Skocz do zawartości

G20 nie działa panel regulacji lusterek i szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, czy ta wada występuje tylko w lusterkach które się składają automatycznie ( pakiet dodatkowych funkcji lusterek)? Zastanawiam sie nad tym pakietem, ale jak ma mi paść i później nawet nie ustawie szkiełka w lusterku góra/dół/boki to średnio to widzę.
Opublikowano
Mi już wymienili na gwarancji, w bawarii czerniakowska mieli juz ponad 20 sztuk z ta wada, jeszcze nie ma akcji serwisowej. U mnie przestawalo dzialac co 2/3 dzien.

A co konkretnie wymienili? Mam ten sam problem. Ostatnio pół dnia mi się nie chciało rozłożyć...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Czy każde g20 ma opcję składania lusterek i sygnalizowanie pojazdów w martwym polu?
Opublikowano
Nie.

Orientujesz się w jakim pakiecie są składane lusterka?

Opublikowano
Nie.

Orientujesz się w jakim pakiecie są składane lusterka?

Pakiet dodatkowych funkcji lusterek - tam masz składane lusterka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

oto przedstawiam jak jeden z serwisów w Krakowie naprawił usterkę o której mowa w temacie

https://zapodaj.net/6aaf07bbe4b10.jpg.html

nie wiem co mam zrobić bo przymierzam się do wizyty w serwisie ponieważ świszczy przy dużych prędkościach, myśleli że z szyberdachu jednak przyłożenie się na myjni pokazało szczeliny między uszczelką a szybą...wszystko do rozbiórki....ale chyba podziękuje...

http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
oto przedstawiam jak jeden z serwisów w Krakowie naprawił usterkę o której mowa w temacie

nie wiem co mam zrobić bo przymierzam się do wizyty w serwisie ponieważ świszczy przy dużych prędkościach, myśleli że z szyberdachu jednak przyłożenie się na myjni pokazało szczeliny między uszczelką a szybą...wszystko do rozbiórki....ale chyba podziękuje...

a który to krakowski serwis??

moje auto stało na Conrada dwa dni, mieli naprawić lusterka/szyby/otwieranie bagażnika z wewnątrz... po dwóch dniach niby naprawili... ale... prawe luserko wciąż nie działa :evil: a podczas wymiany modułu lusterka porysowali czarną wewnętrzną obudowę lewego luserka :evil: samochód do nich wrócił.. zobaczymy co wymyślą...

Opublikowano

a który to krakowski serwis??

moje auto stało na Conrada dwa dni, mieli naprawić lusterka/szyby/otwieranie bagażnika z wewnątrz... po dwóch dniach niby naprawili... ale... prawe luserko wciąż nie działa :evil: a podczas wymiany modułu lusterka porysowali czarną wewnętrzną obudowę lewego luserka :evil: samochód do nich wrócił.. zobaczymy co wymyślą...

update: dzień po wstawieniu auta do serwisu dostałem telefon, że auto gotowe do odbioru, moduł lusterka wymieniony, a ryski na obudowie spolerowane... przy odbiorze okazało się, że lusterko działą, ale ryski nie zostały nawet ruszone.. Pan przygrał w kulki... na szybkości blacharz polerował ramkę przy mnie.. dwie minuty i nie było śladu

niestety trochę to słabe... bo skoro z ryskami przygrał w kulki, to równie dobrze może przygrać z każdą czynnością której nie jesteśmy w stanie zweryfikować (np z wymianą oleju lub filtra) :evil: :oops:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W poniedziałek testuje ASO w Gdańsku w tym zakresie.

Prawe lusterko martwe, szyberdach nie domyka się (świszczy jak w motocyklu powyżej 150), zasłona od szyberdachu też się nie domyka.

Edit: Odebrałem dzisiaj auto po 3 dniach i wygląda na to, że działa wszystko.

• 5 lat później...
Opublikowano

odgrzewam stary temat... , u mnie g21 2019r problem własnie wystąpił po umyciu auta.

Opublikowano

Zalałeś moduł który jest w lusterku. Mi też tak się zdarzyło ale po dwóch tygodniach wyschło i działa do dzisiaj.

Osobiście nie polecam też lać wodą z ciśnieniem po antenie, rekinie na dachu. To też przecieka. Wtedy wyskakuje błąd Telematic.

Opublikowano

wymontowałem lusterko przyniosłem do domu suszarka i jazda, ale nic to nie dalo. Gdyby ktoś szukał serwisu to znalazłem w Poznaniu to https://www.facebook.com/SerwisUE/ - dam znać jak naprawią.

Ponoć ten moduł pada bardzo często.

Opublikowano

Temat jest faktycznie znany i według mojej wiedzy jest nowa rewizja modułu, która jest zupełnie inaczej zabezpieczona przed wilgocią.

Także nawet jak naprawisz a nie wymienisz, to trzeba by coś z tym zrobić - bo problem może wrócić.

Opublikowano
W dniu 31.01.2026 o 08:05, komoornik napisał(a):

Temat jest faktycznie znany i według mojej wiedzy jest nowa rewizja modułu, która jest zupełnie inaczej zabezpieczona przed wilgocią.

Także nawet jak naprawisz a nie wymienisz, to trzeba by coś z tym zrobić - bo problem może wrócić.

Święte słowa.

Na Śląsku za moduł mi powiedzieli 960 PLN plus 300 PLN wymiana.

Edytowane przez munzel