Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat alcantary w BMW M5 moge taką tapicerke kupić alcantara czasna za 1500zł tylko nie wiem jak to sie sprawuje i jak jest z utrzymaniem tego macie może fotki jak to wygląda pozdrawiam Edytowane przez Andrzej.s
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
Witam mam zagwostke nie wiem jaie auto kupic sa dwie możliwosci E46 320 z 2000r albo E39 523 z 2000r prosze

Przy kupnie auta używanego raczej należy głównie kierować się jego stanem technicznym, jeżli oba są w podobnym, to powinny się różnić ceną bo przecież E39 to model o klasę wyżej. Za E46 przemawia to że ten całkiem niedawno doczekał się następcy, więc będzie postrzegany jako auto nowsze. Myślę że całkowita ocena będzie splotem subiektywego postrzegania tematu przez użytkowników. Ja doradzam Ci kupno E39 bo sam mam taki, kupiłem ten model BMW bo nie lubię małych samochodów, z większych E38 wygląda dla mnie już trochę staroświecko, natomiast na obecnie będący w sprzedaży E66 mnie nie stać. Z E39tki jestem bardzo zadowolony, co zresztą wyrażałem już w postach na tym forum, uważam go za auto wygodne, niezawodne jednym słowem dopracowane pod każdym względem. Mam pewną skalę porównawczą gdyż miałem okazję jeździć już wieloma samochodami (służbówki - więc nie były to jakieś badziewia) i porównując uważam że ten jest z nich wszystkich najlepszy. :cool2:

Opublikowano
ja bym bral E39, chociazby ze wzgledu na silnik :) ale wszystko zalezy od stanu technicznego. W sumie E46 tez jest fajne...trudny wybor, musialbym sie przejechac i ocenic auta, tobie radze tak samo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym brał E39 - miałem E36 poprzednio i sprzedałem bo był dla mnie za mały , obecnie ujeżdzam E39 ,a nie należę do ludzi , którzy cienia nie rzucają ;). Za E46 przemawia jego ładniejsza od E39 linia. Jak pisali poprzednicy ważny jest stan techniczny obu samochodów.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

to inna klasa aut, na pewno inaczej sie jezdzi w kazdym z nich, duzo pewniej w e39

zrozumialbym jeszcze dylemat jesli auta roznily by sie rocznikowo

ale ten sam rocznik, taki sam stan?? zdecydowanie e39

przejedziesz sie i zobaczysz jak auto wybiera nierownosci, jak pracuje zawieszenie, poczuj dziury na kierownicy, gdzie jest bardziej miekko

i stwierdzisz ze wolisz e39 :)

a w ogole to polecam e38, to auto to mistrzostwo swiata, jak masz zawieche porzadnie zrobiona to jedziesz jak po szynach nie wazne czy dziury kostka czy autostrada, nawet na felgach 19 calowych, nic nie czujesz na kierownicy

docenilem to auto jeszcze bardziej po tym jak kupilem cabrio e36, nigdy wczesniej nie jezdzilem e36, ale wiem ze za zadne skarby swiata nie chcialbym miec podobnego malego auta do jazdy na codzien

oprocz cabrio e36 ktore mi sie akurat podoba i przeboleje ten kiepski komfort, a w sumie jego brak :)

mialem e34 i dobrze ze je mialem a nie e36 ktore jest daleko w tyle w komforcie niz e34

i podejrzewam ze podobnie jest jesli porownac e46 do e39

bez dwoch zdan bierz e39

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Wszystko zależy od twoich potrzeb i od tego czego oczekujesz od samochodu. E39 jest po prostu większe od E46 stąd większy komfort, przestrzeń itd. Ale czy jest lepszy...?? Jeżeli ktoś uważa że im większe auto tym lepsze to tak... E46 z kolei jest samochodem bardziej zgrabnym, poręcznym o zadawalającym komforcie, ale wg mnie dającym więcej frajdy z jazdy. Co do silników to oba auta będą jeżdzić bardzo podobnie z tym że E39 troszkę więcej spali.

Jeżeli potrzeba więcej komfortu, bardziej reprezentacyjnego wyglądu to E39.

Jeżeli nie to E46 :D

Opublikowano

mialem e34 i dobrze ze je mialem a nie e36 ktore jest daleko w tyle w komforcie niz e34

i podejrzewam ze podobnie jest jesli porownac e46 do e39

tak, nic się nie zmieniło, w porównaniu do e39 to w e46 komfortu właściwie brak

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dzięki wszystkim za odp i porade wybrałem E39 i jestem bardzo zadowolony :). Mam jeszcze proźbe mogę kupić tapicerke alcantatre czarna do tego auta tylko nie wiem jak to wygląda macie może jakieś fitki tego cuda co możecie mi na ten temat powiedziec jak to sie sprawuje i czy jest trudne w utrzymaniuza kanape fotele i wszystkie boczki za 1500zł pozdrawiam
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.