Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam . Otóz chciałem zamienić w mojej e39 seryjny tłumik na jakis inny basowy z ładnym dzwiękiem :) i chciałem właśnie się dowiedzieć od was panowie jakie tłumiczki montowaliście w e39 , jakiej firmy ? który daje ładny dzwięk ? Nie chce wyrczącego tłumika ! Ale głosniejszy z ładnym basowym pomrukiem na wolnych obrotach to jest to :lol:

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l

Opublikowano
...Nie chce wyrczącego tłumika ! Ale głosniejszy z ładnym basowym pomrukiem na wolnych obrotach to jest to :lol:

W sumie masz rację, fajnie posłuchać mruczenia :)

Ja też chcę, ja też chcę!

Teraz pytanie... jak mam montować to najchętniej 2 szt., ale co zrobić z listwą zderzaka z M5? To się wymienia na podwójny wydech, czy mam wziąć wycinarę w łapy i wyrżnąć sobie? Proszę bardziej doświadczonych o sugestie :lol:

Pzdr. Adi

Adi
Opublikowano
Wybaczcie Panowie, ale chyba pomyliliście fora.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
Wybaczcie Panowie, ale chyba pomyliliście fora.

Dlaczego? Pytam zupełnie poważnie, bo w tej chwili mój tłumik jest wizualnie fatalny...

Adi
Opublikowano
czy mam wziąć wycinarę w łapy i wyrżnąć sobie? Proszę bardziej doświadczonych o sugestie :lol:

Pzdr. Adi

Moim zdaniem, jeżeli chcesz założyć sportowy tłumik, to jakiś markowy produkt. Więcej znajdziesz na tym forum www.streetracing.pl.

Mam nadzieję, że powyższy cytat to żart. Oczywiście, to Twoje auto i zrobisz z nim co chcesz, nawet pociąć na kawałki, ale najzwyczajniej szkoda niszczyć oryginalny M-pakiet. To auto jest naprawdę ładne bez dodatkowego upiększania.

Pozdrawiam. A do wyrzynarki się nawet nie próbuj zbliżać. :nienie: :)

Opublikowano
czy mam wziąć wycinarę w łapy i wyrżnąć sobie? Proszę bardziej doświadczonych o sugestie :lol:

Pzdr. Adi

Moim zdaniem, jeżeli chcesz założyć sportowy tłumik, to jakiś markowy produkt. Więcej znajdziesz na tym forum www.streetracing.pl.

Mam nadzieję, że powyższy cytat to żart. Oczywiście, to Twoje auto i zrobisz z nim co chcesz, nawet pociąć na kawałki, ale najzwyczajniej szkoda niszczyć oryginalny M-pakiet. To auto jest naprawdę ładne bez dodatkowego upiększania.

Pozdrawiam. A do wyrzynarki się nawet nie próbuj zbliżać. :nienie: :)

Oczywiście, że żart :) Ale widziałem zderzak z M5 z ładnie wyprofilowaną dokładką zderzaka pod 2 końcówki. Dlatego pytam, czy to się ręcznie dłubie, czy są gotowe elementy. Ja manualnie jestem średnio sprawny, więc nie ruszam tego :) Nie chcę z auta zrobić "pogoń po wsi", ale wersja z podwójnym wydechem ładnie wygląda. Dodam, że bliżej mi do garnituru niż dresika, więc proszę o powstrzymanie się niektórych od komentarzy :nienie:

Adi
Opublikowano

Peace, brother :D :8)

Po prostu odpowiedziałem na Twoją małą prowokację...

Moje nastepne auto to E39 540 z m-pakietem. Sam rozumiesz, że podszedłem do sprawy trochę emocjonalnie...

Pozdrawiam.

Opublikowano

rowniez bym sie podlaczyl pod temat ale reasumujac wypowiedzi wychodzi na to ze nikt nie montowal nic poza seria w e39 lub e34. :shock:

kiedys zadalem rowniez pytanie w innym temacie ale temat umarl wiec moze w tym sie cos ruszy. nie cchialbym rowniez jakiegos syfa zamontowac a dawac 300 E za tlumik to lekka przesada .. wiec ponawiam pytanie do uzyktownikow - moze ktos juz zamontowal cos milego dla ucha do e34 lub e39

Opublikowano

Trochę się tym interesowałem:

Jak chcesz się zbasować to tylko Remus

Jak warczenie to tylko supersprint

W obydwu przypadkach albo znajdujesz układ dedykowany konkretnie do twojego auta (jedna jak i druga firma to koszt około 2000pln - za pojedynczy tłumik końcowy) :wink: , lub kompletujecie z zestawów uniwersalnych ( a tam cena jednego tłumiora to też około 1500pln) :? .

Można kombinować z ulterem (koszt uniwersalnego to około 800 pln) :oops: .

Ale jak robić juz M5 to z klasą dlatego oglądnij sobie to :mrgreen:

http://www.borla.com/applications/lookup.aspx/2002/BMW/M5/T-304_Stainless_Steel_Cat-Back_System/14942/

http://images22.fotosik.pl/34/375df5381f18b28am.jpg

Moja śliczna była..........teraz w Gliwicach

Opublikowano
Chłopaki ja własnie do mojej e39 myślałem o Ulterze i były tez te k&r(cała pucha) na tych Szerokich prostokątnych końcówkach :) I nie wiem czy by to za głośno nie chodziło , a przesadzić tez nie chce :) Mątował juz ktooś z was takiego Ulterka czy te K&R'y , może słyszeliście gdzieś na parkingu ? Doradzcie koledzy :roll:

M y F a v o r i t e ? O n l y B l a c k ...

B l a c k - M i g h t y - W o n d e r f u l