Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pytanie odnośnie białego dymu, który się pojawia w trakcie postoju po pewnym czasie pracy silnika na biegu jałowym. Po delikatnym przegazowaniu ustępuje. Stan oleju sprawdzam i jesk ok! W trakcie jazdy nie dymi. E34 524td '91

Proszę o infor.

BMW E34 525 TDS 96' TOURING
Opublikowano

Głowica - albo cos z turbo.

Ale jak 2.4 to raczej głowica , i powodzenia w szukaniu innej , bo spawanie jej to nieporozumienie , bynajmniej znajomy bardzo dobry mial z tym problemy a spawali w Gliwicach . jesli to auto ma przebieg powyzej 200 tys i podchodzi pod 300 tys , to nadchodzą nie lada kłopoty.

Jezeli po zgaszeniu silnika coś Ci zaklekocze , to spzregło juz sie prosi o wymianę , a tam spzregło to wydatek dosc spory , bo samej tarczy nie wymienisz .

koszt sprzegła nowego to około 2400zł

Opublikowano
Do możliwości dodam "lejące" wtryski. Nie wiem jak z TDS-em, ale miałem kiedyś "puchatka" i biały dym na postoju był objawem "lejących" wtrysków. Wymieniłem końcówki i objaw ustąpił.
Opublikowano

Czarne wizje macie.

Najprawdopodobniej objaw taki jest poprzez to, ze o tej porze roku jest duza wilgotnosc powietrza i jak silnik jest zimny to przez moment z wydechu wydostaje sie para wodna. Jest to przypadlosc wszystkich aut.

Opublikowano

Panowie, czy jest sposób, żeby konkretnie zlokalizować przyczynę? A dymek jest przy rozgrzanym silniku i nie ma podejrzanego zapachu typu "olej" Czy można sprawdzić stan wtryskiwaczy?

NOWY TARG Stolica PODHALA

Opublikowano
Panowie, czy jest sposób, żeby konkretnie zlokalizować przyczynę? A dymek jest przy rozgrzanym silniku i nie ma podejrzanego zapachu typu "olej" Czy można sprawdzić stan wtryskiwaczy?

zobacz czy płynu w chłodnicy ci nie ubywa. ja w swojej 5 miałem tak samo i okazało się jak zdemontowałem główkę że jest pęknięta.jest to bolączka 2,4 i 2,5 diesli.

Opublikowano
Głowica - albo cos z turbo.

Jezeli po zgaszeniu silnika coś Ci zaklekocze , to spzregło juz sie prosi o wymianę , a tam spzregło to wydatek dosc spory , bo samej tarczy nie wymienisz .

koszt sprzegła nowego to około 2400zł

Mi cos klekota juz od dawna i jak narazie sprzeglo dziala bez zarzutow, a moze to rozrusznik tak klekota?

Opublikowano

Może ktoś z Was ma namiary na głowice w dobrym stanie?

Na allegro są, ale mam pewne obawy co do ich stanu :!:

Za każdą informację będe wdzięczny. :wink:

Opublikowano
Czyli diadnoza jednoznaczna -GŁOWICA- :cry2:

...nie :cry2: :cry2: :cry2: , sprawdź wtryskiwacze czy "leją"...