Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam nastepujący problem.Otórz przy przejeżdzaniu przez poprzeczne nierówności(np. przez droge z koleinami) cholernie stuka z przodu.Luzów w zawieszeniu nie ma bo niedawno było to sprawdzane.Mechanik podejrzewał ze jest to luz na przekładni kierowniczej(cos o jakiejs maglownicy wspomniał).Czy jeżeli to jest przyczyną to poważna usterka?Dodam ze mam troche obniżone zawieszenie i autko jest dosyć twarde jak na polskie drogi.Moze cos innego poleciało.Co polecicie jeszcze sprawdzic?Z góry dzieki za odpowiedzi.
Opublikowano
Niedawno miał badanie techniczne i diagnosta nie przyczepił sie do nich a sprawdzał auto na shock tescie wiec tą możliwość też wykluczyłem.
Opublikowano
Mogą to być sworznie na przednich wahaczach (70zł sztuka), maglownica regenerowana to wydatek ok.300zł
Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Mogą to być sworznie na przednich wahaczach (70zł sztuka), maglownica regenerowana to wydatek ok.300zł

No jezeli bylo sprawdzane i nie ma luzow na swozniach i lacznikach to moze byc maglownica, swoja droga nie zla cena Ursus - masz moze jakis blizszy namiar ?? (oczywiscie domyslam sie ze mowa o maglu bez wspomagania tak ?? )

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

No jezeli bylo sprawdzane i nie ma luzow na swozniach i lacznikach to moze byc maglownica, swoja droga nie zla cena Ursus - masz moze jakis blizszy namiar ?? (oczywiscie domyslam sie ze mowa o maglu bez wspomagania tak ?? )

Owszem bez wspomagania.Cena giełda w Słomczynie, gość daje gwarancje i trudni się tylko regeneracją maglownic, drugi jest w Sulejówku, też podobno robi nieżle i tanio:)

Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Witam.Mam nastepujący problem.Otórz przy przejeżdzaniu przez poprzeczne nierówności(np. przez droge z koleinami) cholernie stuka z przodu.Luzów w zawieszeniu nie ma bo niedawno było to sprawdzane.Mechanik podejrzewał ze jest to luz na przekładni kierowniczej(cos o jakiejs maglownicy wspomniał).Czy jeżeli to jest przyczyną to poważna usterka?Dodam ze mam troche obniżone zawieszenie i autko jest dosyć twarde jak na polskie drogi.Moze cos innego poleciało.Co polecicie jeszcze sprawdzic?Z góry dzieki za odpowiedzi.

A ja polecę Ci wymianę silentbloków wachaczy ( element który mocuje wachacz do nadwozia ) cena zależy od sklepu i waha się od 60 do 120 za komplet ( 2szt. )

Wymienia się tylko "wkłady" a nie całe "ucho".

Większość diagnostów nie zwraca na to uwagi :evil: ( chyba że jest urwany ten element )

Ja u siebie wymieniłem pomimo zapewnień że są "dobre" i stukanie zniknęło :D a miałem je od dłuuuugiego czasu :wink:

Pozdrawiam.

• 1 rok później...
Opublikowano
A ja polecę Ci wymianę silentbloków wachaczy ( element który mocuje wachacz do nadwozia ) cena zależy od sklepu i waha się od 60 do 120 za komplet ( 2szt. )

Wymienia się tylko "wkłady" a nie całe "ucho".

Większość diagnostów nie zwraca na to uwagi ( chyba że jest urwany ten element )

Ja u siebie wymieniłem pomimo zapewnień że są "dobre" i stukanie zniknęło a miałem je od dłuuuugiego czasu

Orientuje sie może ktoś czy ten silentblok to element nr 5 na tym rysunku

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=31_0242&hg=31&fg=05

Opublikowano

tak dokladnie!! to jest ta tulejka! cena to ok 70-80 zl za 2 sztuki firmy swag/febi! w cenie hurtowej ok 60 zl

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...