Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim, dziś przewoziłem choinkę na fotelu i została plama na czarnej skorze. Próbowałem zmyć to wodą i ścierką ale nic nie zeszło, zostawiłem temat i dopiero teraz czytam że to dość poważna sprawa. Macie może jakieś sprawdzone sposoby?

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Benzyna na mikrofibrę i delikatnie ściągaj żywicę.

Nie trzyj.

Opublikowano

Nie lepiej oddać do specjalistów, którzy się tym na co dzień zajmują?

W moich okolicach czyszczenie fotela samochodowego 30zł, skóra może drożej, nie warto samemu tracić czasu.

Kiedyś kot mi upieprzył całkowicie siedzenie rozebranego traktora w garażu uprzednio skacząc po mokrych beczkach olejów i paliwa zbierając je na łapy i dali radę bez problemu.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Będziesz leciał z byle czym do studia na drugim końcu miasta i zostawiał auto na 2 godziny?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Które to studio też będzie próbowało, a jak coś pójdzie nie tak to powie "zrobiliśmy wszystko co było możliwe ale wie pan, lepiej nie będzie" :lol:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Już nie mówiąc, że on tam ma pewnie kropkę, albo 1 cm ślad po żywicy a nie puszkę żywicy od piłkarzy ręcznych.
Opublikowano

No to nie było tematu, ja miałem całe materiałowe siedzisko czarne, dziki pomiot szatana musiał się tam tarzać.. :lol:

I to była bardziej mała rodzinna "pralnia" niż jakiś renomowany car detailing, tam być może bez pięciu stów nie podchodź. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@naitsyrk Wesołych Świąt przy okazji , i żeby cos sensownego było pod tą choinką dla Ciebie za takie poświęcenie :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Często żywice "miękną" jak je podgrzejesz. Lepiej do tego celu użyć suszarki do włosów, niż opalarki.

A później po prostu alkohol, albo najpierw płyn do naczyń, później alkohol