Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ciekaw czy dany salon ma jakiś wpływ na realizację zamówienia.

Bo zauważam dość często że z bawari motors dość często wyjeżdżają nowe zamówienia

Opublikowano

Bo zauważam dość często że z bawari motors dość często wyjeżdżają nowe zamówienia

Nie potwierdzam bo mam 047 w Bawarii

Opublikowano

A w moim przypadku to się zgadza auto co prawda wersja dosyć uboga ale wyjechała na miesiąc przed terminem, a są osoby które czekają jeszcze do teraz na te tańsze wersje.

Opublikowano (edytowane)
Zamawiałem 06.12.21 430, z problematycznych rzeczy tylko kamery 360, do HUD mnie skutecznie zniechęcili a później się już nawet nie dało dołożyć . Na umowie data odbioru 30.06 ale nie liczyłem że realna.

[...] a dziś już 182 czyli transport do Polski . O jakiś brakach nie mam informacji więc chyba wszystko jest ale VINu jeszcze nie znajduje w wyszukiwarce.

A masz elektryczną klapę bagażnika? Ja mam zamówione w październiku 420 i póki co cisza, podobno właśnie przez problemy z klapą które miały być aż do 1.04. Z problematycznych rzeczy to jeszcze hak, ale to już chyba rozwiązany problem.

Mam. Jak zamawiałem to sprzedawca mówił że różnie z tym bywa , ale zakładam że jeśli auto już wyprodukowane a ja nie miałem żadnych informacji o brakach to wszystko jest .

Ja zamawiałem w M-cars.

Edytowane przez drPorwur
Opublikowano (edytowane)

G21 320i, zamówione 30.09.2021, wyprodukowało się 2.03.2022. Stoi już u dealera (Inchcape Warszawa), zarejestrowany, umówiliśmy się na odbiór na przyszły wtorek (strasznie się ociągają, podobno czekają na dokumenty z Leaseplanu...)

Z niestandardowego wyposażenia: hak, aktywny tempomat, rozszerzone LEDy i parę innych dodatków.

Edytowane przez Godlik
Opublikowano
G21 320i, zamówione 30.09.2021, wyprodukowało się 3.02.2021. Stoi już u dealera (Inchcape Warszawa), zarejestrowany, umówiliśmy się na odbiór na przyszły wtorek (strasznie się ociągają, podobno czekają na dokumenty z Leaseplanu...)

Z niestandardowego wyposażenia: hak, aktywny tempomat, rozszerzone LEDy i parę innych dodatków.

Auto wyprodukowane już 2 miesiące temu i jeszcze nie odebrane (przyjmuje ze 2022r a nie 2021)?

Sprawdź czy nic się z nim nie działo. Bo pewnie tydzień po produkcji było już u nich na placu. A trochę dziwna sprawa żeby papiery załatwiać półtorej miesiąca.

Opublikowano

Auto wyprodukowane już 2 miesiące temu i jeszcze nie odebrane (przyjmuje ze 2022r a nie 2021)?

Sprawdź czy nic się z nim nie działo. Bo pewnie tydzień po produkcji było już u nich na placu. A trochę dziwna sprawa żeby papiery załatwiać półtorej miesiąca.

Oczywiście źle wpisałem... Wyprodukowane 2 marca 2022

Opublikowano
Mam. Jak zamawiałem to sprzedawca mówił że różnie z tym bywa , ale zakładam że jeśli auto już wyprodukowane a ja nie miałem żadnych informacji o brakach to wszystko jest .

Ja zamawiałem w M-cars.

Cheers, ja też M-cars! :) no to dzwonię jutro do sprzedawcy, bo nie aktualizowałem statusu z miesiąc, a może jadą nasze razem.

Opublikowano
Zamawiałem 06.12.21 430, z problematycznych rzeczy tylko kamery 360, do HUD mnie skutecznie zniechęcili a później się już nawet nie dało dołożyć . Na umowie data odbioru 30.06 ale nie liczyłem że realna.

[...] a dziś już 182 czyli transport do Polski . O jakiś brakach nie mam informacji więc chyba wszystko jest ale VINu jeszcze nie znajduje w wyszukiwarce.

A masz elektryczną klapę bagażnika? Ja mam zamówione w październiku 420 i póki co cisza, podobno właśnie przez problemy z klapą które miały być aż do 1.04. Z problematycznych rzeczy to jeszcze hak, ale to już chyba rozwiązany problem.

Klape też mam i też przy M340 nie była w lutym na restrykcjach

Opublikowano

Już mogęVIN rozkodować i mam pytanie czy ktoś się orientuje co to:

S6P1 Temp. Entfall Remote Software Upgrade

S6UX Entfall Touchfunktion BMW Controller

Tymczasowy brak bluetooth i "niedotykowy" i-drive?

Opublikowano
Już mogęVIN rozkodować i mam pytanie czy ktoś się orientuje co to:

S6P1 Temp. Entfall Remote Software Upgrade

S6UX Entfall Touchfunktion BMW Controller

Tymczasowy brak bluetooth i "niedotykowy" i-drive?

Tymczasowy brak carplay/android auto (dostepne przez upgrade software'u w Q2)

Brak dotykowosci KONTROLERA iDrive (kiedys mozna bylo na nim w paru funkcjach "pisac" literki - teraz juz to nie bedzie mozliwe).

Opublikowano
No to nadzieja na 14-ty tydzień podtrzymana, bo okazuje się, że od 21.03 mam status 112. Więc jest jeszcze cień szansy, że dziś/jutro wejdzie VIN i w przyszłym na taśmę!

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano
No to nadzieja na 14-ty tydzień podtrzymana, bo okazuje się, że od 21.03 mam status 112. Więc jest jeszcze cień szansy, że dziś/jutro wejdzie VIN i w przyszłym na taśmę!

ok,to ja dalej "w lesie" z 111

Opublikowano
Info z przed 5 min. Moja G22 M440i z 14 tyg przesunięcie na 24.... zajebiście... status cięgle 111 :evil:
Opublikowano
Info z przed 5 min. Moja G22 M440i z 14 tyg przesunięcie na 24.... [bAD]... status cięgle 111 :evil:

Może to prima aprilis i fura sie produkuje? :mrgreen:

Opublikowano

Ja dzisiaj dostałem takiego info z salonu odnośnie mojego grudniowego zamówienia:

Majowa produkcja będzie potwierdzana zapewne do końca przyszłego tygodnia, obecnie status bez zmian i dopasowałem samochód do terminu majowego. Czekamy zatem na dalsze kroki fabryki związane z Państwa zamówieniem.

Jak salon może dopasować do terminu ? Nie za bardzo rozumiem

Opublikowano
Mi to bardziej wygląda, jakby dealer chciał pokazać, że niby robi wszystko, aby produkcja była w maju. A tymczasem przydziały lecą z fabryki i dealer nie ma nic do gadania, czy dane auto trafi do produkcji, czy nie. Chyba, że usunął elementy z konfigu, które mogły powodować dalsze opóźnienie :)
Opublikowano

Właśnie dostałem wiadomość od sprzedawcy.

Zamówienie z 17/01/2022, delikatna zmiana statusu na 112. :|

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

330i xDrive M-pakiet, bez niczego w restrykcjach

30.10.2021 - złożenie zamówienia

01.04.2022 - wiadomość o przejściu w status 150 i nadanym VIN (z planowanym terminem produkcji na 15 tydzień 2022) :8)

Opublikowano
Ja też mam Vin i 15 ,jak to będziesz kontrolował?

W nabliższych dniach będę sprawdzał czy VIN się zacznie dekodować, a dalej to już tylko czekać na kontakt od sprzedawcy jak auto będzie zmierzało do salonu.

Opublikowano
Gdzie się będzie dekodował???, przepraszam że pytam ale zwykle to płaciłem i wyjeżdżałem

Jak już przedmówcy pisali we wcześniejszych postach, można sprawdzać czy się już VIN "publicznie" dekoduje na stronie - https://mdecoder.com

Opublikowano

Czekam na auto od czerwca 2021 i sprzedawca nigdy mi nie wspomniał co się dzieje z moim autem mam wrażenie ze o mnie zapomniano :)

Mcars Kraków