Skocz do zawartości

System alarmowy niedostępny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Moderatorzy

Swoją szosą ciekawe od czego to zależy, że jedni nie kojarzą tematu mimo jazdy G30 od prawie 7 lat, a inni już za chwilę spodziewają się powrotu problemu, bo 2 lata temu wymienili ten akumulatorek. Warunki użytkowania? Warunki parkowania? Inna losowa przyczyna, np. partia towaru?

• Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 32,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Czy możecie potwierdzić, że bateria jest w tym miejscu? U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne. Myślę, że wystarczy mi tylko otworzyć klapkę. No właśnie... podpowiecie jak??  

• Może i dłużej wytrzyma😉. Jak pisałem wymieniony był jakieś 2 lata temu. Poprzedni jeszcze leży w szafce i był od nowości bo jest na nim data 2017, czyli te 5 lat wytrzymał. 

Opublikowane grafiki

Opublikowano
W dniu 9.03.2024 o 11:37, pikopiko napisał(a):

U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne.

20240309_110553.jpg

Jestem użytkownikiem G32 i słyszałem (na razie), że w tym modelu dostęp jest pracochłonny - trzeba zdemontować boczki i tylną część podsufitki. Napisałeś: "U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne." Możesz podpowiedzieć, jak w łatwy sposób dostać się do modułu z baterią ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
24 minuty temu, s0nar napisał(a):

Swoją szosą ciekawe od czego to zależy, że jedni nie kojarzą tematu mimo jazdy G30 od prawie 7 lat, a inni już za chwilę spodziewają się powrotu problemu, bo 2 lata temu wymienili ten akumulatorek. Warunki użytkowania? Warunki parkowania? Inna losowa przyczyna, np. partia towaru?

Może i dłużej wytrzyma😉. Jak pisałem wymieniony był jakieś 2 lata temu. Poprzedni jeszcze leży w szafce i był od nowości bo jest na nim data 2017, czyli te 5 lat wytrzymał. 

🙃🙃

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 23.01.2025 o 10:30, RobertP napisał(a):

Jestem użytkownikiem G32 i słyszałem (na razie), że w tym modelu dostęp jest pracochłonny - trzeba zdemontować boczki i tylną część podsufitki. Napisałeś: "U mnie w G32 wszystko jest łatwo dostępne." Możesz podpowiedzieć, jak w łatwy sposób dostać się do modułu z baterią ?

Wchodzisz sobie do bagażnika, najlepiej z latarką na czole.

Odchylasz na środku końcówkę podsufitki, widać wtedy jeden jedyny zatrzask.

Wypinasz go śrubokrętem albo ściągaczem do spinek.

Później odchylasz podsufitkę jeszcze mocniej i masz wszystko na dłoni.

Edytowane przez pikopiko

Opublikowano

Wyciągnąłem tęn akumulator. Ale nie jest rozładowany. Napięcie 8,2V. WTF?

Opublikowano
W dniu 24.01.2025 o 18:26, wasylek_wawa napisał(a):

Wyciągnąłem tęn akumulator. Ale nie jest rozładowany. Napięcie 8,2V. WTF?

Włożyłem nowy akumulatorek, skasowałem błędy i problem zniknął. 2000 zł w kieszeni 🙂 (bo tyle liczy sobie Inchcape w Warszawie).

Serdeczne podziękowanie dla pikopiko za podpowiedź jak się do niego dostać.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
20 godzin temu, wasylek_wawa napisał(a):

Serdeczne podziękowanie dla pikopiko za podpowiedź jak się do niego dostać.

Tero pińcet się należy....

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć 

Podłączam się do tematu. Komunikat o awarii systemu połączenia alarmowego w moim BMW G21 wyskoczył dzisiaj, ale przy okazji tego zwróciłem uwagę że nawigacja pokazuje jakieś głupoty, czyli moją aktualną pozycję oddaloną ode mnie o jakieś 30km. Czy u kogoś z was był podobny problem? czy wymiana baterii rozwiąże problem?

z góry dziękuję za podpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie czy ktoś doradzi jak zamontować boczne osłony prowadnicy rolety w g31? Zeszły fajnie , ale montaż mnie przerósł

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
8 godzin temu, szuwx napisał(a):

Panowie czy ktoś doradzi jak zamontować boczne osłony prowadnicy rolety w g31? Zeszły fajnie , ale montaż mnie przerósł

To chyba nie jest odpowiedni temat dla tego wątku   

Opublikowano
14 minut temu, saab napisał(a):

Saab to pomogłeś. Rozebrałem wg  filmu z tego posta , wymieniłem baterie, ale ostatnich osłon nie mogę założyć.