Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś mógłby mi pomóc w aktualizacji map w nawigacji mojego BMW X3 G01 sprowadzonego z USA. Po sprowadzeniu z tego co się orientuję była wgrana mapa Road Map Europe Live 2020-1. Gdzie mogę pobrać aktualna mapę i jak mogę ją wgrać , potrzebuje szczegółów gdyż zbytnie nie znam się na tym . Z góry dziękuję za pomoc.

Pisz pw pomoge

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć. Mam podobną prośbę jak post wyżej. Potrzebuję aktualizować mapy w F21 LCI. Nawigacja NBT EVO ID4 i dodam, że była doposażona. Nigdy tego nie robiłem. Obecna wersja: MN-002.033.002. Dziękuję za pomoc.
Opublikowano
Cześć. Mam podobną prośbę jak post wyżej. Potrzebuję aktualizować mapy w F21 LCI. Nawigacja NBT EVO ID4 i dodam, że była doposażona. Nigdy tego nie robiłem. Obecna wersja: MN-002.033.002. Dziękuję za pomoc.

Doposazana w id4? Pisz prive

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mapa evo 2023-1 dodana, widoczny link w pierwszym post

Dzięki „Wojti”

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

S19 w końcu w mapach.. :)

Co prawda dalej są dziwne błędy typu stacja paliw w szczerym polu u mnie w miejscowości, no ale.. :D

Jutro jeszcze sprawdzę czy tunel na Zakopiance jest.

W grudniu w Rzeszowie otworzyli wiadukt na ul. Batorego i niestety nowa droga biegnąca do niego nie jest uwzględniona.

Moje G30 530ix M-sport czarny szafir

Jeśli szukasz zespołu na wesele, to zapraszam!

Opublikowano
S19 w końcu w mapach.. :)

Co prawda dalej są dziwne błędy typu stacja paliw w szczerym polu u mnie w miejscowości, no ale.. :D

Jutro jeszcze sprawdzę czy tunel na Zakopiance jest.

W grudniu w Rzeszowie otworzyli wiadukt na ul. Batorego i niestety nowa droga biegnąca do niego nie jest uwzględniona.

@adziopak, jak coś otwarli w grudniu 2022 to nie ma takiej opcji, aby było w mapie, publikowanej początkiem marca 2023. Standardowe opóźnienie w publikacji nowości na drogach to 9 miesięcy.

Opublikowano

Mam pytanie

W g30 mam mapę Europe Evo 2018-4. Nie była wcześniej wgrywana żadna aktualizacja. Po pobraniu mapy i włożeniu pena do samochodu pojawił się komunikat "podłącz urządzenie USB z prawidłowym kodem aktywacyjnym" i po wciśnieciu ok nic się nie dzieje. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co powinienem zrobić? Pierwszy raz próbowałem coś robić z mapą w tym aucie i jestem trochę ciemny. Czy taki kod można w jakiś sposób wygenerować? Czy on powinien znajdować się razem z mapą na pendrive?

Dziękuję.

Opublikowano
Mam pytanie

W g30 mam mapę Europe Evo 2018-4. Nie była wcześniej wgrywana żadna aktualizacja. Po pobraniu mapy i włożeniu pena do samochodu pojawił się komunikat "podłącz urządzenie USB z prawidłowym kodem aktywacyjnym" i po wciśnieciu ok nic się nie dzieje. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co powinienem zrobić? Pierwszy raz próbowałem coś robić z mapą w tym aucie i jestem trochę ciemny. Czy taki kod można w jakiś sposób wygenerować? Czy on powinien znajdować się razem z mapą na pendrive?

Dziękuję.

Trzeba cerifikat mapy, jak ciagle problem zapraszam prive, moge pomoc w update

Opublikowano
Witam mam autko z 2016 z NBT EVO ID4 ostatnie mapy mam z 2019 i moje pytanko jest czy da radę ją zaktualizować np. do tej BMW Road Map Europe EVO 2023-1? Czy to już inna mapa pod inny system (ID5/6). Od niedawna mam to auto wiec jeszcze świeży w tych sprawach :)
Opublikowano
Witam mam autko z 2016 z NBT EVO ID4 ostatnie mapy mam z 2019 i moje pytanko jest czy da radę ją zaktualizować np. do tej BMW Road Map Europe EVO 2023-1? Czy to już inna mapa pod inny system (ID5/6). Od niedawna mam to auto wiec jeszcze świeży w tych sprawach :)

Tak id4 ma te same mapy co id5 i id6

Jesli potrzebujesz kodu do aktualizacji mogę pomóc, pisz pw

Opublikowano

Tak id4 ma te same mapy co id5 i id6

Jesli potrzebujesz kodu do aktualizacji mogę pomóc, pisz pw

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,
mam bmw g30 LCI z USA.
Ogólnie całość kodowania na EU została wykonana - oprócz map europy.
Wersja mapy jaką posiadam aktualnie:
Road Map North America Live 2020-2
111031952.3.02, L18_22w18.3-1
CA, HI, NV, 2022-2

Chciałbym wgrać mapy europejskie - jednak nie wiem czy jest to możliwe, oraz jak to wykonać.
Czy ktoś podpowie jaki typ mapy mam wgrać, lub podpowie jak się za to zabrać?

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
2 godziny temu, Grzesiu1302 napisał(a):

Witam jest może nowa wersja map Europa live ? Obecnie mam 2023.3. 

To jest temat map evo które na tą chwilę są 2023-2 a live są już 2023-4

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć,

Mam F10 LCI z Evo id6 oraz F30 LCI również z Evo ID6. Obie import USA.
Pomożesz ogarnąć pogodę? Carplay udało się aktywować, W F10 po Vinie mam connected drive którego nie udało mi się aktywować. Może z tym też da rade?

Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach...
  • 5 tygodni później...