo ładna sztuka :) coraz więcej tych 318i. Jak z Twojego punktu widzenia oceniasz ten silnik?

Co do silnika jestem naprawdę zadowolony i nie pisze tego, ze kupiłem to innej opinii mieć nie mogę. Zrobiłem już ok 2500km przez tydzień po wyjechaniu z salonu, dynamika jest ok (nie mogę uwierzyć ze auto ma 156km- jedzie bardzo podobnie jak moje F32 z 2.0d z xdrive) i do tego genialne spalanie- aktualnie mam na poziomie 6.1l/100km.

Piękna sztuka, czekam na 320iX identyczną z zewnątrz za wyjątkiem lamp - zdecydowałem się na Lasery.

W konfiguratorze nie widzę info na temat przyciemniania lamp, czy to efekt użycia przyciemnionej folii PPF czy może osiągnąłeś to w jakiś inny sposób?

Jeżeli chodzi o felgi to chcesz je dać na zimę, a na lato kupić jakieś zamienniki? Jeżeli tak to jakie masz na oku? Moim zdaniem elegancko wygląda samochód na tych seryjnych Msport 18'', też mam je w konfiguratorze, ale zastanawiam się nad dorzuceniem jakichś czarnych felg w tym samym rozmiarze, na 19 jednak na zawiasie M samochód dobija i tłucze w studzienki i dziury, a to nie na moje nerwy.

Ja osobiście raczej położę na swoją bikini PPF, a na resztę budy jakiś trwalszy wosk. Pozdro i szerokości, świetnie wygląda ten samochód, jaram się jak nie wiem bo sam mam odbiór w ciągu miesiąca :twisted:

Lampy zostały przyciemnione folią PPF. Do klasycznych reflektorów nie da się wybrać opcji reflektorów shadowline. Co do kół będę chciał wrzucić oryginalne koła M-Performance w rozmiarze 20”.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Daleki jestem od zarządzania cudzymi pieniędzmi, ale Artur też źle nie mówi. Po prostu autor wybrał wygląd od osiągów i taki klient tez jest BMW potrzebny.
Opublikowano
Trzeba było dołożyć do silnika, a tak z tymi carbonami i m- performancami będzie go.wno w złotym papierku. Bez sensu.

dokładnie i właściciel musi zakleić jedną końcówkę wydechu bo w go.wnie poniżej 300km to wiocha straszna mieć dwie... :mad2:

• Zasłużeni forumowicze
  • 1 miesiąc temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Zmieniłem emblematy na błotnikach ma czarne w połysku:

cześć

gdzie kupiłeś te emblematy? ASO czy coś poza?

Fajny jest ten niebieski ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png