Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tam wszystko w tych używanych modelach wygląda na wymacane/tłuste/zarysowane, jakby to było jakieś tanie auto udające droższe - szczególnie ta kierownica.

Oni mieli fioła na temat redukcji masy tego auta , robiono wszystko żeby było jeszcze lżejsze - po 5 latach wyrzucili gotowe auto do kosza żeby budować kolejne na bazie włókna węglowego po to żeby miało 100kg mniej , kierownica jest w całości z karbonu ..itd , takie podejście do redukcji masy mogło powodować że pewne szczegóły estetyczne i jakościowe w kabinie zeszły na drugi plan , choć moim zdaniem LFA to auto zbyt wielkie - w historii nowocześniej motoryzacji , ze smutnym zakończeniem - żeby interpretować go szczegółowo , to jak stanąć przed obrazem Mony Lisy i zastanawiać się czy ona ma ładny nos ? :wink:

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Chyba zaczynam tęsknić za kolejny lockdown- Zakopiańska 06:30 rano- :duh:

IMG20210610063445.jpg

Opublikowano
Wakacje sie niedlugo zaczna, to sie raczej nie polepszy.. Na szczescie mnie Zakopianka w to lato ominie :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na szczescie mnie Zakopianka w to lato ominie :)

Uchylisz rąbek tajemnicy ? :wink:

Opublikowano

Hahaha, zadnej tajemnicy nie ma.. Co roku zawoze dziecko na oboz, przewaznie w gory, ale tym razem wykupilam kolonie na polnoc od Krakowa, wiec z ulga pozegnam sie z Zakopianka w te lato. Za polskim morzem za bardzo nie przepadam, szczegolnie ze ceny sa bardzo zniechecajace. My mamy szkolne wakacje do polowy wrzesnia, wiec przewaznie wyjezdzamy na urlop we wrzesniu - mniejsze tloki. W czasach covidowych nie wiadomo co bedzie, wiec oprocz wyjazdu do rodzicow (plus oboz dla dziecka) nie planuje jak na razie nic wiecej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Liczy się dobry plan :cool2: miłych wakacji Penna
Opublikowano

Hahaha, zadnej tajemnicy nie ma.. Co roku zawoze dziecko na oboz, przewaznie w gory, ale tym razem wykupilam kolonie na polnoc od Krakowa, wiec z ulga pozegnam sie z Zakopianka w te lato. Za polskim morzem za bardzo nie przepadam, szczegolnie ze ceny sa bardzo zniechecajace. My mamy szkolne wakacje do polowy wrzesnia, wiec przewaznie wyjezdzamy na urlop we wrzesniu - mniejsze tloki. W czasach covidowych nie wiadomo co bedzie, wiec oprocz wyjazdu do rodzicow (plus oboz dla dziecka) nie planuje jak na razie nic wiecej.

Właśnie wróciłem z wakacji nad Bałtykiem, pomimo "wczesnego" sezonu można się porzygać, kolejny urlop planuję w listopadzie kiedy wyjadą karny i sebixy z potomstwem, a wrócą starzy dobrzy Niemcy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kamil_89 nurtuje mnie kto lub co to jest karny i sebix ? :shock:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

Opublikowano
:cool2:
sebix to partner czy też konkubent karyny o którą pytasz :D Jeśli byłeś w sezonie nad morzem to skojarzysz.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wiem dlaczego ale słowo konkubent/konkubina zawsze mi się kojarzy z określeniem : libacja alkoholowa :lol:

korki są wsiądzie niestety , a opuszczając Bibione/Lignano w sobotnie lub niedzielne leniwe przedpołudnie ? koszmar

ciekawy czy dojdzie do tych Twoich wakacji w listopadzie ? , bo stawiam na kolejny lockdown wtedy :?

Opublikowano
nie wiem dlaczego ale słowo konkubent/konkubina zawsze mi się kojarzy z określeniem : libacja alkoholowa :lol:

korki są wsiądzie niestety , a opuszczając Bibione/Lignano w sobotnie lub niedzielne leniwe przedpołudnie ? koszmar

ciekawy czy dojdzie do tych Twoich wakacji w listopadzie ? , bo stawiam na kolejny lockdown wtedy :?

byłem na urlopie nad Bałtykiem pod koniec kwietnia 2020 i w drugiej połowie października 2020 i były to najlepsze wakacje w życiu :D prywatne plaże, prywatne hotele, prywatny parking dla BMW. Patrząc na statystyki Izraela można przypuszczać, że kolejnych lockdownów nie będzie, więc trzeba będzie żyć bez homeoffice za to z korkami o 7:30 :duh:

Opublikowano
Jest dla mnie fascynujące zamiłowanie polaków do stania w korkach nad polskie morze, żeby potem łokciami się przeciskać między parawanami :D Ja nad polskie morze jeżdżę głównie za karę, tak raz na kilka lat, ale unikam jak ognia - absolutnie najgorsze morze nad jakim byłem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sebix to partner czy też konkubent karyny o którą pytasz :D Jeśli byłeś w sezonie nad morzem to skojarzysz.

W zasadzie nie byłem, zwykle mój syn jechał z Babcią na przełomie maja i czerwca.

Tam się wkradła literówka zamiast karyny była karny, to mi trochę utrudniło :mrgreen:

Bałyk ma w sobie coś, natomiast sam nie wiem, czy wspomniane Sebixy przypadkiem nie jest równie łatwo spotkać na Makarskiej :shock:

Dlatego wybieram Istrię, nie wiedzieć czemu tam naszych mniej lub wcale.

Podobnie jest z Zakopanem, bardzo je lubię, mimo, że to kopia Bałtyku :wink:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zgadzam się z przedmówcą, coś jest w tym Bałtyku. Nigdy nie lubiłem tego morza ale jakoś po trzech wyjazdach mam sentyment i może uda się w tym roku również wyskoczyć. Bydło niestety jest wszędzie ale mamy taką małą i średnio atrakcyjną imprezowo miejscowość więc nie jest tak źle.
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Może przyzwyczajenie, może przyjaźnie zawarte przez te wszystkie lata, ale choć na chwilę trzeba pojechać ;)

Choćby po to, żeby się powkurzać na ogrodzone działki na plaży :mrgreen:

Biorę na na klatę zastany folklor i część urlopu musi wypaść nad naszym morzem ;) moje dzieci mają tak samo, więc to będzie trwać... :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

to też zależy czego się oczekuje od urlopu nad morzem , bo ja oczekuję :

1- taką pogodę że przez cały urlop cały czas chodzę w majtkach

2- kolor morza od granatowego do turkusowego w zależności od pory dnia i samego morza - szary odpada-

3- temperatura wody taka że kąpie się w morzu kiedy chcę i robię długie spacery -tylko w majtkach-wzdłuż plaży x2 razy dziennie przez cały okres pobytu

4- wieczorem zakładam koszulę rozpiętą do pępka i idę z żoną która ma już pięknie opalone pomarańczowe uda , na talerz grillowanych frutti de mare z spritzem do dobrej restauracji przy plaży

i teraz pytanie : ile punktów z w/w udaje się spełniać nad Bałtykiem , i jak często w ciągu 7 dni upragnionego urlopu ? :wink:

moim zdaniem przy tej cenie biletów lotniczych i wycieczek - Włochy , Hiszpania , Egipt..itd- to Bałtyk ma sens jedynie dla kogoś kto mieszka 100-200 km od morza ,gdzie taki jednodniowy wypad w weekend nawet jak nie będzie pogody to lepszy pomysł niż oglądać kolejny serial na Netfliksie , choć tu też bym dyskutował :lol:

• Członkowie klubu
Opublikowano

Masz rację, wszystko zależy czego się oczekuje ;)

Tylko po co się ograniczać do jednego oczekiwania :mrgreen: jak można zrobić jedno i drugie :mrgreen:

Ja do tego nie dam rady już inaczej niż ciągle na zewnątrz, niezależnie od pogody, więc ciągnę za sobą własną norę :)

No! jeszcze dwa tygodnie i Adriatyk :mrgreen: Bałtyk i zupa rybna w Leniwej Rodzinie później ;)

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziś nie ma mowy o wygrzaniu się na masce, jest szansa że pozostaje czyste do końca dnia :8)

IMG20210619134734.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic nie zaburza mój stan ZEN w tym fantastycznym samochodzie, jak nagły komunikat drogowy w postaci informacji o dwóch odpadających zderzakach w okolice Suwałk.. w końcu wiem jak wyłączyć to cholerstwo :8)

IMG20210706133743.jpg

Opublikowano
Nic nie zaburza mój stan ZEN w tym fantastycznym samochodzie, jak nagły komunikat drogowy w postaci informacji o dwóch odpadających zderzakach w okolice Suwałk.. w końcu wiem jak wyłączyć to cholerstwo :8)

IMG20210706133743.jpg

Przykro mi się zrobiło… myślałem, że jak słyszysz o Suwałkach to Ci się twarz uśmiecha na myśl o moim 318i ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślałem że z Białegostoku jesteś Leeo :)
Opublikowano
Białystok też, ale głównie Augustów teraz. I chyba już do Białego wrócę tylko żeby sprzedać mieszkanie ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie dziwię się bo piękny rejon , przynajmniej tak wygląda na google :)