Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A poinformowali was może o takiej sytuacji że mimo odpuszczenia czegoś ze względu na restrykcje to może tak się zdarzyć że jednak auto wyprodukuje się z tą właśnie opcja??
  • Odpowiedzi 800
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mnie nie poinformowali ale miałem nadzieję, że będę mieć otwieranie bagażnika gestem tak jak jeden z forumowiczów, który odebrał auto troszkę wcześniej i faktycznie tak się stało. Mam otwieranie bagażnika gestem

dario007 nie wiem czy się produkuje ale w grudniu na pewno się produkowało. ja zamówiłem auto w czerwcu i miałem restrykcje na różne rzeczy ale od początku na HK nie. w międzyczasie o ile mnie pamięć nie myli to możliwe, że na G30 pojawiała się restrykcja na HK (na pewno pojawiła się w innych modelach np seria 3 czy 4)

Opublikowano
To bez sensu rezygnowałaś, bo nie ma tylko kamer 360.

HK sie produkuje, dostęp komfortowy tez. Ja miałem właśnie długie opóźnienie bo z 360 nie chciałem rezygnować aż w końcu sie poddałem.

Skąd info że HK się produkuje??

Inny pisze że jest na to restrykcja teraz, zresztą ja też takie info dostałem w połowie stycznie

Mój się wyprodukował w grudniu z HK. Inny egzemplarz, który znam również.

Tylko kamera 360 była i jest problemem. Mam otwieranie noga. Digital key etc.

Handlowiec mówił, ze HK już normalnie się produkuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
mój przypadek z przedwczoraj potwierdza że auta z HK dalej są produkowane w systemie ruletki czyli : które auto z HK dopuścimy do produkcji a które dostaje nowy termin produkcji ? . tak sytuacja obecnie wygląda niestety .
Opublikowano
Zapomniałem. Ja też mam digital key, którego miało nie być. Niestety nie mogę sprawdzić czy działa bo to tylko na iPhone a posiadam Samsunga
Opublikowano

Ale słyszeliście o takie sytuacji że ktoś odpuścił że względu na restrykcje a jednak zostało to wyprodukowane??

Ja dostałem takie info że zamówienie na produkcję idzie w pierwotnej mojej konfiguracji z adnotacjami że klient dopuszcza niezastosowanie czegoś objętego restrykcji czyli że odpuszcza coś czego nie ma żeby nie wypaść z kolejki. Ale jest jakaś znikoma szansa że jednak się z tym wyprodukuje, ale lepiej się miło zaskoczyć.

Opublikowano
Ale słyszeliście o takie sytuacji że ktoś odpuścił że względu na restrykcje a jednak zostało to wyprodukowane??

Ja dostałem takie info że zamówienie na produkcję idzie w pierwotnej mojej konfiguracji z adnotacjami że klient dopuszcza niezastosowanie czegoś objętego restrykcji czyli że odpuszcza coś czego nie ma żeby nie wypaść z kolejki. Ale jest jakaś znikoma szansa że jednak się z tym wyprodukuje, ale lepiej się miło zaskoczyć.

Ja zrezygnowałem funkcji klapy otwieranej nogą, a przyjechał z tą funkcją.

Tak samo zrezygnowałem z Digital Key, a też mam.

Natomiast, HK, el. klapy, hamulców sportowych nie odpuściłem.

Opublikowano

mm88

Zgadza się ale te opcji są składowymi elementów wyposażenia, ciekawa jak z grubymi rzeczami typu właśnie HK lub elektryczna klapa??

Opublikowano
Moje 530xi odebrane w piątek. Zamówione w marcu. W grudniu zrezygnowałem z kamer 360 i wyprodukowała się w 2 tygodniu stycznia. Reszta wyposażenia jest. Nie brałem HK, ale z ciekawostek mam ładowarkę indukcyjną.
Opublikowano
Mnie się jedno 540xd właśnie wyprodukowało - HK, head up, wentylacja, klapa itd. jest na pokładzie.

Diesel? Why?

Opublikowano
Mnie się jedno 540xd właśnie wyprodukowało - HK, head up, wentylacja, klapa itd. jest na pokładzie.

Diesel? Why?

why not?

Opublikowano

Po 11 miesiącach, doczekałem się :o w piątek umowiony odbiór.

Poza rezygnacja z kamer 360 i ładowarki indukcyjnej, powinno być wszystko inne z opcji.

Niestety datę produkcji mam z listopada 2021 roku.

Dealer, tak jak obiecał, dodał dodatkowy upust 4% i komplet kół zimowych.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości koledzy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Info od mojego sprzedawcy , produkcja na 13 tydzień roku , status 111 , a było 112 przed zmianą daty produkcji z 8ego tygodnia ..pożyjemy zobaczymy
Opublikowano
Po 11 miesiącach, doczekałem się :o w piątek umowiony odbiór.

Poza rezygnacja z kamer 360 i ładowarki indukcyjnej, powinno być wszystko inne z opcji.

Niestety datę produkcji mam z listopada 2021 roku.

Dealer, tak jak obiecał, dodał dodatkowy upust 4% i komplet kół zimowych.

Pozdrawiam i życzę cierpliwości koledzy

No to szerokości!

Jak śledzę z uwagą ten wątek, że może i sytuacja się trochę poprawiła Ale kolejka jest tak duża że ludzie odbierają auta po 10-11 miesiącach...

Idąc tym tropem moje zamówienie z lipca może będzie w maju...

Opublikowano

Panowie jest... dojechała, czeka na odbiór u dealera.

img-20220218-093047-resized-20220218-094209613.GImzUky

b216c284d8537.jpg.html

https://zapodaj.net/b216c284d8537.jpg.html

Zamówienie koniec sierpnia 2021 z zaznaczeniem że produkcja ma być 2022

Początek stycznia 2022 Sygnał o restrykcjach (HK i klapa elektryczna - rezygnacja z mojej strony - możliwe przeniesienie produkcji na wrzesień 2022) i informacja że produkcja przewidziana na 3-4 tydzień stycznia

Dziś informacja że auto stoi u dealera jeszcze załatwienie papierów i za około 1,5 tyg odbiór

Nie wiem jeszcze czy klapa elektryczna - weszła czy nie - mam mieć więcej zdjęć w poniedziałek i nr VIN

Opublikowano
Gratulacje! Niezły bandyta. To w sumie nieźle Ci to wyszło. Prosiłeś o produkcje 2022, a samochód odbierzesz jeszcze w lutym.
Opublikowano

Wyglada super.

Mi od odbioru minął miesiąc właśnie. Trochę pojeździłem i mam już 2500km.

Panowie, czy Wy zmieniacie olej po dotarciu?

Mi diler twierdzi, ze docierają się głównie napędy. Że nie warto wymieniać oleju i czekać na wskazanie komputera.

Auto w najmie ale ja dbam o auta i się właśnie zastanawiam.

Opublikowano
Wyglada super.

Mi od odbioru minął miesiąc właśnie. Trochę pojeździłem i mam już 2500km.

Panowie, czy Wy zmieniacie olej po dotarciu?

Mi diler twierdzi, ze docierają się głównie napędy. Że nie warto wymieniać oleju i czekać na wskazanie komputera.

Auto w najmie ale ja dbam o auta i się właśnie zastanawiam.

Zmień dealera! W tych silnikach olej powinno się wymieniać średnio co 10-15 tys., to podstawa. Każdy rozsądny mechanik tak twierdzi. Swego czasu nawet ASO reklamowało się, że ma taką usługę w swoim katalogu. Ja po 1500 wymieniłem, teraz mam2500.

A.