Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 725
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

też jestem ciekawy , bo jadąc wczoraj autostradą 120 prawym pasem -nie dało się szybciej na moich miękkich jak tiramisu 16tkach - i patrząc na wyprzedzające mnie auta ,czułem się jak gość w tej reklamie :lol:

Opublikowano
też jestem ciekawy , bo jadąc wczoraj autostradą 120 prawym pasem -nie dało się szybciej na moich miękkich jak tiramisu 16tkach - i patrząc na wyprzedzające mnie auta ,czułem się jak gość w tej reklamie :lol:

Wyprzedziłeś moje pytanie, po co Ci drugi komplet zimówek ;) Aczkolwiek, czy to naprawdę ten cal zmieni Was z tiramisu w brownie? Miałem x3 i na zime zakładałem 17stki rof z balonem 60 i odbywało się to bez pogorszenia stabilności. Koniecznie daj znać jak efekt tych zmian :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na razie jest efekt kosmetyczny , myślę że dużo lepiej wyglądają niż 16tki . co do jakości jazdy to w przyszłym tygodniu zostają zabrane na 500 km test autostradowy , liczę na efekt odkrytego talerza brownie w trzecim dniu świąt :lol:

IMG-20201212-093224034-HDR.jpg

Opublikowano

Wreszcie marz swoje wymarzone kolo :) To na lato 18stki? :D

Wygląda dużo lepiej niż na 16, no i super, że komplet był z prawie nowymi letnimi oponami, co znacznie zetnie koszta. Co Ty tylko zrobisz z tymi zimowymi 16stkami? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sprzedam, bo widok w sumie 16 opon w garażu nie będzie należał do relaksujących dla mojej żony :evil:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

udało się z ulicy..trzymam kciuki za szybką naprawę

IMG-20201214-172216872.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pseudo luxury dostał pseudo naprawa jak na razie :roll: uważają że najprawdopodobniej płyn jest nie odpowiedni , wlali płyn BMW , kazali obserwować do soboty , jak zgaśnie to naprawione , jak nie zgaśnie to na sobotę mam termin kolejnej wizyty w ASO . jak na razie nic nie zgasło :(
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A co miało zgasnąć?

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Pewno kontrolka od płynu spryskiwacza się świeciła.

Temat wałkowany na forum od kilku lat.

Rzeczywiście albo wlewaj tylko płyn BMW, albo chyba shell, orlen. Albo też inny, np. z biedry i wtedy dolej szklankę zwykłej wody - powinno pomóc.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Serio? :lol: przeoczyłem :lol: to płyn do spryskiwaczy już też musi mieć "gwiazdkę" BMW, bo inaczej nie pojedzie? :lol:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szybka fotka póki czyste , a rzadko bywa czyste ostatnio :wink:

IMG-20201215-111806459-HDR.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wypiękniał :D

wracając do tematu czujnika poziomu płynu , oczywiście nic się nie zmieniło i nadal daje ostrzeżenie że brak płynu spryskiwacza :duh: , tylko jednej rzeczy w logice ASO nie mogę rozumieć jeśli chodzi o tą sprawę mianowicie : czujnik spryskiwacza to nie Francuski tester perfum ani Szkocki blender whisky , żeby potrzebował kilka dni do podęcia decyzji że to odpowiedni płyn czy nie ?! tak się zastanawiam skoro jakieś cud ma się wydarzyć w tej sprawie do soboty , to może modlitwa by pomogła rano przed odpaleniem auta ? :wink: :lol:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Po prostu sobie to wymyślili żeby uznać sprawę za załatwioną. Ten czujnik ma działać szybko żeby odpowiednio cię ostrzec przed niskim stanem płynu a nie kalibrować się dwa dni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ale jak widzisz rozwiązanie Randall ? czy faktycznie to się samo naprawi do soboty , czy czeka mnie wizyta w ASO ? jak im wspomniałem o aktualizacje systemu , byli zdziwieni ..uznali że to jak nie pomoże do soboty , to będzie rozmontowanie zbiornika i czujnika
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie znam odpowiedzi na to pytanie bo mój czujnik też nie działa poprawnie. Mogę wylać cały płyn a alert pojawia się z opóźnieniem np godziny. W serii F faktycznie pomagała zmiana płynu (nie że musi być BMW ale np miałem psik psik z autolandu i zawsze działało ok). Naprawdę nie wiem co Ci powiedzieć - może wymienią czujnik na nowy :|
Opublikowano
Nie znam odpowiedzi na to pytanie bo mój czujnik też nie działa poprawnie. Mogę wylać cały płyn a alert pojawia się z opóźnieniem np godziny. W serii F faktycznie pomagała zmiana płynu (nie że musi być BMW ale np miałem psik psik z autolandu i zawsze działało ok). Naprawdę nie wiem co Ci powiedzieć - może wymienią czujnik na nowy :|

U mnie tez zalalem autoland psik psik autolandu i bledu nie wywala :) no ale i plyn nie najtanszy. Krakus, sprobuj wiec z tym konkretnym plynem :) w kauflandzie 24zl za 4 listry, w auchanie 20 za 5 litrow :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na razie kazali mi nic nie wlać do soboty , a raczej zużyć obecny płyn , ja miałem płyn z firmy Turtle
Opublikowano

Tutaj w dziale G30 w temacie trochę jest o płynie:

https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=193&t=350747&hilit=p%C5%82yn&start=30

U mnie w F30 był problem, ale tak jak w tamtym temacie zaproponowano dolałem dosłownie szklankę wody i kontrolka znikła.

W F10 używałem i tabletek od BMW i płynu z biedry. Do płynu z biedry trochę wody dodawałem i problem nigdy nie wystąpił.

Skoro u Ciebie wlali płyn BMW i pomimo tego nadal jest świecąca się kontrolka to obstawiam, że jednak coś czujnikiem itp. i czekanie aż cały płyn zejdzie nic nie da.

Niestety niekiedy serwisy potrafią przeciągnąć czas naprawy, a nuż się uda że problem sam zniknie. A nikt nie patrzy na to, że ty więcej czasu tracisz na zamieszanie z tym związane.

• Członkowie klubu
Opublikowano

Trzeba było na miejscu przy nich ten płyn wypsikać i oznajmić, że już sobota.

Swoją drogą niezly numer... a raczej bubel. Przed czym ma to ochronić? Przed wlaniem samej wody? bez kitu... pływak z kibla lepiej by zadziałał ;)

Jestem zaskoczony, bo piszecie, że we wcześniejszych seriach głupieje, a u mnie jest OK.

Choć doświadczenie uczy, że skoro przeczytałem o tym na forum, to zaraz mnie dopadnie :mrgreen: :mrgreen:

Od siebie polecę w takim razie zimowy Motul, letni Sonax. Od lat tylko te wlewam. Przed zimą, jak jest dużo letniego Sonaxa (mało używam wycieraczek), to dolewam zimowy koncetrat Sonaxa.

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trzeba było na miejscu przy nich ten płyn wypsikać i oznajmić, że już sobota.

:lol: :cool2:

wydawało się że sprawa dobiegła końca dziś popołudniu , bo wsiadam do auta a tu miła niespodzianka , żadnego komunikatu na temat uzupełnienie płynu .. ale nieeee , ciąg dalszy nastąpił , kto zgadnie co jest nie tak z autem teraz ?

IMG-20201216-182300462-HDR.jpg

• Członkowie klubu
Opublikowano
Chyba za blisko prawej ściany parkujesz... albo koty się bawiły :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png