Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Marcin_S38

To i ja mam pytanie, g80 czy zauważyłeś aby był problem z kubłami ?

Cześć

Wiesz co ja widzę samochody już wyposażone kompletnie, i nie zauważyłem aby M jechały bez wnętrz. Były nawet wczoraj czarne, czerwone, oraz niebieskie kubły. Tak wiec ja problemu nie zauważyłem. Ale popytam kolegów co pracują na dziale foteli i jak się czegoś dowiem to dam znać.

Pozdrawiam

Opublikowano
A faktycznie wersje 30i mają dużo większe opóźnienie w produkcji, czy to tylko się tak wydaje zamawiającym? Te silniki są przecież niemal identyczne jak 20i..
Opublikowano
A faktycznie wersje 30i mają dużo większe opóźnienie w produkcji, czy to tylko się tak wydaje zamawiającym? Te silniki są przecież niemal identyczne jak 20i..

Zamówienie pod koniec sierpnia, samochód dostarczony w tym tygodniu - 5 miesięcy.

Opublikowano
ja też zamawiałem na początku sierpnia, tyle że mam sporo restrykcji - jeżeli już odbierasz, to pisz jakie miałeś restrykcje....
Opublikowano
Bmw 430i zamawiałem w maju, wyprodukowało się w listopadzie i jest na placu u importera bo jest doposażane wnętrze...nie wiem co może być doposażane i jak długo to jeszcze potrwa, ktoś może miał taką sytuację?
Opublikowano
Do elektryków już są - tata i4 bierze właśnie z asyst prof, VIN nadany i produkcja wyznaczona na luty, więc może niedługo i w reszcie się pojawią
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bmw 430i zamawiałem w maju, wyprodukowało się w listopadzie i jest na placu u importera bo jest doposażane wnętrze...nie wiem co może być doposażane i jak długo to jeszcze potrwa, ktoś może miał taką sytuację?

Podaj VIN lub sprawdź czy masz jakieś akcje otwarte tutaj - https://www.bmw.co.uk/en/footer/quick-links/bmw-vehicle-recalls.html

Opublikowano
Macie może jakieś informacje o systemach asystujących professional? Będą, nie będą?

A nie bylo? Ja zamawialem M340i w pazdzierniku i nie bylo tego na restrykcjach (przynajmniej do M340).

Opublikowano
Do elektryków już są - tata i4 bierze właśnie z asyst prof, VIN nadany i produkcja wyznaczona na luty, więc może niedługo i w reszcie się pojawią

Tu elegancko i4 zamówiona teraz, vin nadany, produkcja na luty, a Ci co zamówili G20 z aktywnym tempomatem czy innymi restrykcjami w maju/czerwcu/lipcu 2021 dalej czekają. Nosz ***** Jaja sobie z klientów robią w BMW... Naprawdę, niepoważne podejście...

Oczywiscie bez urazy Matrad, pisze ogólnie o BMW

Opublikowano

A nie bylo? Ja zamawialem M340i w pazdzierniku i nie bylo tego na restrykcjach (przynajmniej do M340).

Dla 340 faktycznie są dostępne. Ja czekam na 330i.

Opublikowano
ja też zamawiałem na początku sierpnia, tyle że mam sporo restrykcji - jeżeli już odbierasz, to pisz jakie miałeś restrykcje....

Zamawiałem bez restrykcji.

Opublikowano
ja to samo, zamowione w lipcu, 3/11 produkcja i status 155, nadal czekanie i brak jakiejkolwiek informacji co i jak, kiedy…

Ja dalej status 105, w maju nie miałem żadnych restrykcji, specjalnie jeszcze odrzuciłem kamery 360 zeby termin sie nie wydłużył.

Opublikowano

nie wiem co jest, chyba z tych samych dostawców wszyscy mają półprzewodniki, ale.

dzwoniłem do lexusa jakbym zamówił teraz (nawet najbogatszą wersję NX albo ES) to odbiór w lipcu.........

Opublikowano
Wie ktoś jak wygląda sytuacja z tymi znaczkami BMW na 50-lecie? Jak teraz idą te samochodu na produkcje to dilerzy pytają czy ktoś chce ten znaczek, czy standardowy? Bo teraz widzę że w konfiguratorze można to sobie wybrać, a jak jest z samochodami zamówionymi wcześniej?
Opublikowano
Wie ktoś jak wygląda sytuacja z tymi znaczkami BMW na 50-lecie? Jak teraz idą te samochodu na produkcje to dilerzy pytają czy ktoś chce ten znaczek, czy standardowy? Bo teraz widzę że w konfiguratorze można to sobie wybrać, a jak jest z samochodami zamówionymi wcześniej?

Pisałem o znaczkach w jednym z tematów. Będą dodawane do wersji z pakietem M.

Za rezygnację z tych znaczków jest zniżka 400PLN

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=390886

Osobiście zrezygnowałem, bo za duża mieszanka kolorów na nich :)

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Wraca wszystko do normalności. Trójki lecą aż miło na przemian z g26,g80 oraz i4. Tak z 70% na zmianie to same 3 (g20/g21).

Pozdrawiam

Super, w takim razie jest w światełko w tunelu, że zamówienie z czerwca może niedługo sie wyprodukuje :D

Dzięki za info i powodzenia!

Pozdrawiam

hehe też zamawiałem w czerwcu i myślę że na czerwiec 2022 będę się cieszył z auta

Opublikowano

W listopadzie przy konfiguracji była to opcja - dla produkcji od 2022Q2 - ale była darmowa :!: :!: :!:

Dziś się okazało, przy okazji aktualizacji konfiguratora (mówię na bazie F40), że BMW wyceniło nowe emblematy na kwotę 400zł....

BMW THE1 F40 120d - M Sport, Skyscraper Grey (2022)

Odebrany! https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=229&t=395918

icon1.png

Opublikowano

W listopadzie przy konfiguracji była to opcja - dla produkcji od 2022Q2 - ale była darmowa :!: :!: :!:

Dziś się okazało, przy okazji aktualizacji konfiguratora (mówię na bazie F40), że BMW wyceniło nowe emblematy na kwotę 400zł....

ale jak rezygnujesz to -400 :D tak mam własnie na nowym aneksie ;) do G20 dawali gratis, jak powiedział, że nie chcę to przyszedł aneks z opcją rezygnacji i 400 odjęte

Bez-tytu-u.jpg
Opublikowano
Przeginają, dzisiaj zmieniałem specke to mpakiet droższy o 900 niż w grudniu…

I też mi z automatu wpadły emblematy za 400…

Walcz o cenę :)

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=215&t=391040

Hmmm w X3 są za darmo...

Seria 3 to chyba jedyny model bmw gdzie navi nie jest w standardzie….dodatkowo skasowali tańszy wariant…

W serii 4 mpakiet 19 tys, w trójce ponad 30….

Nie wiem o co kaman…

Opublikowano

Chyba chcą zniechęcić ludzi do zamawiania 3-ki :D

Jak robiłem sobie konfigurację na początku 2021 to wychodziło mi mniej o około 20 tys zł za 330i niż teraz :shock:

Nie wspominając o rabacie który teraz też jest mniejszy.