Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zmieniłem u siebie termostaty bo temperatura nie rosła powyżej 70st i teraz silnik grzeje się do 90 ale na liczniku kreski od temperatury cały czas stoją na 8 i nie chcą schodzić. Jak to z nimi jest? Możliwe że trzeba je jakoś odblokować albo że coś się zacina?
Opublikowano
W poliftach te kreski nie działają.

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zwłaszcza konstruktorom z bawarii za to udoskonalenie...
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
Opublikowano

Nie do końca się zgodzę że kreski nie działają . U mnie działa to dość dobrze , kilka razy porównywałem z ukrytym menu i kiedy zostawało 9 kresek temp. w menu zawsze pokazywała 75 stopni . Przy 8 kreskach jest już całkowita temperatura robocza czyli przedział między 80 a 90 stopni . Uważam że działa to dość dobrze kiedy miałem uszkodzone termostaty , to potrafiło być 10 kresek i według temp. z menu było to 50 stopni .

Co prawda mam 525 z 2006r

Opublikowano

maly1270 , masz przedlifta więc u Ciebie działa.

Za pracę tych kresek odpowiada ECU/DDE. Kiedyś może ktoś odkryje która to mapa (o ile to tylko soft) i będzie można to uaktywniać.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu

Opublikowano
Nie do końca się zgodzę że kreski nie działają . U mnie działa to dość dobrze , kilka razy porównywałem z ukrytym menu i kiedy zostawało 9 kresek temp. w menu zawsze pokazywała 75 stopni . Przy 8 kreskach jest już całkowita temperatura robocza czyli przedział między 80 a 90 stopni . Uważam że działa to dość dobrze kiedy miałem uszkodzone termostaty , to potrafiło być 10 kresek i według temp. z menu było to 50 stopni .

Co prawda mam 525 z 2006r

Kolega już wyjaśnił że po lifcie te kreski są potrzebne jak stringi grubej babie..

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam , mam kłopot z kreskami . przestały mi się całkowicie wyświetlać , temp jest prawidłowa bo sprawdzałem w ukrytym menu ale całkiem znikły. może wie ktoś czego może to być wina ?