Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamierzam zmienić ubezpieczyciela z Linku 4 (gdzie dotychczas ubezpieczałem dwa ostatnie auta), gdzie wyliczyli mi pakiet coś ponad 2500 zł (sic!) przy 60% znizki w OC, zrezygnowałem bo nie było możliwości ubezpieczenia tylko od kradziezy, co mnie interesowało. Podzwoniłem, popytałem i wracam do...nie chce aby zabrzmiało jak reklama...PZU. Dlaczego? Zobaczcie: wyliczyli mi OC 510 zł, a AC tylko 273 zł przy kwocie ubezpieczenia 20100 zł (facet na infolinii wypytywał się o wszystko, wyposażenie, wiek kierowców etc., etc.). Narazie mam jeszcze ubezpieczenie z ADAC, ale chyba ubezpieczę w PZU. Co Wy na to, może gdzie indziej jest bradziej korzystnie?
Opublikowano
Zamierzam zmienić ubezpieczyciela z Linku 4 ... ale chyba ubezpieczę w PZU. Co Wy na to, może gdzie indziej jest bradziej korzystnie?

Mi wyliczyli przy 60/50% zniżkach w PZU i HDI podobnie - czyli około 5.500 zł za OC/AC/NW, a w Linku 4 zapłaciłem za to samo (100% wartości kradzież/szkoda) 3.400 zł. Faktem jest, że ich tabele są inne i wartość auta ciut mniejsza, ale różnica 2k jest potężna... Może za 2 lata mi dowalą więcej :)

Pzdr. Adi

Adi
Opublikowano

AC tylko w PZU/Warta. Z bólami ale przynajmniej wypłacają.

Badziewia typu Link4 są dobre na samo OC bo kto inny się będzie martwił.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
AC tylko 273 zł przy kwocie ubezpieczenia 20100 zł

Ile??? ja za swoje z ubezpieczeniam na 14000 zł płacę 1020 zł na rok, fakt, że 30 % zniżki na AC, no ale żeby taka różnica?!

nie ma starych BMW, są tylko zaniedbane...
Opublikowano
...Ile??? ...

...ano tyle :lol: , bez błędu: 273 zł przy sumie ubezpieczenia 20100 zł, ale AC tylko od samej kradzieży, a i auto z ładnym wypasem...0801 102 102

Opublikowano
...Ile??? ...

...ano tyle :lol: , bez błędu: 273 zł przy sumie ubezpieczenia 20100 zł, ale AC tylko od samej kradzieży, a i auto z ładnym wypasem...0801 102 102

Albo źle usłyszałeś, albo non stop "0" Ci się zacina na klawiaturze :mrgreen:

Jutro obdzwonię ich jeszcze raz i zapytam bezpośrednio na infolinii o swoje ubezpieczenie.

Podobno już nie ma pakietów - nawet na nowe pojazdy. Czy to tylko w PZU czy wszędzie obowiązuje?

Pzdr. Adi

Adi
Opublikowano

:lol: :lol: :lol:

...właśnie odłożyłem słuchawkę z infolini (telefon wyżej)...272 zł przy sumie ubezpieczenia 18900 zł, ale tak jak pisałem wcześniej, w piątek tam dzwoniłem i inny konsultant zadając podobne pytania podał mi: 510 zł OC, 66 zł NW i 273 zł AC (tylko od kradzieży) na sumę 20100zł...mam zniżki 60 % za bezszkodowość, nigdy nie wykupywałem jeszcze AC, 20 % zniżki za auto sprowadzone (pierwsza rejestracja w Polsce) i 3% zniżki za to że mam dzieci poniżej 16 roku życia...aaa i mamy (ja z żoną) prawka...dłuuugo, długo

Opublikowano
ma racje tez wlasnie dzwonilm i jesli misiek pisze ze ma 60% znizki to tak moze byc bo ja mam 10% oc dowalili ma na 1126zl a ac od kradziezy na 411zl wiec sie zgadzm z nim pozdrawiam
Opublikowano

Te 272 zł to chyba tylko za AC kradzieżowe?

Jaki udział własny masz w tym ubezpieczeniu?

Ja wybieram tylko Link4 (nie dlatego, że w nim pracuję :clap: ) mam:

- zniesione do "0 zł" udział własny w szkodzie kradzieżowej

- zniesione do "0%" udział własny w szkodzie wypadkowej

- wykupioną amortyzację części

Nie interesuje mnie tanie CASCO z 30% udziałami własnymi, w żadnym TU.

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
- wykupioną amortyzację części

Moglbys to troszeczke rozwinac ? Na czym to polega dokladniej ? :oops:

Jasne! Warto zwrócić na to uwagę czytając (nudne :modlitwa: ) OWU we wszystkich TU. Sprawa dotyczy zapisów mówiących o tym, iż TU przy ustalaniu odszkodowania (mówimy o CASCO) uwzględnia zużycie eksploatacyjne nadwozia, części podlegających wymianie stosownie do okresu eksploatacji. Czyli przy kalkulacji kosztów naprawy dla kilkuletniego samochodu wartość części koryguje się w dół o kilkanaście do kilkudziesięciu procent! Warto o tym wiedzieć, warto wykupić sobie opcję braku tejże korekty. Ja tak w Link4 zrobiłem.

Dokładnie przepytujcie swoich Agentów i czytajcie zapisy! :cool2:

Pozdrawiam

Eulem

E39 [E34/E36]

a tu gram: http://s1.metaldamage.pl/c.php?uid=227838

Opublikowano
...Ja wybieram tylko Link4...

...kazdy chwali swoje :lol: , lecz dzwoniłem i Link nie ma w ofercie samego ubezpieczenia od kradziezy, a tylko to mnie interesowało. Przy moich zniżkach policzyli mi ponad 2500 zł (OC+NW+AC)...chyba jest różnica (PZU 510 + 66 + 273)...ale każdy wybiera co mu pasuje.

Pozdr.

Opublikowano

Qrka, czemu w Wawie jest tak drogo - nie wiem, czy dobrze zrobiłem robiąc z siebie współwłaściciela - no ale kiedyś trzeba zacząć zniżki wyrabiać... Ale mimo wszystko przy 60% zniżce i silniku 1.8 mieć 1200zł za OC rocznie to trochę dużo - normalnie było by ok 800zł.

Coś czuję, że jednak przestanę być współwłaścicielem - chociaż nie wiem - może jednak warto wyrabiać sobie zniżkę... Kilka osób mi radziło, żebym właśnie tak zrobił, te 400zł na rok to nie tak dużo - ale jednak...

Opublikowano
Tak dla ciekawostki napisze, ze mnie (BMW E36 316) OC kosztuje 438zl przy znizce 50% (i chyba zwyzce ze wzgledu na nieukonczony 28 rok zycia - przynajmniej tak mowia babka przy zawieraniu ubezpieczenia, ale nie moge tego znalezc na polisie...). Mieszkam w Dabrowie Gorniczej. OC mam wykupione w Compensie (wyszlo najtaniej)
http://img166.imageshack.us/img166/6026/ichazq8.gif
Opublikowano

Zciekawości odwiedziłem wczoraj inspektorat PZU i Warty. W PZU z moimi zniżkami kobita znów mi wyliczyła ubezpieczenie AC/OC/NW ok. 5.500 zł teraz, a w Warcie podobnie. Do tego w PZU musiałbym założyć jeszcze jeden alarm lub niedzwiedzia - zamontowany koniecznie w Polsce - model z listy, którą mi Pani raczyła przedstawić. Alarmy nie z listy nie są honorowane. W Linku za 3400 zł mam warunki podobne, a 2k zostaje na paliwo na 2 miesiące :mrgreen:

Zaraz mi ktoś pewnie powie, że w razie szkody z Linka nie dostanę grosza. Jak nie wypłacają to w jaki sposób udaje im się utrzymać tak długo na rynku?

Pzdr. Adi

Adi
Opublikowano
...Ale mimo wszystko przy 60% zniżce i silniku 1.8 mieć 1200zł za OC rocznie to trochę dużo

...to masakrycznie dużo

...Coś czuję, że jednak przestanę być współwłaścicielem - chociaż nie wiem - może jednak warto wyrabiać sobie zniżkę... Kilka osób mi radziło, żebym właśnie tak zrobił, te 400zł na rok to nie tak dużo - ale jednak...

...mniemam, że narazie lecisz na czyjejś zniżce 60% w OC, jesteś współwłaścicielem...tak? jeżeli tak to zniżka Twoja, idywidualna wzrasta z każdym rokiem. Warunek: wpis w dow. rej. i na polisie. Zostań współwłaścicielem :!:

...AC/OC/NW ok. 5.500 zł...

...ale kolega i autko ma lepszejsze i pewnie fulll pakiecik :norty: ...ja tam kupuję polisę w PZU (u mnie najtaniej wyszło) OC 510, NNW 66, AC (od kradzieży) 273 przy sumie 20100 zł

Opublikowano
Qrka, czemu w Wawie jest tak drogo - nie wiem, czy dobrze zrobiłem robiąc z siebie współwłaściciela - no ale kiedyś trzeba zacząć zniżki wyrabiać... Ale mimo wszystko przy 60% zniżce i silniku 1.8 mieć 1200zł za OC rocznie to trochę dużo - normalnie było by ok 800zł.

:shock: :shock: :shock:

ja tez jestem wpisany jako wspolwasciciel - ale w HDI nic wiecej za to nie policzyli (przy OC) i place przy 60% znizkach (nie moich) 407 zlotych ..

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
...ja tez jestem wpisany jako wspolwasciciel - ale w HDI nic wiecej za to nie policzyli (przy OC) i place przy 60% znizkach (nie moich) 407 zlotych ..

...tak, ale on też może mieć rację, bo przy zawieraniu umowy pytają się o kod pocztowy (pytał się mnie konsultant na infolinii), pewnie maja jakąś swoją mapę...niebezpieczeństw...im większe miasto tym większe ryzyko, a on jest z Warszawki

Opublikowano

Sprawdz Allianz - mają dobre stawki dla BMW. . Ostatnio niestety :) ubezpieczalem, porównywalem stawki i wyszlo troche taniej niz w Warcie.

Nie będę tutaj podawal kwot bo mi sie slabo robi jak o nich mysle :cry2:

Opublikowano
Ja mam ubezpieczenie OC w TU Generali i za rok przy znizce 60% (auto na ojca) płacę 386zł jak narazie nigdzie taniej w wawie nie znalazłem.
Pozdrawiam Grzesiek
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
No to stało się: wyszło mi ubezpieczenie z ADAC i kupiłem w PZU - OC, NW i AC (od kradzieży) zapłaciłem za pół roku: OC - 266, NW - 26, AC - 151...wyszło trochę więcej niż pisałem poprzednio, ponieważ była zwyżka "za raty". Reasumując opłata za OC-NW-AC(od kradzieży) za rok wyniesie mnie 860 zł (za NW zapłaciłem odrazu z rok)...auto ubezpieczone na 20100 zł, posiadam zniżki za bezszkodowość 60% i nigdy poprzednio nie wykupywałem AC. :lol: