Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey,

Macie pomysl gdzie zamontować tablice rej na zderzaku w mpakiecie ? Jak widze ten piekny nie skalany zderzak, to az mnie serce boli jak mam pomyslec o wierceniu miejsca na uchwyty :mrgreen:

Demontaż zderzaka tez odpada (myslalem o magnesach neodymowych) , moze jakas taśma ...moze jakis inny pomysl ? :mrgreen:

Rozważałem jazde bez tablicy, ale bmw zwraca uwage i Polic majstry sie zainteresują w trymiga, :mad2:

Opublikowano (edytowane)
Bez żadnego problemu. Jak dobra taśma, to trzeba uważać żeby zderzaka z zaczepów nie wyrwać przy odklejaniu :wink: Edytowane przez Hamera
Opublikowano
Przepraszam ze w tym wątku ale mam pytanie.

Kolego @Hamera czy Twój wóz jest w kolorze szary mineralny ? A jak nie to w jakim.

Tak, to jest Mineral Grey.

Opublikowano (edytowane)
A w salonie jak montują?

Blachowkręty plus własna ramka pod tablicę. U mnie nawet nie montowali osobno ramki, tylko przykręcili całość przez tablicę w czterech rogach :mad2:

Edytowane przez ven0m
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
A w salonie jak montują?

Ramka z nazwą dealera i w to rejestracja.

A powinno się tak, ale nie każdemu się podoba.

big_A0263258.JPG?lm=1581649517

BMW-serii-3-G20.jpg

Opublikowano

Trzyma sie przy wysokich prędkościach :mrgreen: ??

Bez żadnego problemu. Jak dobra taśma, to trzeba uważać żeby zderzaka z zaczepów nie wyrwać przy odklejaniu :wink:

No i super :) :cool2:

Opublikowano
A w salonie jak montują?

Nie pozwoliłem im :mrgreen: .

Dobrze wiedzieć, że można, też nie chce żeby wiercili otwory :wink:

Opublikowano

Bez żadnego problemu. Jak dobra taśma, to trzeba uważać żeby zderzaka z zaczepów nie wyrwać przy odklejaniu :wink:

A jak wyglada temat trwałości przy myciu auta na myjni ? Nic się nie odkleja - nie odstaje ? Ile czasu masz tak przyklejone blachy?

Opublikowano
A w salonie jak montują?

Ramka z nazwą dealera i w to rejestracja.

A powinno się tak, ale nie każdemu się podoba.

big_A0263258.JPG?lm=1581649517

BMW-serii-3-G20.jpg

Mnie się w salonie pytali czy chcę z przodu ramkę czy bez ramki tak jak na zdjęciu :wink:

Opublikowano

A jak wyglada temat trwałości przy myciu auta na myjni ? Nic się nie odkleja - nie odstaje ? Ile czasu masz tak przyklejone blachy?

Na tym samochodzie od września 2019. Na poprzednim samochodzie jakieś 7 lat. Żadnych problemów nie odnotowałem. Nic nie odstaje. Wyginasz lekko tablice, żeby miała taki kształt jak zderzak.

Wiadomo, jak ktoś będzie zdeterminowany, trzymając dyszę parę centymetrów od tablicy i kierując pomiędzy tablice a zderzak, to zacznie coś się tam dziać. Przy normalnym myciu, nie ma żadnego problemu.

Osobiście, wolałbym nawet co parę lat dawać nową taśmę (choć nie trzeba), niż mieć jakieś śrubki w rejestracji, a już tym bardziej ramki. Ja mam skrzywienie na tym punkcie :mrgreen:

Opublikowano
Ja niestety już mam ramkę od dealera. Jedyne co teraz mogę zrobić to wymienić na mniejszą.

ramka.jpg

Fajna ta ramka. Podeslij linka :)

• 1 rok później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem na taśmę.Jak mi dwa razy

tablice ukradli to od 4 lat tylko na specjalne

wkręty z białą zaślepka mocuje.Otwory na

białym tle po rogach.Blache wcześniej delikatnie

naginam.Od tamtej pory spokój i to dla mnie ważniejsze.