Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich, u mnie w e-36 318 ekonomizer raz dziala raz nie, o co moze chodzic?, gdy np. wrzucam na luz to wskazowka powoli ucieka w strone 30 i chowa sie, co jest?, prosze o pomoc, pozdrawiam.

[MOD EDIT] Przeniesiony do E36

obecnie: E46 330i

wcześniej: E36 318i, E36 320i Coupe

Opublikowano
witam wszystkich, u mnie w e-36 318 ekonomizer raz dziala raz nie, o co moze chodzic?, gdy np. wrzucam na luz to wskazowka powoli ucieka w strone 30 i chowa sie, co jest?

:D :D :D :D Przepraszam za ten smiech, ale rozbawiles mnie maksymalnie.

Ekonomizer dziala powyzej predkosci 20 km/h. Ponizej 20 km/h wskazowka przesuwa sie do maksimum.

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Przy 100 km/h też ucieka, ale dla odmiany w kierunku "0". Tak ma być :) Nie przejmuj się tym.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• 3 lata później...
Opublikowano
witam wszystkich, u mnie w e-36 318 ekonomizer raz dziala raz nie, o co moze chodzic?, gdy np. wrzucam na luz to wskazowka powoli ucieka w strone 30 i chowa sie, co jest?

:D :D :D :D Przepraszam za ten smiech, ale rozbawiles mnie maksymalnie.

Ekonomizer dziala powyzej predkosci 20 km/h. Ponizej 20 km/h wskazowka przesuwa sie do maksimum.

A nieprawda bo mi na postoju pokazuje 3l ale wtedy liczy sie to na 3l/h

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
witam wszystkich, u mnie w e-36 318 ekonomizer raz dziala raz nie, o co moze chodzic?, gdy np. wrzucam na luz to wskazowka powoli ucieka w strone 30 i chowa sie, co jest?, prosze o pomoc, pozdrawiam.

zupełnie normalne

u mnie jest tak ze jak tocze sie na luzie to ekonomizer pokazuje 4 litry, natomiast jak dojeżdżam do swiateł na biegu to 0 .

Uważam ze ekonomizer to udane urządzenie i nauczenie sie czytania jego wskazań może efektywnie przełożyć się na redukcję spalania przy zachowaniu pożądanego stylu jazdy.

http://img258.imageshack.us/img258/7452/bmw9aq.jpg
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam. Włożyłem licznik z ekonomizerem do E30 324D. wszystko działa oprócz ekonomizera. przy włączeniu silnika ekonomizer idzie na maxa w prawą stronę i w czasie jazdy ani o milimetr się nie porusza. Dodam że poprzedni licznik był tylko z obrotomierzem. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje i POZDRAWIAM.
  • 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.