Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam maly dylemat. :think: W moim e46 jest zainstalowany oryginalny kaseciak Business PHILIPSa... kiepsko gra i nie ma kabla do zmieniarki, tak wiec pomyslalem o zmianie odtwarzacza na Business CD co to by za bardzo nie komplikowac. :lol: Znalazlem na Allegro dwa odtwarzacze - jeden ALPINE drugi BLAUPUNKT. Czym sie roznia? :mad2: Wygladaja tak samo, a jak wyglada jakosc dzwieku, mozliwosci? Jesli macie jakies doswiadzczenia, refleksje... pomozcie mi w tym trudnym wyborze :mrgreen:

Opublikowano
Jeśli masz zamiar zminiać radio to zastanów się nad zmianą na jakąś Alpine 1din, standardowe radia montowane w BMW są baaaardzo kiepskie, nawet Business CD Alpiny gra kiepściutko, ponadto brak wyjścia na wzmacniacz itp itd

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

Opublikowano
bierz alpine. blaupunkt jest wg mnie słabszy. Ja mam tylko 4x25 a gdy mam radio na vol. 3 i tak mi mówi moja żona, abym ściszył:) Fajnie gra pomimo tego, że głośniki (8szt.) są oryginalne, nigdy nie wymieniane. Mają jedynie 13 lat - przeszło:)

Pozdrawiam,

James

740iA 93r. - jest

628CSI 83r. - było

Opublikowano
Czy można podłączyć wzmacniacz pod radio oryginalne CD Professional BMW ?? został mi po sprzedaży Audi a wiadomo, że nie ma najlepszego dżwięku w orginale / mam wzmacniacz Blaupunkta oraz woofer JBL po audi / szkoda żeby leżało w garażu
  • 8 lat później...
Opublikowano

ja wam powiem, że Philips > Alpine.

Przesiadłem się z philipsa i bardzo żałuję. Jakość jest znacznie gorsza. Z tunera lipa, z CD również gorzej. Philips jakby lepszy wzmacniacz miał