Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, proszę o informację na temat rabatów na serię 1.

Do produkcji i stock bez przebiegu ( żadne demo).

Nie jestem zorientowany w temacie aktualnych rabatów.

Mój handlowiec na flotę oferuje +20%

Interesuje mnie 135i

male-bmw-2.png
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Panowie, jestem na etapie zamawiania M135i F40. Dobiłem, póki co do 12% rabatu przy CL. Dla mnie bez szału... Czy komuś udało się wywalczyć więcej?
Opublikowano
Panowie, jestem na etapie zamawiania M135i F40. Dobiłem, póki co do 12% rabatu przy CL. Dla mnie bez szału... Czy komuś udało się wywalczyć więcej?

Czy 12% o których mówisz to już iloczyn rabatu dealerskiego i oprocentowania leasingu konsumenckiego ? Jeśli tak to brzmi przyzwoicie ale bez szału, jeśli to tylko rabat dealerski to trochę mało :)

Opublikowano

Mówiąc o rabatach pamiętajmy, że spektakularne >20% dotyczyły głównie silników 18i zarówno w serii 3 jak i 1, które miały wsparcie importera. Tak to przynajmniej przedstawiają sprzedawcy. Spróbuj jeszcze w salonach BMW AP Kalisz lub Łódź :)

Warto też zwrócić uwagę na wysokość raty. Przy BMW CL cena auta to jedno , a proponowana wartość rezydualna i oprocentowanie leasingu to drugie. Tzn. opłaca się iść czasem w Promo Leasing, zamiast dużego rabatu, ale na pewno najlepiej połączyć obie opcje.

Opublikowano
Mówiąc o rabatach pamiętajmy, że spektakularne >20% dotyczyły głównie silników 18i zarówno w serii 3 jak i 1, które miały wsparcie importera.

Jest tu conajmniej kilka osób na forum, które dostały rabaty + 20% na M135i, ja zamówienia jeszcze nie złożyłem ale również otrzymałem w propozycji z przodu 2 :) Także męczyć, zobaczymy co wykombinują. CL może nieco uszczuplić % względem zakupu na firmę ale to już moje gdybanie

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie, jaki rabat można teraz uzyskać w przypadku zakupu za gotówkę 118 lub 120 ?

Mi oferują 6 tyś produkcja na październik, lub 6% produkcja na 10 do 12 m-cy...

Nie wiem jak z tym październikiem, ponieważ na pytanie czy to jest pewne...hmmm... odpowiedz ze nic nie mogą zagwarantowac ale raczej tak...

czytam u Was iż terminy produkcyjne przesuwane x razy...

Rabaty były 24 tyś na 118 i z 12% std na inne...

Opublikowano

Ciekaw jestem kiedy ostatnio był rabat 24k na 118i :)

Zamawiałem w marcu i dostałem oferty z rabatem między 4,5k a 7,8k za auto wyjściowo 157k...

Opublikowano
Ciekaw jestem kiedy ostatnio był rabat 24k na 118i :)

Zamawiałem w marcu i dostałem oferty z rabatem między 4,5k a 7,8k za auto wyjściowo 157k...

Do końca września 2021 jeszcze większe rabaty były. Tylko 3/4 tych aut się nie wyprodukowało jeszcze. Można było 30-35k na dopasione 118i dostać rabatu. Ale pytanie ile z tych aut się wyprodukuje.

Opublikowano
True. Jest już teoria spiskowa, że ludzie którzy zamówili w marcu 2022 na niższych rabatach odbierają już samochody, a ludzie którzy zamówili na dużych rabatach w 2021 zostają z niczym? :/
Opublikowano
True. Jest już teoria spiskowa, że ludzie którzy zamówili w marcu 2022 na niższych rabatach odbierają już samochody, a ludzie którzy zamówili na dużych rabatach w 2021 zostają z niczym? :/

Tak to może wyglądać.

Mój rabat na poziomie 42tys na 120d (listopad 2021) - gdyby nie moja interwencja z BMW PL to pewnie nadal bym czekał na cudownym statusie 047 :mad2:

BTW. BMW Sikora Mikołów ma jedną jedynkę (misano blue) dostępną od ręki. Stoi na salonie, bo Klient nie dostał finansowania.

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

To jest samochód od ręki bez rabatu...

Rabat na samochód za rok to 6% przy czym cena może wsrosnąć... więc ... ale podobno max o 3%...

Słusziście o tym ? no i na ile można w ogóle zaufać w BMW?

Opublikowano
za 167 tyś 118...

rok wstecz 112 tyś . przesada

No niezle. U mnie zamowienie sierpien, odbior marzec 2022 za 118 tys wersja 118i msport. I to jeszcze z wynagrodzeniem 10 tys dla brokera. Tanio to juz bylo.

• 4 tygodnie później...