Skocz do zawartości

pomocy!!muli sie i czasem przerywa.przeplywka??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
mam problem panowie z moją betą.Silnik 2.5 vanos.Cos sie dzieje ze ja troche muli a czasami jak dodam gazu to tak jakby przerywala,nie wiem co to jest.sprawdzalem w nocy cewki i nie widac zeby byly jakies przebicia,widac delikatnie niebieskie swiatla do okola kazdej cewki ale to chyba tak ma byc prawda??moze cos ze swieca.Brat mi wymienial swiece i mowil ze gwint w glowicy juz jest troche hujowy na jednym baniaku moze to przez to.nie wiem.Swieca sie dokrecila.Jak wymienial swiece to byly one nie wiem czy w oleju czy w benzynie ale w kazdym badz razie mokre.Mam nadzieje ze to nic powaznego.Sonda lampda jest dobra bo mi koles sprawdzal na komputzerze.Jak macie jakies pomysly to piszcie. Moze byc to wina sprzegla??bo juz mi ciagnie na samej górze. Edytowane przez bamboKS
Opublikowano
bylem u mechanika i stwierdzil ze to ktoras cewka nawala.Mam jutro do niego pojechac i ma sprawdzic ktora.Zobaczymy co bedzie.Teraz jak jechalem to dalem jej troche po garach i chodzila normalnie.
Opublikowano
a moze czujnik temp. plynu chlodzacego do komputera nawalil? przez to komp moze podawac wieksza dawka paliwa ( ssanie ) i go przelewa.?

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
" bylem u mechanika i stwierdzil ze to ktoras cewka nawala." jezeli cewka byłaby uszkodzona to w tedy strzela w kolektor, ja obstawiam za składem mieszanki zobacz przepływke
Opublikowano
mozliwe, bo na chceck kontrol caly czas mi pokazuje kuhlwatterstand a plynu jest ok.Dzialo ci sie tak kiedys??

ale ten czujnik od check control nie ma zabardzo wplywu na prace silnika jak sie nie myle. Moze masz kogos zeby podmienic przeplywke, czujniki itp?

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg

Opublikowano
kurde z tym byl by problem ale bede szukal kogos kto ma ten sam motor.Do glowy mi przychodzi jeszcze silniczek krokowy.moze on jest gdzies zabrudzony albo cos.Sam juz nie wiem.jakie sa objawy jak jest walnieta przeplywka??