Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 800
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie dzięki za miłe słowa i mam nadzieję, że wkrótce cały ten cyrk się zakończy, ponieważ można stracić sporo zdrowia podczas negocjacji z salonem.

Ja póki co jestem pod wrażeniem komfortu na 19" kołach z adaptacyjnym zawieszeniem oraz ciszy w środku. Jest o niebo lepiej niż w poprzednim wozie :D

Co do sportowych foteli, które zostały wybrane, ze względu na ograniczony budżet, mogą stanowić problem, szczególnie dla osób powyżej 85kg (ja jestem mocno opasany i czuję szwy). W ubiegłym roku miałem okazję pojeździć serią 7 z fotelami komfortowymi i byłem zachwycony (przynajmniej jest cel na kolejny samochód za 3 lata :wink: )

Opublikowano
U mnie o komfortach na razie nie wspominają. Jakby mi wypadły, to zrezygnuję, bo w sportowych bardzo się męczyłem.

Co jest męczące w fotelach sportowych ?

Dla mnie fotele sportowe mają za wąskie siedzisko - przy dłuższych trasach mnie bardzo uwierały - należę do osób o średniej budowie ciała, więc nie chodzi o nadwagę :)

W poprzedniej G30 wymieniałem na komforty

Opublikowano
Dzwoni sprzedawca drugi raz - ze problem z hakiem teraz jest.

rozumiem, że kamer nie ma, bo problemy z dostępnością elektroniki, mikroprocesorów itp.

Ale hak?? czego tam może brakować ;) to kawałek metalu z silniczkiem do wysuwania go

.

Też tego kompletnie nie rozumiem, ale żadnej sensownej odpowiedzi nie dostałem.

Opublikowano
Dzwoni sprzedawca drugi raz - ze problem z hakiem teraz jest.

rozumiem, że kamer nie ma, bo problemy z dostępnością elektroniki, mikroprocesorów itp.

Ale hak?? czego tam może brakować ;) to kawałek metalu z silniczkiem do wysuwania go

.

Też tego kompletnie nie rozumiem, ale żadnej sensownej odpowiedzi nie dostałem.

dlatego, że są problemy z dostępnością stali, której ceny szaleją

Opublikowano
Jeśli chodzi o rynek stali tam już sie dzieją takie cyrki że się łeb lasuje

Na moment odbiegniemy od tematu (choć niezupełnie) - serdeczna prośba żebyś lekko przybliżył temat obecnych problemów na rynku stali. Dzięki.

parę słów komentarza znalazłem tutaj

https://moto.pl/MotoPL/7,88389,27208974,stalowa-petla-dusi-przemysl-motoryzacyjny-ke-jest-glucha-na.html

Opublikowano
Jeśli chodzi o rynek stali tam już sie dzieją takie cyrki że się łeb lasuje

Na moment odbiegniemy od tematu (choć niezupełnie) - serdeczna prośba żebyś lekko przybliżył temat obecnych problemów na rynku stali. Dzięki.

cena stali wzrosła o ok 150% plus ciężko z jej dostępnością

jest bardzo duże zapotrzebowanie

Opublikowano
**** tam ze stalą. Jak śwat zbanuje Huaweii na 5G za szpiegostwo to chinczycy zablokuą dostawy substancji czynnej do lekarstw a dostarczają 70% swiatowego zapotrzebowania.... Ale to tak off topic :) Wybór pomiędzy jestes podsłuchiwany lub zdychasz.
Opublikowano
Wszyscy poprzenosili wszystkie fabryki do Chin (bo taniej) to teraz Chińczycy sobie mogą "sterować" światem po ichniejszemu jak chcą... Cyk i nie ma ... wszystkiego albo +100-500% ceny...
Opublikowano

Niestety restrykcji ciąg dalszy.

Nie ma HK, kamery 360, hamulce sportowe czy el. klapa.

A za bardzo nie chce rezygnować z tych opcji.

Już wątpię czy w tym roku moje auto dojedzie.

Opublikowano
Ok mam status 150 dla swojego 540i . Produkcja rozpoczęta

A masz kamery 360, el. klapę, HK etc w kompletacji?

Jak poczytasz wcześniejsze posty to tam pisałem . Zamówienie z marca z odbiorem na lipiec . Zrezygnowałem z kamer 360’ bo miałem informacje , że się nie wyprodukuje , po drodze wyrzuciłem też ładowarkę indukcyjną. Wybrałem Hifi nie HK wiec to mnie nie dotyczyło . Za to mam w konfiguracji komforty z wentylacją , hamulce M i el klapę i tak się wyprodukuje .

Opublikowano
Ok mam status 150 dla swojego 540i . Produkcja rozpoczęta

A masz kamery 360, el. klapę, HK etc w kompletacji?

Jak poczytasz wcześniejsze posty to tam pisałem . Zamówienie z marca z odbiorem na lipiec . Zrezygnowałem z kamer 360’ bo miałem informacje , że się nie wyprodukuje , po drodze wyrzuciłem też ładowarkę indukcyjną. Wybrałem Hifi nie HK wiec to mnie nie dotyczyło . Za to mam w konfiguracji komforty z wentylacją , hamulce M i el klapę i tak się wyprodukuje .

Dzięki za wiadomość. Gratuluję w takim razie. Dużo szczęścia.

Ja bym kamery 360 odpuścił, ale poproszono mnie o rezygnację z klapy, hamulców, hk etc. a to już mi się nie podoba.

Będę cierpliwie czekał, aż im się uda poskładać dodatki.

Opublikowano

Ja bym kamery 360 odpuścił, ale poproszono mnie o rezygnację z klapy, hamulców, hk etc. a to już mi się nie podoba.

Kiedy dostałeś info że jest ban na HK ?

Opublikowano

W zeszły wtorek dostałem info, ze nie ma:

HK

El. Klapa

Sportowe hamulce

Asystent 360

Asystent jazdy proffesional

Aktywny tempomat

Opublikowano

Trzymam kciuki aby się każdemu status zmienił bo można się wkurzyć. Podziękuje jak auto odbiorę w salonie bo są takie czasy , że jeszcze się wszystko może wydarzyć . Vin nadano i po nim stwierdzamy , że wszystko co było w konfiguracji po odrzuceniu kamer i ładowarki zostanie wyprodukowane .

Ktoś może się wypowiedzieć ile mniej więcej od nadania vin czekał do produkcji i później aż auto będzie w PL do odbioru ? To moje pierwsze bmw wiec niemam pojęcia jak to wygląda .