Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z BMW E60 lift 530d po wymianie akumulatora auto nagle przestało zapalać sprawnie przysluchalem się i nie działa pompa paliwa wymiana bezpiecznika przy komputerze 10 i pompa chodzi ale auto nadal nie zapala wyskakuje ikona wykrzyknika i nic poza tym co może być proszę o podpowiedzi
Opublikowano

Jakieś błędy?

Spróbuj jeszcze tym sposobem, podobno jest najskuteczniejszy

" zeby to naprawic w inpa ... potpinamy lapa z obd ,przekrezamy zaplon odpalamy inpa wybieramy model w moim przypadku e 46 (jesli w waszej inpa nie ma e46 wybierzcie e81,e82,e88 czyli bmw seria 1 )

1 .wybieramy silnik

2 .wybieramy model silnika (w moim przypadku dde 5.0 for m47 ,musicie znac swoj model silnika jesli korzystacie z wersji bez e 46 bmw 1 ma te same kody wybieramy nasz np dde5.0 m57 pisze version do not match malfunction possible klikamy ok)

3. wybieramy ``activate``( u mnie jest pod f5 u was moze byc inaczej )

4. wybieramy ``ews``

5. wybieramy ``reset`` wyskakoje in progres klikamy ok

6.wracamy do glownego menu czyli ; back ,back,back ;zamykamy inpa wylaczamy zaplon wyjmujemy nasze zlacze obd z gnazda przekrecamy zaplon i odpalamy ...a autko odpala :)) (WAZNE !!! zeby zrobic to w dokladnie w tej kolejnosci i nie wylaczac zaplonu ani nie wypinac obd wczesniej niz opisalem poniewaz EWS nie zresetoje sie )

po udanum zabiegu podlaczamy sie jeszce raz kasojemy blad i juz po wszystki czytamy jeszcze raz no ,,fault codes found,,,, zrobione odpala i nie ma bledow :))"

Opublikowano
No problem jest tego typu że nie mam inpy i neznam nikogo co posiada więc będę miał problem z opisów widzę że inpa dużo potrafi w BMW więc będę musiał zamówić
Opublikowano
Próbowałem i nic komp pokazuje że powiodło się a auto jak nie zapala tak nie zapala

No problem jest tego typu że nie mam inpy i neznam nikogo co posiada więc będę miał problem z opisów widzę że inpa dużo potrafi w BMW więc będę musiał zamówić

Masz, nie masz! Robiłeś!

Opublikowano
Dzisiaj podpiąłem max Coma i wyskoczył błąd którego nie idzie skasować opis brzmi -ews manipulacja- czy to może być związane ze auto nie chce odpalić
Opublikowano
A czymś innym zrobię taka kalibrację niż inpa nie mam dostępu do tego programu mam Delphi i wurta ale w nich nie widziałem żadnych kalibracji,a do tego wszystkiego doszło jeszcze że przestał kręcić rozrusznik po włożeniu drugiego kluczyka oczywiście od tego samego auta jakieś fatum
Opublikowano
Napisz z jakich okolic jesteś.... Może jakiś forumowicz Ci ogarnie bo to 3 minutki roboty i auto pali. Jest to częsty psikus BMW. Ja sam w ciągu 7 lat wysypałem syncho CAS<>DDE z kilka razy. INPA lub ISTA to ogarnia.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli masz kabel, to mogę udostępnić Ci inpę do ściągnięcia.

Jeśli masz, to podaj @

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

Do mnie ponad 1000km to chyba odpadam :?

Ewentualnie zamawiaj kabel DCAN i zrobisz sobie sam za parę dni.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu