Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chyba mamy fuksa... Dealer pisał dzisiaj o statusie 154, a bimmer.work pokazuje wczorajszą datę produkcji.

Wbrew temu co pisał ktoś kilka postów wyżej o restrykacjach, mam aktywny tempomat. I hak.

Kiedy zamawiałeś i jaka wersja silnikowa?

Opublikowano
Chyba mamy fuksa... Dealer pisał dzisiaj o statusie 154, a bimmer.work pokazuje wczorajszą datę produkcji.

Wbrew temu co pisał ktoś kilka postów wyżej o restrykacjach, mam aktywny tempomat. I hak.

Kiedy zamawiałeś i jaka wersja silnikowa?

30.09.2021

G21 320i

Opublikowano
...naszą ''wtykę'' na produkcji w Monachium...

Tą wtykę, która mówiła, że produkcja LCI startuje w październiku a touring w ogole w marcu 2023? ;]

Chcesz się o coś zapytać ?

Opublikowano
Najlepiej było by zapytać naszą ''wtykę'' na produkcji w Monachium, czy przewidują jakieś postoje czy brakuje części itp ?:)

Stoimy od piatku dwa tygodnie, informacja odnośnie powrotu do pracy z tygodnia na tydzień. Dzisiaj ostatni dzień pracy montażu,lakiernia, robau. Motorenbau pracują jeszcze w przyszłym tygodniu. Brakuje okablowania produkowanego przez firmę Leoni na Ukrainie. Z tego co mówili wczoraj przenoszą produkcje do innej fili w Europie.

Pozdrawiam

Opublikowano
Najlepiej było by zapytać naszą ''wtykę'' na produkcji w Monachium, czy przewidują jakieś postoje czy brakuje części itp ?:)

Stoimy od piatku dwa tygodnie, informacja odnośnie powrotu do pracy z tygodnia na tydzień. Dzisiaj ostatni dzień pracy montażu,lakiernia, robau. Motorenbau pracują jeszcze w przyszłym tygodniu. Brakuje okablowania produkowanego przez firmę Leoni na Ukrainie. Z tego co mówili wczoraj przenoszą produkcje do innej fili w Europie.

Pozdrawiam

a znana jest już konkretna data przejścia na LCI ?

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
U nas na zakładzie jest tablica na której odlicza dni do wejścia kolejnej zmiany modelu bądź liftingu i jest grubo ponad 200 dni jeszcze. Pracuje tutaj ponad dziesięć lat i nigdy się nie zdażyło aby było inaczej.
Opublikowano
U nas na zakładzie jest tablica na której odlicza dni do wejścia kolejnej zmiany modelu bądź liftingu i jest grubo ponad 200 dni jeszcze. Pracuje tutaj ponad dziesięć lat i nigdy się nie zdażyło aby było inaczej.
Dzięki za info :)
Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Marcin_s83

Temat m3- takowe zamówiłem na początku sierpnia wiec już kawał czasu i nadal auto na 105. Czy coś wiesz na temat restrykcji na fotele? Bo wg aso one blokują produkcji i co więcej są na restrykcji do końca roku…

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

Marcin_s83

Temat m3- takowe zamówiłem na początku sierpnia wiec już kawał czasu i nadal auto na 105. Czy coś wiesz na temat restrykcji na fotele? Bo wg aso one blokują produkcji i co więcej są na restrykcji do końca roku…

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

Po ponad 10 msc czekania dziś otrzymałem termin 14-tydzień i status 111. Jak myślicie? Jest szansa w dobie obecnej sytuacji z wiązkami? G22.

Handlowiec nic nie wie o opóznieniach, szczerze sam przyznał że ja moge więcej wiedziec z internetu i z forum bmw niż on :duh:

Ponadto coś do mnie dotarło że będzie niedługo podwyzszka w związku z kursem walut i ogólnej sytuacji, ma być znaczna......

Opublikowano
Marcin_s83

Cześć

Nie zauważyłem aby były braki na fotele w M, szczerze to jada w różnych kolorach czy to individual czy seria.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)
Marcin_s83

Cześć

Nie zauważyłem aby były braki na fotele w M, szczerze to jada w różnych kolorach czy to individual czy seria.

Nie chodzi o fotele M tmale te carbonowe dostępne tylko w M3/M4 i teraz po lifcie w M8.

Edytowane przez --==maly==--
Opublikowano
Po ponad 10 msc czekania dziś otrzymałem termin 14-tydzień i status 111. Jak myślicie? Jest szansa w dobie obecnej sytuacji z wiązkami? G22.

Handlowiec nic nie wie o opóznieniach, szczerze sam przyznał że ja moge więcej wiedziec z internetu i z forum bmw niż on :duh:

Ponadto coś do mnie dotarło że będzie niedługo podwyzszka w związku z kursem walut i ogólnej sytuacji, ma być znaczna......

Już jest podwyżka dla G22. Nie jakaś kosmiczna ale ogólnie wychodzi ok 9 tys więcej niż ja miałem cenę przy takiej samej konfiguracji. Nie licząc wyższego oprocentowania comfort lease i braku upustu. Zebrać wszystko do kupy to wyjdzie ok 60 tys różnicy. :shock:

Opublikowano
dałem trochę większy wkład własny i zwykły Leasing ma niższą ratę miesięczną niż Comfort Lease. A i wykup też bardziej korzystny.
Stop Electric GO V8. 2 litry to może mieć czajnik ;D
Opublikowano
dałem trochę większy wkład własny i zwykły Leasing ma niższą ratę miesięczną niż Comfort Lease. A i wykup też bardziej korzystny.

u mnie to samo. najkorzystniej w PKO LEASING. wpłata 40-45%, wykup 35-40 i leasing nie wychodzi źle. Teraz sie zastanowić, czy brać stałą stopę, czy zmienną, bo ile to może jeszcze rosnąć :/

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano

Mam Comfort Lease ustawiony we wrześniu, z dużą wpłatą, dużym wykupem i stałą ratą. W momencie ustalania, rata była wyższa o 150PLN od zmiennej, a teraz już jest pewnie niższa :-) Tyle, że auta nadal nie mam. :-)

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano

Ja dostałem info że , z kilku źródeł, że leasing jest ważny max 30 dni przed odbiorem...

Więc.. Twój raczej jest tylko propozycją na wrzesień... a nie kontraktem...

Żeby tak było musi być wpisany nr vin itp...

Też miałem dobre propozycje na wrzesień...

Opublikowano
Ja dostałem info że , z kilku źródeł, że leasing jest ważny max 30 dni przed odbiorem...

Chyba się nie zgodzę, tak jak kolega pisał, ja też (chyb w teorii) mam BCL z listopada - na stałej stopie.

Umowa podpisana, czeka na aktywację jak samochód dojedzie.

Wydaje mi się, że warunki nie powinny być zmienione, gdyż była już weryfikacja w BIK i papiery podpisałem.

Jeśli mówimy o ofercie, to pełna zgoda, ważna jest 30 dnia.

Ale jak ktoś już podpisał umowę, to powinna być wiążąca - tak samo cena z zamówienia i wybrana rata.

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

Chyba się nie zgodzę, tak jak kolega pisał, ja też (chyb w teorii) mam BCL z listopada - na stałej stopie.

Wydaje mi się, że warunki nie powinny być zmienione, gdyż była już weryfikacja w BIK i papiery podpisałem.

Ale jak ktoś już podpisał umowę, to powinna być wiążąca - tak samo cena z zamówienia i wybrana rata.

Dokładnie tak. Umowa klepnięta i podpisana, czeka tylko na realizację.

E30 324TD Touring 116KM, E46 330d Touring Remapped 205KM, E91 330XD Touring 270KM remapped , F31 330d xDrive 305KM remapped, G21 M340i LCI

Seria 3 musi mieć 3 litry :-)

Opublikowano

Dokładnie tak. Umowa klepnięta i podpisana, czeka tylko na realizację.

Ważność umów podpisanych w BMW FS to 6 miesięcy. Musi wtedy zostać wpłacona opłata początkowa i dalej można czekać na auto inaczej trzeba od nowa się starać.

Pozdrawiam

Maciek

Opublikowano
Czy myślicie że kurs euro i facelifting ,może zmienić cenę auta !!!

Myślę że trzeba zadać pytanie o ile zmieni się ta cena a nie czy się zmieni.