Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wczoraj odebralem auto. Wrażenia niesamowite. Warto bylo czekać.

Zamówienie z listopada 2021r. Produkcja koniec lutego 2022r. Planowany odbiór 31 marca 2022r. Model 430i z dodatkow to hifi, automatyczne światła i dostęp komfortowy. Pozdrawiam

Opublikowano
Heh, zamówiłem miesiąc przed Tobą, ale jeszcze sobie chyba poczekam bo mam automatyczną klapę, z którą problemy podobno do kwietnia..
Opublikowano
Też mam klapę automatyczną plus otwieranie nogą i nie bylo z tym żadnego problemu.

Ale macie inne modele G26 to nie G22. G26 ma priorytet obecnie.

Opublikowano
Ja zamawiałem 430 na początku grudnia. W połowie lutego wskoczyła na status 112 z terminem produkcji na 12 tydzień , no ale wiadomo co się wydarzyło, więc jak narazie brak aktualizacji i aż się boję dzwonić i pytać.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jak wasze opóźnienia? Czy wam też dealer wpiera, że cały czas jest bardzo mała/zerowa ilośc slotów do produkcji na serie 4?
Opublikowano (edytowane)
U mnie nie było opóźnienia, tylko przyspieszenie. 4GC wyprodukowała sie po 2 miesiącach od zamównienia. Edytowane przez engineer
Opublikowano
Jak wasze opóźnienia? Czy wam też dealer wpiera, że cały czas jest bardzo mała/zerowa ilośc slotów do produkcji na serie 4?

Coś w tym jest, ilość zamówień zaskoczył centrale. I chyba faktycznie jest z nimi problem obecnie... Ja zamówiłem w kwietniu 21 i w ubiegłym tygodniu się auto wyprodukowało.

Przy okazji, ktoś z Was odbierał w tym roku 430i? Jaką macie moc silnika?

Opublikowano

Coś w tym jest, ilość zamówień zaskoczył centrale. I chyba faktycznie jest z nimi problem obecnie... Ja zamówiłem w kwietniu 21 i w ubiegłym tygodniu się auto wyprodukowało.

Przy okazji, ktoś z Was odbierał w tym roku 430i? Jaką macie moc silnika?

Znajomy zamawiał w kwietniu 21 430 i planowana produkcja lipiec, ja też kwiecień 21 440 i czekam na slot, ten sam dealer. Podobno bardzo mało ich dostają na g22, g26 idzie bez większych problemów.

Opublikowano
Ja październik 2021 i cisza, w kółko skacze 105-111. Jak będę czekać do 2023 roku... to w sumie kij z tym, bylebym dostał specyfikację zgodną z zamówieniem i z gwarancją ceny :D Ale chyba coś rusza bo jak zamawiałem to ciężko było znaleźć pojedyncze sztuki g22 żeby je zobaczyć na żywo, teraz widuje się je w salonach czekające na odbiór.
Opublikowano
Ja październik 2021 i cisza, w kółko skacze 105-111. Jak będę czekać do 2023 roku... to w sumie kij z tym, bylebym dostał specyfikację zgodną z zamówieniem i z gwarancją ceny :D Ale chyba coś rusza bo jak zamawiałem to ciężko było znaleźć pojedyncze sztuki g22 żeby je zobaczyć na żywo, teraz widuje się je w salonach czekające na odbiór.

Tak, chyba się ruszyło. W zeszłym roku jak jeżdziłem po Wawie to byłem sam. Teraz widuje już co jakiś czas g22.

Opublikowano
Jak pisałem, zamawiałem 430 GC z początkiem grudnia 21 z terminem odbioru w czerwcu, a auto przyszło w połowie kwietnia. Chyba się coś ruszyło w temacie bo jak wcześniej ciężko było uświadczyć jakąkolwiek 4 na ulicy to teraz sporo już na ulicach Krakowa spotykam, w tym GC.
Opublikowano

Byłem teraz tydzień w Munchen. Na całej trasie i w samym mieście spotakałem 3 sztuki g22, słowie trzy sztuki oraz dwie GC. Więc tam też nie ma szału.

Niemiaszki się oglądały za moim czarnuchem :D

Opublikowano

Cudny! Shadowline robi super robotę, cieszę się, że też go wziąłem :D

A podpisywałeś aneks do zmiany znaczka na 50-lecie M? Bo od niektórych osób słyszałem, że nie trzeba podpisywać tylko każdemu to dają z góry, i podpisać trzeba tylko rezygnację jak ktoś nie chce, za to mi w salonie powiedzieli, że musieliby to dołożyć do zamówienia, bo w pakiecie jest tylko dla tych, którzy zamówili to po Q1, bo wtedy w specyfikacji M pakietu jest zaznaczone. Ale odradzili mi teraz mieszanie w zamówieniu bo termin przyznany i zmiany mogą mnie wywalić z kolejki.

Opublikowano
Cudny! Shadowline robi super robotę, cieszę się, że też go wziąłem :D

A podpisywałeś aneks do zmiany znaczka na 50-lecie M? Bo od niektórych osób słyszałem, że nie trzeba podpisywać tylko każdemu to dają z góry, i podpisać trzeba tylko rezygnację jak ktoś nie chce, za to mi w salonie powiedzieli, że musieliby to dołożyć do zamówienia, bo w pakiecie jest tylko dla tych, którzy zamówili to po Q1, bo wtedy w specyfikacji M pakietu jest zaznaczone. Ale odradzili mi teraz mieszanie w zamówieniu bo termin przyznany i zmiany mogą mnie wywalić z kolejki.

NIc nie podpisywałem, sam byłem zdziwiony że dostałem na 50 lecie znaczek.